Ніжне і повітряне печиво «Савоярді» активно використовується кулінарами при приготуванні тістечок і тортів, а також всіма улюбленого десерту – «Тірамісу», але у багатьох немає можливості знайти і купити таке печиво, тому в цій статті розглянемо, чим можна замінити «Савоярді» при приготуванні справжнього «Тірамісу» та інших солодких кулінарних шедеврів.
Високу популярність даний вид печива придбав за рахунок ніжної пористої структури, яка відмінно вбирає в себе різні види кремів, при цьому не втрачаючи форму. Завдяки такій особливості будь десерт печиво «Савоярді» виходить дуже ніжним і м’яким, буквально тане в роті.
Чим можна замінити печиво «Савоярді»
Самий вірний спосіб замінити дане печиво «Савоярді» високої якості (куплене в магазині) – спекти самостійно, адже практично на кожному кулінарному порталі можна знайти десятки покрокових рецептів, від класичних до сучасних, змінених під особливості різних видів десертів.
А Ви знали, що печиво «Савоярді» роблять з бісквітного тіста без розпушувача, а ефект пористої структури досягають за допомогою роздільного збивання яєчного жовтка і білка.
Якщо немає можливості або бажання готувати печиво «Савоярді», його можна замінити іншими видами печива, схожими за структурою, смаку і властивостями:
- Пісочне печиво довгастої форми (наприклад, «Котячі лапки», «Дамські пальчики»).
- Класичний бісквіт або бісквітне печиво без начинки (перед приготуванням “Тірамісу» печиво нарізують довгастими смужками необхідного розміру).
- Дитяче печиво розсипчасте (можна знайти в кондитерських відділах продовольчих магазинів чи супермаркетів).
На закінчення до цієї статті можна зробити висновок, що при приготуванні домашнього «Тірамісу» бісквітне печиво «Савоярді» можна швидко спекти самостійно (потрібно мінімум часу і інгредієнтів), або знайти в найближчому магазині схоже бісквітне або пісочне печиво. Свої поради та відгуки, чим краще замінювати печиво «Савоярді» в домашніх умовах, залишаємо у коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.