Прості рецепти на кожен день з простих продуктів

Страви на кожен день повинні бути смачними, простими, корисними і не віднімати багато часу. Такі рецепти є, для їх приготування знадобляться найпростіші і недорогі продукти.

Прості і смачні перші страви – 3 рецепта

Пропонуємо одразу 3 прості рецепти перших страв на кожен день. Всі вони готуються з простих продуктів. Супчики виходять смачними, поживними і ідеально підходять для всієї родини.

Сирний суп з курячими сердечками

Пропонуємо спробувати сирний суп з курячими сердечками. На відміну від м’яса, субпродукти коштують не так дорого. При цьому страва виходить ароматним, ситним та смачним.

Інгредієнти:

  • 4-5 бульб картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 600 р курячих сердечок;
  • 100 г плавленого сирка;
  • 100 г локшини;
  • сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування:

  • Курячі сердечка добре промиваємо, розрізаємо навпіл і вичищаємо з них всі кров’яні згустки, які можуть зіпсувати весь смак готової страви.

  • Довільними шматочками, подрібнюємо цибулю і картоплю.
  • Моркву ріжемо невеликими кубиками.
  • На сковороді з рослинною олією протягом 2-3 хвилин обсмажуємо цибулю і моркву.

  • Потім до овочів додаємо курячі сердечка і тушкуємо 15 хвилин. В процесі субпродукти солимо і перчимо.

  • У киплячу воду засипаємо картоплю, а слідом відправляємо курячі сердечка, варимо 10-12 хвилин.
  • Додаємо плавлений сир, локшину, зелень і варимо суп до повної готовності.

Щоб суп вийшов більш насиченим на смак, по можливості воду можна замінити овочевим або курячим бульйоном.

Грибний крем-суп

Із звичайних печериць можна зварити дуже смачний суп з приємною кремовою текстурою. Готується страва просто і швидко.

Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 1 велика цибулина;
  • 6-7 бульб картоплі;
  • вершки;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Малими кубиками подрібнюємо цибулю.
  2. Також невеликими шматочками нарізаємо свіжі шампіньйони.
  3. Гриби з цибулею відправляємо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо протягом 10 хвилин.
  4. Невеликими брусочками ріжемо картоплю відварюємо в підсоленій воді до повної готовності.
  5. До готового картоплі викладаємо обсмажені з цибулею шампіньйони, вливаємо вершки і подрібнюємо все заглибним блендером.
  6. Готовий суп солимо за смаком і подаємо до столу.

Такий суп-крем дуже добре подавати з сухариками. Для цього скибочки білого хліба нарізаємо кубиками, підсушуємо в духовці або на сухій сковороді до рум’яності.

Суп «Мисливець»

Всього за 15 хвилин можна зварити наваристий і дуже смачний суп, який особливо сподобається всім представником сильної статі.

Інгредієнти:

  • 4-5 бульб картоплі;
  • 1 морква;
  • 6 мисливських ковбасок;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • рослинна олія;
  • сіль за смаком;
  • горошини чорного перцю;
  • сушена паприка і червоний перець.

Приготування:

  • Четвертинками ріжемо моркву.
  • Довільними шматочками подрібнюємо солодкий перець.
  • Ріжемо кружечками мисливські ковбаски.
  • Дрібними кубиками шаткуємо цибулю і часник дрібно кришимо.
  • Невеликими брусочками нарізаємо картоплю.
  • На сковороді з олією злегка пасеруємо цибулю.

  • Потім додаємо до нього моркву, а через пару хвилин і солодкий перець.
  • Також слідом відправляємо мисливські ковбаски, трохи солимо і тушкуємо до м’якості моркви.

  • У киплячу воду викладаємо картоплю, обсмажені овочі і ковбаски. Варимо 10 хвилин.
  • В кінці додаємо часник, зелень, сушену паприку, горошини чорного перцю і трохи червоного (для пікантності). Чекаємо ще кілька хвилин. Можна розливати готовий суп по тарілках.

Картопляний кугель

Це ще один простий рецепт. Кугель – традиційне єврейське блюдо на кожен день. Готується з простих продуктів. У підсумку виходить дуже смачна і ніжна картопляна запіканка.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • 6 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Подрібнюємо На крупній тертці сиру картоплю.

  • Через дрібну тертку пропускаємо ріпчасту цибулю.
  • Відкидаємо овочі на сито, щоб з них зійшла зайва рідина.
  • В окрему миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, перець і збиваємо до однорідності.

  • В яєчну суміш перекладаємо терті овочі, вливаємо 2 ст. ложки олії і все перемішуємо.

  • Форму змащуємо 2 ст. ложками олії, викладаємо картопляну масу і розрівнюємо по всій поверхні.

  • Зверху поливаємо рештою маслом і відправляємо блюдо в духовку на 50 хвилин (температура 180 °С).

Готову запіканку подаємо як самостійне блюдо або разом з овочевим салатом. При бажанні для пікантності можна додати трохи часнику.

Курячі гомілки з капустою в рукаві

Куряче м’ясо – недорогий продукт, з якого можна готувати найрізноманітніші, прості, але смачні страви на кожен день. Один з таких простих рецептів – це курячі гомілки з капустою в рукаві.

Інгредієнти:

  • 700 г гомілки;
  • 800 г капусти;
  • 150 г моркви;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 30 мл сметани (15 %);
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру;
  • пару щіпок кмину;
  • 3 зубчики часнику.

Приготування:

  • З курячих ніжок знімаємо шкірку, м’ясо маринуємо. Для цього беремо дрібно покришений часник, коріандр, розтираємо кмин, а також додаємо сметану і соєвий соус. Отриману суміш добре втираємо в кожну гомілку і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

  • В цей час шаткуємо капусту (бажано вибирати ранні сорти).
  • Тонкою соломкою нарізаємо моркву.

  • Капусту з морквою пересипаємо в рукав, додаємо трохи солі і добре перемішуємо. Для цього просто струшуємо пакет кілька разів.

  • Рукав з овочами кладемо у форму, після відправляємо в пакет гомілки разом з маринадом.

  • Потім рукав зав’язуємо, зубочисткою робимо кілька проколів для виходу пари і ставимо страву в духовку на 40-45 хвилин (температура 190 °С).

Для такої страви можна використовувати будь-які частини курки, а капусту замінити гречкою, перловкою або сочевицею.

Готуємо гречку за особливим рецептом

Якщо у вашій родині не дуже люблять гречку, то пропонуємо приготувати її по простому, але особливим рецептом. Запевняємо, що таке блюдо на кожен день з простих продуктів стане у вашій родині найулюбленішим.

Інгредієнти:

  • 200 г гречки;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 моркви;
  • 2-3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • гірчиця, сіль, зіра;
  • куркума і паприка;
  • 2 склянки води.

Приготування:

  • На сковороді з рослинною олією до легкої золотавості обсмажуємо нашатковану кубиками цибулю.
  • Додаємо терту моркву, обсмажуємо овочі ще 3-4 хвилини.

  • На окремій сковороді розігріваємо 2 ст. ложки рослинної олії і 1 ложку вершкового. Додаємо зіру, суху гірчицю, паприку, куркуму і сіль.

  • Спеції обсмажуємо в олії пару хвилин, засипаємо добре промиту гречку і обсмажуємо крупу протягом декількох хвилин.

  • До гречки перекладаємо овочі, вливаємо гарячу воду, підсипаємо трохи солі і тушкуємо під кришкою 25 хвилин.

  • Після вогонь вимикаємо, пропарюють гречку ще 15 хвилин, а потім подаємо до столу.

За таким рецептом гречка виходить дуже ніжною, смачною і ароматною. Але якщо крупа зовсім не подобається, то пробуйте таким способом приготувати рис, вийде теж смачно.

Салат з пекінської капусти з куркою

Якщо хочеться приготувати якийсь смачний салат, то пропонуємо дуже простий рецепт закуски на кожен день. Готується салат з простих і доступних за ціною продуктів. Блюдо виходить апетитним, ситним і поживним.

Інгредієнти:

  • 1 качан пекінської капусти;
  • 2 курячі грудки;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок кропу;
  • 2 болгарського перцю;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • сіль, перець, паприка за смаком.

Приготування:

  • У миску викладаємо нашатковану пекінську капусту.
  • Відправляємо грудку птиці, яку попередньо відварили і нарізали брусочками.
  • Потім подрібнений тонкою соломкою солодкий перець.

  • Після висипаємо дрібно посічену зелень кропу і цибулі.
  • Додаємо сметану, майонез, підсипаємо сіль, перець і паприку. Все добре перемішуємо, і салат готовий.

Для салату можна використовувати різні овочі, адже куряче м’ясо чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. Для пікантного смаку в соус можна додати зубчик часнику.

Швидка вечеря на сковороді

Такий простий рецепт особливо сподобається господиням, які люблять готувати швидко, але смачно. Всього за півгодини на звичайній сковороді і з простих продуктів можна приготувати відмінне блюдо на кожен день для всієї родини.

Інгредієнти:

  • 3 бульби картоплі;
  • 1-2 цибулини;
  • 1 солодкий перець;
  • 60 г бекону;
  • 4-5 яєць;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 80 г сиру;
  • спеції і зелень за смаком.

Приготування:

  • На розігріту сковороду вливаємо 1 ст. ложку масла, висипаємо нарізаний кубиками бекон і злегка обсмажуємо його.
  • Цибулю кришимо дрібними кубиками, відразу пересипаємо в сковороду з беконом, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.
  • Ріжемо кубиками очищену картоплю, відправляємо до решти продуктів, перемішуємо, накриваємо кришкою.

  • Як і картоплю, нарізаємо очищений від насіння солодкий перець.

  • На великій тертці натираємо сир.
  • Після до напівготової картоплі відправляємо солодкий перець, перемішуємо, обсмажуємо на середньому вогні під кришкою.
  • У миску вбиваємо яйця, підсипаємо до них сіль, перець і будь-яку подрібнену зелень, збиваємо.

  • Овочі на сковороді солимо, перчимо і готуємо до м’якості картоплі.
  • Весь вміст сковороди перекладаємо в яєчну суміш, швидко перемішуємо.
  • Тепер половину маси повертаємо в сковороду, зверху присипаємо сиром і викладаємо овочі, що залишилися в яйці.

  • Ставимо на самий мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і готуємо до тих пір, поки яєчна маса добре схопиться.
  • З допомогою тарілки запіканку перевертаємо і готуємо ще пару хвилин під кришкою.

Замість бекону можна взяти грудинку, куряче м’ясо, сосиски і будь-який інший м’ясний продукт. Також підійдуть і будь-які овочі, тобто готуємо страву з того, що знайдеться в холодильнику.

Прості рецепти для мікрохвильовки

У мікрохвильовій печі можна не тільки розігрівати продукти, а й готувати прості, але смачні страви на кожен день. Пропонуємо кілька рецептів, які вам точно сподобаються.

Для першої страви:

  • Беремо очищену картоплю, робимо надрізи впоперек, до кінця не дорізаєм.
  • Далі картоплю солимо, перчимо і при бажанні використовуємо інші приправи, наприклад, паприку.

  • Тепер картоплю змащуємо маслом, а в кожний надріз кладемо тонкі скибочки шинки і будь-який інший м’ясний продукт.

  • Кладемо картоплю в ємність для СВЧ, зверху надягаємо рукав, обов’язково робимо проколи і відправляємо в мікрохвильову піч на 10 хвилин (потужність максимальна).
  • Після пакет прибираємо, картоплю посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 3 хвилини.

Готуємо десерт:

  • Почнемо з того, що в мікрохвильовці розтоплюємо 1 ст. ложку вершкового масла. Після додаємо 4 ст. ложки борошна, 1 ст. ложку цукру, 0.5 ч. ложки розпушувача і трохи солі.
  • Слідом вливаємо 2 ст. л. молока і замішуємо тісто.

  • У ємність викладаємо 1,5 склянки нарізаної полуниці або інших ягід, змішуємо з 2 ст. ложками цукрової пудри.

  • Зверху ягід викладаємо тісто, розрівнюємо і відправляємо в мікрохвильову піч. І вже через 6 хвилин смачний десерт буде готовий. За бажання його можна прикрасити збитими вершками і будь-яким топпінгом.

Для останнього рецепту:

  • У ємність висипаємо 0,5 склянки борошна, по ¼ ч. ложці солі та соди. Перемішуємо.
  • Тепер вливаємо 2 ч. ложки топленого масла і 6 ст. ложок молока, ретельно перемішуємо.

  • Зверху сире тісто змащуємо томатною пастою і в будь-якій послідовності викладаємо начинку. Можна взяти помідори, ковбасу і сир.

  • Ставимо в мікрохвильовку і готуємо піцу в гуртку 5 хвилин (потужність максимальна).
  • Є багато й інших рецептів страв, які можна швидко приготувати в мікрохвильовій печі. Наприклад, простий омлет, будь-яка каша, гречка по-купецькому і навіть курка-гриль.

Кілька простих рецептів для сніданку з яєць

Швидко і смачно приготувати на сніданок? Таке питання цікавить багатьох господинь. Пропонуємо одразу 3 рецепту для сніданку з яєць.

Омлет з сиром

  • 2 яйця;
  • 20 г сиру;
  • петрушка, сіль.

Приготування:

  • Сир нарізаємо тонкими скибочками.

  • Зелень петрушки дрібно подрібнюємо.
  • У миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, збиваємо.

  • Яєчну суміш виливаємо на розігріту з невеликою кількістю масла сковороду.
  • Як тільки омлет загусне, на середину викладаємо скибочки сиру, а зверху посипаємо зеленню.

  • Складаємо омлет з двох сторін і перевертаємо.

Смажимо ще хвилину і відразу подаємо до столу.

Яєчня на листковому тісті

  • 125 г листкового тіста;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 4 яйця;
  • 100 г бекону;
  • 150 г сиру.

Приготування:

  • Бекон нарізаємо тонкими скибочками.
  • Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
  • Форму змащуємо маслом, дно закриваємо розкатаним в пласт листковим тестом, наколюємо виделкою.

  • Тісто посипаємо зеленню, кладемо скибочки шинки, присипаємо тертим сиром і зверху акуратно розбиваємо яйця.
  • Навколо яєць викладаємо залишився бекон, цибулю і сир.
  • Відправляємо в духовку на 15 хвилин (температура 220 °С).

Сніданок по-італійськи

  • 400 г курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 300 г солодкої кукурудзи;
  • 0,5 ч. л. італійських трав;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування:

  1. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками, кладемо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо з кожної сторони по 7-8 хвилин до красивої рум’яної скоринки.
  2. В цей час в мисочку вбиваємо яйця і злегка збиваємо їх виделкою.
  3. Яєчну суміш вливаємо до смаженого м’яса, перемішуємо і продовжуємо смажити до готовності яєць.
  4. Потім інгредієнти солимо, перчимо, додаємо до них кукурудзу, обсмажуємо ще кілька хвилин.
  5. В кінці підсипаємо прованські трави і подаємо ситний сніданок до столу.

Варіантів швидких сніданків дуже багато. Якщо вам подобаються гарячі бутерброди, то і тут знайдеться багато рецептів. Наприклад, на деко кладемо скибочку хліба, зверху ще один, але з вирізаним посередині кружечком. В кружечок кладемо бекон, зверху на хліб тертий сир, потім вбиваємо яйце, сіль, перець і ставимо в духовку на 15 хвилин.

Прості рецепти на кожен день може взяти на замітку кожна господиня. Страви готуються з простих продуктів, при бажанні будь-який із запропонованих рецептів можна адаптувати під свій смак і бюджет.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Залишити відповідь