- Прості і смачні перші страви – 3 рецепта
- Сирний суп з курячими сердечками
- Грибний крем-суп
- Суп «Мисливець»
- Картопляний кугель
- Курячі гомілки з капустою в рукаві
- Готуємо гречку за особливим рецептом
- Салат з пекінської капусти з куркою
- Швидка вечеря на сковороді
- Прості рецепти для мікрохвильовки
- Кілька простих рецептів для сніданку з яєць
- Омлет з сиром
- Яєчня на листковому тісті
- Сніданок по-італійськи
Страви на кожен день повинні бути смачними, простими, корисними і не віднімати багато часу. Такі рецепти є, для їх приготування знадобляться найпростіші і недорогі продукти.
Прості і смачні перші страви – 3 рецепта
Пропонуємо одразу 3 прості рецепти перших страв на кожен день. Всі вони готуються з простих продуктів. Супчики виходять смачними, поживними і ідеально підходять для всієї родини.
Сирний суп з курячими сердечками
Пропонуємо спробувати сирний суп з курячими сердечками. На відміну від м’яса, субпродукти коштують не так дорого. При цьому страва виходить ароматним, ситним та смачним.
Інгредієнти:
- 4-5 бульб картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 600 р курячих сердечок;
- 100 г плавленого сирка;
- 100 г локшини;
- сіль, перець, зелень за смаком.
Приготування:
- Курячі сердечка добре промиваємо, розрізаємо навпіл і вичищаємо з них всі кров’яні згустки, які можуть зіпсувати весь смак готової страви.
- Довільними шматочками, подрібнюємо цибулю і картоплю.
- Моркву ріжемо невеликими кубиками.
- На сковороді з рослинною олією протягом 2-3 хвилин обсмажуємо цибулю і моркву.
- Потім до овочів додаємо курячі сердечка і тушкуємо 15 хвилин. В процесі субпродукти солимо і перчимо.
- У киплячу воду засипаємо картоплю, а слідом відправляємо курячі сердечка, варимо 10-12 хвилин.
- Додаємо плавлений сир, локшину, зелень і варимо суп до повної готовності.
Щоб суп вийшов більш насиченим на смак, по можливості воду можна замінити овочевим або курячим бульйоном.
Грибний крем-суп
Із звичайних печериць можна зварити дуже смачний суп з приємною кремовою текстурою. Готується страва просто і швидко.
Інгредієнти:
- 300 г печериць;
- 1 велика цибулина;
- 6-7 бульб картоплі;
- вершки;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Малими кубиками подрібнюємо цибулю.
- Також невеликими шматочками нарізаємо свіжі шампіньйони.
- Гриби з цибулею відправляємо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо протягом 10 хвилин.
- Невеликими брусочками ріжемо картоплю відварюємо в підсоленій воді до повної готовності.
- До готового картоплі викладаємо обсмажені з цибулею шампіньйони, вливаємо вершки і подрібнюємо все заглибним блендером.
- Готовий суп солимо за смаком і подаємо до столу.
Такий суп-крем дуже добре подавати з сухариками. Для цього скибочки білого хліба нарізаємо кубиками, підсушуємо в духовці або на сухій сковороді до рум’яності.
Суп «Мисливець»
Всього за 15 хвилин можна зварити наваристий і дуже смачний суп, який особливо сподобається всім представником сильної статі.
Інгредієнти:
- 4-5 бульб картоплі;
- 1 морква;
- 6 мисливських ковбасок;
- 1 солодкий перець;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 3-4 зубчики часнику;
- рослинна олія;
- сіль за смаком;
- горошини чорного перцю;
- сушена паприка і червоний перець.
Приготування:
- Четвертинками ріжемо моркву.
- Довільними шматочками подрібнюємо солодкий перець.
- Ріжемо кружечками мисливські ковбаски.
- Дрібними кубиками шаткуємо цибулю і часник дрібно кришимо.
- Невеликими брусочками нарізаємо картоплю.
- На сковороді з олією злегка пасеруємо цибулю.
- Потім додаємо до нього моркву, а через пару хвилин і солодкий перець.
- Також слідом відправляємо мисливські ковбаски, трохи солимо і тушкуємо до м’якості моркви.
- У киплячу воду викладаємо картоплю, обсмажені овочі і ковбаски. Варимо 10 хвилин.
- В кінці додаємо часник, зелень, сушену паприку, горошини чорного перцю і трохи червоного (для пікантності). Чекаємо ще кілька хвилин. Можна розливати готовий суп по тарілках.
Картопляний кугель
Це ще один простий рецепт. Кугель – традиційне єврейське блюдо на кожен день. Готується з простих продуктів. У підсумку виходить дуже смачна і ніжна картопляна запіканка.
Інгредієнти:
- 1,2 кг картоплі;
- 150 г цибулі;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. солі;
- 0,5 ч. л. чорного перцю;
- 6 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- Подрібнюємо На крупній тертці сиру картоплю.
- Через дрібну тертку пропускаємо ріпчасту цибулю.
- Відкидаємо овочі на сито, щоб з них зійшла зайва рідина.
- В окрему миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, перець і збиваємо до однорідності.
- В яєчну суміш перекладаємо терті овочі, вливаємо 2 ст. ложки олії і все перемішуємо.
- Форму змащуємо 2 ст. ложками олії, викладаємо картопляну масу і розрівнюємо по всій поверхні.
- Зверху поливаємо рештою маслом і відправляємо блюдо в духовку на 50 хвилин (температура 180 °С).
Готову запіканку подаємо як самостійне блюдо або разом з овочевим салатом. При бажанні для пікантності можна додати трохи часнику.
Курячі гомілки з капустою в рукаві
Куряче м’ясо – недорогий продукт, з якого можна готувати найрізноманітніші, прості, але смачні страви на кожен день. Один з таких простих рецептів – це курячі гомілки з капустою в рукаві.
Інгредієнти:
- 700 г гомілки;
- 800 г капусти;
- 150 г моркви;
- 30 мл соєвого соусу;
- 30 мл сметани (15 %);
- 0,5 ч. л. меленого коріандру;
- пару щіпок кмину;
- 3 зубчики часнику.
Приготування:
- З курячих ніжок знімаємо шкірку, м’ясо маринуємо. Для цього беремо дрібно покришений часник, коріандр, розтираємо кмин, а також додаємо сметану і соєвий соус. Отриману суміш добре втираємо в кожну гомілку і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
- В цей час шаткуємо капусту (бажано вибирати ранні сорти).
- Тонкою соломкою нарізаємо моркву.
- Капусту з морквою пересипаємо в рукав, додаємо трохи солі і добре перемішуємо. Для цього просто струшуємо пакет кілька разів.
- Рукав з овочами кладемо у форму, після відправляємо в пакет гомілки разом з маринадом.
- Потім рукав зав’язуємо, зубочисткою робимо кілька проколів для виходу пари і ставимо страву в духовку на 40-45 хвилин (температура 190 °С).
Для такої страви можна використовувати будь-які частини курки, а капусту замінити гречкою, перловкою або сочевицею.
Готуємо гречку за особливим рецептом
Якщо у вашій родині не дуже люблять гречку, то пропонуємо приготувати її по простому, але особливим рецептом. Запевняємо, що таке блюдо на кожен день з простих продуктів стане у вашій родині найулюбленішим.
Інгредієнти:
- 200 г гречки;
- 1 цибулина;
- 1-2 моркви;
- 2-3 ст. л. рослинної олії;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- гірчиця, сіль, зіра;
- куркума і паприка;
- 2 склянки води.
Приготування:
- На сковороді з рослинною олією до легкої золотавості обсмажуємо нашатковану кубиками цибулю.
- Додаємо терту моркву, обсмажуємо овочі ще 3-4 хвилини.
- На окремій сковороді розігріваємо 2 ст. ложки рослинної олії і 1 ложку вершкового. Додаємо зіру, суху гірчицю, паприку, куркуму і сіль.
- Спеції обсмажуємо в олії пару хвилин, засипаємо добре промиту гречку і обсмажуємо крупу протягом декількох хвилин.
- До гречки перекладаємо овочі, вливаємо гарячу воду, підсипаємо трохи солі і тушкуємо під кришкою 25 хвилин.
- Після вогонь вимикаємо, пропарюють гречку ще 15 хвилин, а потім подаємо до столу.
За таким рецептом гречка виходить дуже ніжною, смачною і ароматною. Але якщо крупа зовсім не подобається, то пробуйте таким способом приготувати рис, вийде теж смачно.
Салат з пекінської капусти з куркою
Якщо хочеться приготувати якийсь смачний салат, то пропонуємо дуже простий рецепт закуски на кожен день. Готується салат з простих і доступних за ціною продуктів. Блюдо виходить апетитним, ситним і поживним.
Інгредієнти:
- 1 качан пекінської капусти;
- 2 курячі грудки;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1 пучок кропу;
- 2 болгарського перцю;
- 2 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. майонезу;
- сіль, перець, паприка за смаком.
Приготування:
- У миску викладаємо нашатковану пекінську капусту.
- Відправляємо грудку птиці, яку попередньо відварили і нарізали брусочками.
- Потім подрібнений тонкою соломкою солодкий перець.
- Після висипаємо дрібно посічену зелень кропу і цибулі.
- Додаємо сметану, майонез, підсипаємо сіль, перець і паприку. Все добре перемішуємо, і салат готовий.
Для салату можна використовувати різні овочі, адже куряче м’ясо чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. Для пікантного смаку в соус можна додати зубчик часнику.
Швидка вечеря на сковороді
Такий простий рецепт особливо сподобається господиням, які люблять готувати швидко, але смачно. Всього за півгодини на звичайній сковороді і з простих продуктів можна приготувати відмінне блюдо на кожен день для всієї родини.
Інгредієнти:
- 3 бульби картоплі;
- 1-2 цибулини;
- 1 солодкий перець;
- 60 г бекону;
- 4-5 яєць;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 80 г сиру;
- спеції і зелень за смаком.
Приготування:
- На розігріту сковороду вливаємо 1 ст. ложку масла, висипаємо нарізаний кубиками бекон і злегка обсмажуємо його.
- Цибулю кришимо дрібними кубиками, відразу пересипаємо в сковороду з беконом, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні.
- Ріжемо кубиками очищену картоплю, відправляємо до решти продуктів, перемішуємо, накриваємо кришкою.
- Як і картоплю, нарізаємо очищений від насіння солодкий перець.
- На великій тертці натираємо сир.
- Після до напівготової картоплі відправляємо солодкий перець, перемішуємо, обсмажуємо на середньому вогні під кришкою.
- У миску вбиваємо яйця, підсипаємо до них сіль, перець і будь-яку подрібнену зелень, збиваємо.
- Овочі на сковороді солимо, перчимо і готуємо до м’якості картоплі.
- Весь вміст сковороди перекладаємо в яєчну суміш, швидко перемішуємо.
- Тепер половину маси повертаємо в сковороду, зверху присипаємо сиром і викладаємо овочі, що залишилися в яйці.
- Ставимо на самий мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і готуємо до тих пір, поки яєчна маса добре схопиться.
- З допомогою тарілки запіканку перевертаємо і готуємо ще пару хвилин під кришкою.
Замість бекону можна взяти грудинку, куряче м’ясо, сосиски і будь-який інший м’ясний продукт. Також підійдуть і будь-які овочі, тобто готуємо страву з того, що знайдеться в холодильнику.
Прості рецепти для мікрохвильовки
У мікрохвильовій печі можна не тільки розігрівати продукти, а й готувати прості, але смачні страви на кожен день. Пропонуємо кілька рецептів, які вам точно сподобаються.
Для першої страви:
- Беремо очищену картоплю, робимо надрізи впоперек, до кінця не дорізаєм.
- Далі картоплю солимо, перчимо і при бажанні використовуємо інші приправи, наприклад, паприку.
- Тепер картоплю змащуємо маслом, а в кожний надріз кладемо тонкі скибочки шинки і будь-який інший м’ясний продукт.
- Кладемо картоплю в ємність для СВЧ, зверху надягаємо рукав, обов’язково робимо проколи і відправляємо в мікрохвильову піч на 10 хвилин (потужність максимальна).
- Після пакет прибираємо, картоплю посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 3 хвилини.
Готуємо десерт:
- Почнемо з того, що в мікрохвильовці розтоплюємо 1 ст. ложку вершкового масла. Після додаємо 4 ст. ложки борошна, 1 ст. ложку цукру, 0.5 ч. ложки розпушувача і трохи солі.
- Слідом вливаємо 2 ст. л. молока і замішуємо тісто.
- У ємність викладаємо 1,5 склянки нарізаної полуниці або інших ягід, змішуємо з 2 ст. ложками цукрової пудри.
- Зверху ягід викладаємо тісто, розрівнюємо і відправляємо в мікрохвильову піч. І вже через 6 хвилин смачний десерт буде готовий. За бажання його можна прикрасити збитими вершками і будь-яким топпінгом.
Для останнього рецепту:
- У ємність висипаємо 0,5 склянки борошна, по ¼ ч. ложці солі та соди. Перемішуємо.
- Тепер вливаємо 2 ч. ложки топленого масла і 6 ст. ложок молока, ретельно перемішуємо.
- Зверху сире тісто змащуємо томатною пастою і в будь-якій послідовності викладаємо начинку. Можна взяти помідори, ковбасу і сир.
- Ставимо в мікрохвильовку і готуємо піцу в гуртку 5 хвилин (потужність максимальна).
- Є багато й інших рецептів страв, які можна швидко приготувати в мікрохвильовій печі. Наприклад, простий омлет, будь-яка каша, гречка по-купецькому і навіть курка-гриль.
Кілька простих рецептів для сніданку з яєць
Швидко і смачно приготувати на сніданок? Таке питання цікавить багатьох господинь. Пропонуємо одразу 3 рецепту для сніданку з яєць.
Омлет з сиром
- 2 яйця;
- 20 г сиру;
- петрушка, сіль.
Приготування:
- Сир нарізаємо тонкими скибочками.
- Зелень петрушки дрібно подрібнюємо.
- У миску вбиваємо яйця, підсипаємо сіль, збиваємо.
- Яєчну суміш виливаємо на розігріту з невеликою кількістю масла сковороду.
- Як тільки омлет загусне, на середину викладаємо скибочки сиру, а зверху посипаємо зеленню.
- Складаємо омлет з двох сторін і перевертаємо.
Смажимо ще хвилину і відразу подаємо до столу.
Яєчня на листковому тісті
- 125 г листкового тіста;
- пучок зеленої цибулі;
- 4 яйця;
- 100 г бекону;
- 150 г сиру.
Приготування:
- Бекон нарізаємо тонкими скибочками.
- Зелену цибулю дрібно шаткуємо.
- Форму змащуємо маслом, дно закриваємо розкатаним в пласт листковим тестом, наколюємо виделкою.
- Тісто посипаємо зеленню, кладемо скибочки шинки, присипаємо тертим сиром і зверху акуратно розбиваємо яйця.
- Навколо яєць викладаємо залишився бекон, цибулю і сир.
- Відправляємо в духовку на 15 хвилин (температура 220 °С).
Сніданок по-італійськи
- 400 г курячого філе;
- 2 яйця;
- 300 г солодкої кукурудзи;
- 0,5 ч. л. італійських трав;
- сіль, перець, зелень.
Приготування:
- Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками, кладемо на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо з кожної сторони по 7-8 хвилин до красивої рум’яної скоринки.
- В цей час в мисочку вбиваємо яйця і злегка збиваємо їх виделкою.
- Яєчну суміш вливаємо до смаженого м’яса, перемішуємо і продовжуємо смажити до готовності яєць.
- Потім інгредієнти солимо, перчимо, додаємо до них кукурудзу, обсмажуємо ще кілька хвилин.
- В кінці підсипаємо прованські трави і подаємо ситний сніданок до столу.
Варіантів швидких сніданків дуже багато. Якщо вам подобаються гарячі бутерброди, то і тут знайдеться багато рецептів. Наприклад, на деко кладемо скибочку хліба, зверху ще один, але з вирізаним посередині кружечком. В кружечок кладемо бекон, зверху на хліб тертий сир, потім вбиваємо яйце, сіль, перець і ставимо в духовку на 15 хвилин.
Прості рецепти на кожен день може взяти на замітку кожна господиня. Страви готуються з простих продуктів, при бажанні будь-який із запропонованих рецептів можна адаптувати під свій смак і бюджет.