Чи потрібно змащувати маслом фольгу при запіканні продуктів?

Кулінарна фольга – незамінний помічник при запіканні овочів і м’яса в духовці, а також для приготування випічки, тому в даному огляді відповімо на питання, що цікавлять багатьох питання – чи потрібно змащувати фольгу при запіканні продуктів в духовці, навіщо взагалі використовувати фольгу і чи можна її замінювати пергаментним папером при запіканні.

Фольга, як і пергамент, в першу чергу виступають захисним шаром, відокремлює продукти від листа або форми для запікання, щоб їжа до них не прилипала і не пригоріла при високій температурі в духовці.

Не менш важливе корисне властивість фольги при запіканні – рівномірний розподіл температури всередині загорнутого у фольгу продукту (овочів, м’яса, риби), завдяки чому печеться їжа готується рівномірно з усіх боків. Саме тому у фользі часто запікають всілякі види риби і м’яса, цілу птицю (курку, індичку) і овочі.

На замітку: при запіканні у фользі, щоб отримати гарну рум’яну скоринку, кожен раз в кінці готування (за 5-20 хвилин) потрібно розкривати фольгу зверху, щоб приготоване блюдо підрум’янилося.

Чи змащувати фольгу маслом?

Відповідь на це питання – не однозначний, так як все буде залежати від виду запікаємих продуктів:

  • Нежирне (пісне) тісто у випічці – фольгу краще змастити рослинним або жирним вершковим маслом, щоб тісто не прилипло і не пригоріло.
  • М’ясо, риба, овочі, випічка з жирного тіста – фольгу змащувати не треба, такі продукти самостійно виділяють жири при готуванні.

На замітку: фольга частіше використовується, коли продукти потрібно повністю в неї пакет для запікання в духовці, в інших випадках частіше використовують пергамент або папір для випічки.

Чи можна замість фольги використовувати пергаментний папір?

Пергаментний папір рекомендується використовувати при приготуванні випічки, а ось при запіканні риби, овочів і м’яса краще використовувати фольгу (пергамент може порватися в процесі готування від великої кількості соків і жиру, які будуть виділятися з цих продуктів).

У висновку до цього огляду зазначимо, що запекти багато продукти можна тільки з фольгою, щоб вийшло смачне готову страву, при цьому в деяких випадках фольгу можна не змащувати олією або іншими видами жирів, а також замінювати пергаментним папером. Якщо Ви можете поділиться корисними порадами з свого досвіду по цій темі, залишаємо у коментарях до цього огляду і ділимося ним в соціальних мережах, якщо він був Вам корисний.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь