Кращі рецепти пісних млинців у Великий піст 2020 року

Пісні млинці – ідеальне блюдо у Великий піст. Випічка виходить смачною, а якщо замісити тісто з цільнозерновим борошном, то ще й корисною. Пропонуємо кілька рецептів млинців, які стануть смачним доповненням до пісного меню.

Пісні млинці – простий рецепт

Це найпростіший рецепт пісних млинців, які можна приготувати в Великий піст. Тісто замішується на звичайній воді, без дріжджів, але при цьому млинці виходять мереживними і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 500 мл води;
  • 1 чайний пакетик;
  • 8-9 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. цукру;
  • щіпка солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування:

  • Пакетик чаю заварюємо протягом 5 хвилин у склянці з гарячою водою.

  • Після виливаємо чай в миску і доливаємо холодну воду, всипаємо цукор і розмішуємо.

  • Висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  • У тісто вливаємо олію, ще раз все перемішуємо.

  • В кінці додаємо гашене в лимонному соці соду, все ретельно вимішуємо і даємо тісту трохи часу відпочити.
  • Смажимо млинці до готовності на добре розігрітій сковороді.

  • Пісні млинці подаємо з варенням, джемом або медом. А ще в них можна загорнути як солодку, так і солону начинку.

Пісні млинці на дріжджах

Пісні млинці у Великий піст можна спекти на дріжджах. Незважаючи на те, що такий рецепт випічки дуже простий, млинці виходять ніжними, смачними і пишними.

Інгредієнти:

  • 600 мл теплої води;
  • 300 г борошна;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • 3-4 ст. л. цукру;
  • щіпка солі;
  • 4-5 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • У миску пропускаємо через сито борошно, тим самим збагачуємо її киснем.

  • Тепер приготуємо опару. Для цього в теплу (не гарячу!) воду кришимо свіжі дріжджі, підсипаємо 1 ст. ложку цукру і 100 г борошна.
  • Всі добре розмішуємо, накриваємо опару плівкою і залишаємо в теплі на 15 хвилин.

  • Як тільки опара збільшиться в об’ємі в 2-2,5 рази, додаємо в неї залишилася воду, цукор, сіль і борошно. Все добре вимішуємо, щоб не було грудочок.

  • У тісто вливаємо олію, перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплі на 40-50 хвилин.

  • Готове тісто ще раз перемішуємо і на добре розігрітій і змащеній олією сковороді печемо млинці по 2-3 хвилини з кожного боку.

Млинці складаємо стопкою, а зверху накриваємо тарілкою більшого обсягу. Під впливом вологості млинці стануть ще більш м’якими, і без ламкого і сухих країв.

Пісні млинці на мінералці

Пісні млинці на мінералці виходять ажурними і тонкими. Такі млинці можна подати з варенням або медом, а можна нафарширувати будь-якою начинкою. Універсальний рецепт смачного і ситного страви у Великий Піст.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 л мінеральної води;
  • 5 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Для початку змішуємо всі сухі інгредієнти, тобто просіяне борошно, сіль і цукор.
  • Виливаємо В миску мінеральну воду, обов’язково газовану, і розмішуємо до однорідності.

  • Тісто накриваємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

  • Після злегка розігріваємо масло, вливаємо його в тісто і збиваємо міксером на максимальній швидкості 2 хвилини.
  • Смажимо млинці на сухий або злегка змащеній олією сковороді.

  • Ідеальна сковорода для смаження млинців – чавунна, вона рівномірно прогрівається і довго зберігає тепло.

Млинці з сочевиці

Млинці з сочевиці – пісна, легка і корисна випічка. Такі млинці можна подати на сніданок або до інших страв замість хліба. Рецепт приготування досить простий.

Інгредієнти:

  • 150 г червоної сочевиці;
  • 300 мл води;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 ч. л. паприки (за бажанням);
  • 0,5-1 ч. л. італійських трав;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  • Висипаємо В миску червону сочевицю, заливаємо водою, накриваємо і наполягаємо 3 години.

  • Після перекладаємо боби в блендер і подрібнюємо протягом 3-4 хвилин.

  • В отримані тісто підсипаємо сіль і перець за смаком, а також суміш італійських трав і за бажанням паприку. Добре все перемішуємо.

  • Розігріваємо сковороду, при необхідності змащуємо маслом і смажимо млинці з двох сторін по 1 хвилині до красивого золотистого кольору.

  • Готові сочевичні млинці подаємо з будь-яким соусом.

  • Сьогодні у продажу можна зустріти кілька сортів сочевиці, але для млинців, а також для пюре і супів краще використовувати саме червону, а ось зелену готувати в якості гарніру, так як після термічної обробки вона не втрачає своєї форми.

Мандаринські млинці

Мандаринські млинці – це рецепт пісної випічки на заварці, страва обов’язково варто спробувати приготувати у Великий піст. Млинці виходять тонкими, еластичними і смачними. До речі, така випічка в Китаї – традиційне блюдо.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 250 мл окропу;
  • 3 ст. л. кунжутної олії;
  • 1 ст. л. рослинної олії (при необхідності).

Приготування:

  • Для початку просіваємо борошно і вливаємо в неї не просто гарячу воду, а окріп, тільки так можна буде отримати тісто потрібної консистенції.

  • Ретельно все вимішуємо і залишаємо тісто на 2-3 хвилин, щоб воно трохи охололо, після переходимо до замішування вручну.

  • Вимішуємо тісто протягом 10 хвилин, якщо воно прилипає, то змащуємо руки олією. На виході виходить пластичне, м’яке і блискуче тісто, яке кладемо в миску, накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.

  • Після того як тісто відпочине, ділимо його на чотири частини. Кожну частину скачуємо ковбаскою діаметром 4 см і нарізаємо на 5 шматочків.

  • Беремо перший шматочок, притискаємо його долонькою до столу, щоб вийшла корж, а після розкачуємо її в напівпрозорий млинець діаметром 17-18 див.

  • Перекладаємо млинець на тарілку, присипаємо її борошном, накриваємо плівкою і продовжуємо працювати з рештою тіста.
  • Млинці складаємо стопкою, а щоб вони між собою не злиплися, змащуємо поверхню кунжутним маслом, яке також додасть випічці приємний смаковий відтінок.

  • Тепер розігріваємо сковороду, змащуємо її дуже тонким шаром масла, прибираємо зайве серветкою і викладаємо відразу два млинці, обсмажуємо з двох сторін по 30 секунд.

  • Після готовий подвійний блін перекладаємо на тарілку, а потім поділяємо на два тоненьких млинці.

  • Готові млинчики також складемо стопкою і накриваємо вологим рушником.
  • У Китаї мандаринські млинці подаються до таких страв, як качка по-пекінськи і мушу, але в такі млинці можна загорнути будь-яку начинку.

Азіатські гарбузові млинці

Пропонуємо ще один цікавий рецепт пісних млинців з гарбузом, які також можна включити в меню у Великий піст. Млинці виходять ніжними, ажурними і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки рисового борошна;
  • 250 г гарбуза (очищеної);
  • 2-3 ст. л. насіння кунжуту;
  • цукор за смаком;
  • 1 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Для початку очищений гарбуз відправляємо запікатися в духовку на 30-40 хвилин, температура 200 °С.
  • Запечений гарбуз відправляємо в блендер і подрібнюємо до консистенції пюре.
  • У гарбузове пюре підсипаємо за смаком цукор, точна кількість буде залежати від сорту гарбуза.

  • Після частинами вводимо рисове борошно і замішуємо тісто.

  • Від тіста відщипуємо шматочки, катаємо їх у кульки і кожен обвалюємо в кунжутного насіння.
  • Після кульки придавлюємо руками в коржик.

  • Смажимо гарбузові млинці на сковороді з гарячим маслом до рум’яного кольору.

Для таких млинців краще використовувати мускатні сорти гарбуза, тоді випічка вийде солодкої, смачною і соковитою.

Пісні млинці з яблучною начинкою

Пісні млинці у Великий піст можна зробити з різним на смак начинкою. Пропонуємо один з таких рецептів – млинці з яблуками. Таке смачне блюдо можна готувати не лише в піст, але і в будь-який інший день.

Інгредієнти для тіста:

  • 500 мл мінеральної води;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 200 г борошна;
  • 0,5 ч. л. солі.

Для начинки:

  • 4 яблука;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. олії;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування:

  • У мінеральної газованої води розчиняємо сіль і цукор. Після додаємо збагачену киснем борошно і замішуємо млинцеве тісто.

  • Для начинки яблука очищаємо від шкірки і насіння, натираємо на крупній тертці.
  • До перетертих фруктів вливаємо сік цитруса, додаємо корицю і цукор, ретельно все перемішуємо.

  • Перекладаємо начинку в глибоку сковороду, підливаємо масло і тушкуємо до випаровування всієї рідини.

  • Далі повертаємося до відпочившого тіста і на добре розігрітій і змащеній олією сковороді печемо млинці.

  • Потім на кожен млинець кладемо начинку, розрівнюємо по всій поверхні і скручуємо.

Для млинців необов’язково використовувати борошно вищого сорту, краще віддати перевагу борошні грубого помелу, можна навіть з висівками, в ній багато вітамінів.

Млинці з грибною начинкою

Пісні млинці можна приготувати не тільки з солодкою, але і з більш ситною начинкою, наприклад, із грибною. Блюдо виходить ароматним, смачним і ситним. При цьому рецепт дуже простий і ідеально підходить для меню у Великий піст.

Інгредієнти для тіста:

  • 350 г борошна;
  • 500 мл газованої води;
  • 250 мл окропу;
  • 2-3 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Для начинки:

  • 300 г грибів;
  • 1 цибулина.

Приготування:

  • Просіяне борошно змішати з сіллю і цукром.
  • Вливаємо газовану воду, добре все вимішуємо, щоб не залишилося грудочок.

  • Тепер виливаємо окріп і ще раз все добре розмішуємо.

  • Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом і печемо млинці до рум’яного кольору з двох сторін.

  • Для начинки невеликими брусочками нарізаємо гриби і подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо на сухій сковороді до повної готовності.

  • Після гриби перекладаємо в блендер і подрібнюємо.

  • Тепер на кожен млинець кладемо начинку, звертаємо трубочкою або як на фото – у вигляді конвертика.

Якщо є бажання зробити млинці ще більш ситними, то в начинку можна додати картоплю, який потрібно попередньо відварити і потовкти в пюре.

Пісні млинці з печерицями

Запропонований рецепт дозволить приготувати дуже смачне і апетитне блюдо – це пісні млинці з печерицями. Тільки гриби використовуються не як начинка, а готуємо млинці з припеком.

Інгредієнти:

  • 400 мл води;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 200 г борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • печериці.

Приготування:

  1. Печериці добре промиваємо, просушуємо і нарізаємо тонкими пластинами. Викладаємо на сковороду, солимо і обсмажуємо на малому вогні з двох сторін.
  2. Тепер готуємо млинцеве тісто. Для цього в пропущену через сито борошно вливаємо олію, воду, підсипаємо сіль і цукор, перемішуємо.
  3. При бажанні в тісто можна додати для смаку спеції, наприклад, суміш прованських сушених трав. Залишаємо тісто на годину відпочити.
  4. Після сковороду змащуємо маслом, виливаємо тонкий шар тіста, поверх розкладаємо гриби і заливаємо другим шаром тіста.
  5. Ставимо сковороду на вогонь і печемо млинці з двох боків до рум’яного кольору.

Такі млинці можна спекти з будь-яким припеком, у звичайні дні можна взяти шинку, м’ясо, зелень, сир та інші продукти.

Ось такі пісні млинці можна приготувати у Великий піст. Тісто можна замішати не тільки на звичайній воді або мінералці, але і на кокосовому молоці. Такий рецепт обов’язково оцінять справжні любителі екзотичних страв. Випічка виходить дуже ніжною, м’якою і смачною, особливо якщо млинці подати з шматочками фруктів.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь