Любителі корисних сніданків і продуктів з вівсяних пластівців часто задаються питанням – в чому різниця між мюслі і гранолою або це одне і те ж? У цьому огляді постараємося розібратися, чим гранола відрізняється від мюслі і чи є взагалі відмінності в цих продуктах.
Склад обох продуктів часто досить схожий, в гранолу і мюслі входять вівсяні пластівці (або інші зернові пластівці), різні горіхи (фундук, кешью, арахіс і т.д.), а також сухофрукти, тому багато з легкістю плутають їх між собою.
Ключові відмінності граноли і мюслі в їх способах виробництва, а також у видах і пропорціях основних компонентів.
У чому різниця між гранолою і мюслі?
- Всі складові граноли під час виробництва подрібнюються і запікаються (пластівці, сухофрукти, горішки). У складі мюслі використовуються тільки цільні зернові пластівці, які не проходять термічну обробку.
- У складі граноли є мед або цукровий сироп, а в мюслі часто додають цукор, крохмаль або борошно.
- У гранолі процентне співвідношення горіхів і сухофруктів більше, ніж зернових пластівців (вона більш поживна і калорійна), а в мюслі основний компонент – зернові або вівсяні пластівці.
- Гранола – готовий до вживання продукт, який можна відразу вживати в їжу (також, можна залити молоком або йогуртом на сніданок), а мюслі вимагають додаткового готування.
На закінчення до цього огляду сподіваємося Вам буде корисні знання, чим відрізняється гранола від мюслі і тепер ви з легкістю будете розрізняти ці корисні для організму продукти. Свої відгуки та корисні поради, як відрізнити мюслі від граноли, залишаємо в коментарях до цього огляду і ділимося ним в соціальних мережах, якщо він був вам корисний.