Чим замінити рисовий оцет для суші та ролів?

В азіатській кухні рисовий оцет використовується в багатьох традиційних стравах, зокрема і в улюблених багатьма – роли і суші, але в наших магазинах знайти і купити оцет з рису не так просто (часто немає в наявності, маленький вибір і висока вартість), тому в цьому огляді дізнаємося, чим можна замінити рисовий оцет, щоб не зіпсувати смак готових суші або ролів.

Насамперед розберемося, для чого потрібен рисовий оцет, адже багато хто вважає його непотрібним інгредієнтом і не використовують при приготуванні домашніх ролів або суші. Його ключовими відмінностями від звичайного столового оцту, а також яблучного і бальзамічного, є більш низька кислотність і м’який смак (легкий кисло-солодкий, не перебиває смак інших інгредієнтів), при цьому він сприяє відмінному скріпленню водоростей і рису між собою, щоб роли не розпадалися і добре тримали форму. Саме тому рекомендується використовувати саме рисовий оцет, але якщо немає можливості її придбати, можна зробити подібні за смаком заправки з інших більш дешевих і доступних видів оцту.

Що можна використовувати замість рисового оцту?

У всіх рецептах «замінників» рисового оцту в якості основного інгредієнта використовується інші види оцту (яблучний, столовий, виноградний). Також часто використовують сіль і цукор для додання особливих ноток готової заправки (важливо цукор з сіллю завжди ретельно розчиняти в заправці, щоб вони були однорідної консистенції без грудочок).

На замітку: у кожному із зазначених рецептів сипучі інгредієнти потрібно відміряти чайною ложкою без гірки і дотримуватися пропорції, щоб заправка вийшла смачна і максимально схожою за своїми якостями на рисовий оцет.

Рецепт №1 з яблучного оцту

Інгредієнти

  • Яблучний оцет – 1 столова ложка;
  • Вода (гаряча, майже окріп) – 1.5 столові ложки;
  • Цукор – 1 чайна ложка без гірки;
  • Сіль – 0.5 чайної ложки без гірки.

Змішуємо цукор з сіллю в глибокій тарілці, після чого додаємо яблучний оцет і гарячу воду, і продовжуємо ретельно перемішувати, поки крупинки цукру і солі не будуть повністю розчинені.

Рецепт №2 з соєвого соусу і звичайного столового оцту

Інгредієнти

  • Соєвий соус 50 мл (3 столові ложки + 1 чайна ложка);
  • Столовий оцет – 50 мл (3 столові ложки + 1 чайна ложка);
  • Цукор – 1 столова ложка без гірки.

Всі інгредієнти покласти в одну ємність, дотримуючись зазначені пропорції, після чого ретельно змішуємо ложкою до отримання однорідної заправки (цукор потрібно розчинити повністю).

Рецепт №3 з лимонним соком

Інгредієнти

  • Лимонний сік – 4 столових ложки;
  • Тепла кип’ячена вода – 4 столових ложки;
  • Цукровий пісок – 2 чайних ложки;
  • Сіль – 1 чайна ложка.

Всі зазначені інгредієнти послідовно змішуємо в одній ємності, при цьому важливо повністю розчинити цукор і сіль, щоб всі кристали розчинилися.

Рецепт №3 з виноградного оцту

Інгредієнти

  • Виноградний оцет – 4 столових ложки;
  • Цукор – 3 чайних ложки;
  • Сіль – 1 чайна ложка.

Всі компоненти з’єднуємо разом у невеликій каструльці або металевій кружці, і на невеликому вогні на плиті трохи нагріваємо, ретельно перемішуючи, поки повністю не розчиниться сіль і цукор. При нагріванні важливо не доводити оцет до кипіння. Коли заправка буде готова, даємо час її трохи настоятися і охолонути до кімнатної температури, після чого використовуємо за призначенням.

Сподіваємося надалі Вам знадобляться зазначені рецепти замінників для оцту з рису і у Вас не буде виникати проблем, чим замінити рисовий оцет для суші та ролів. Свої відгуки та корисні рекомендації, що можна використовувати замість рисового оцту при готуванні суші, ролів та інших японських страв, залишаємо у коментарях до цього огляду і ділимося ним в соціальних мережах, якщо він був Вам корисний.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь