Що приготувати з капусти білокачанної на друге

У кулінарії білокачанна капуста підходить для різних страв. І якщо ви не знаєте, що приготувати з цього овоча на друге, то пропонуємо кілька простих рецептів з фото покроково.

Капуста в яйці

Білокачанна капуста в яйці – найпростіший рецепт з фото покроково, завдяки яким можна приготувати смачну страву на друге. Але щоб блюдо вийшло смачним, вибираємо гарний щільний качан, без плям і інших дефектів.

Інгредієнти:

  • вилок капусти;
  • 2 яйця;
  • сушений часник за смаком;
  • сушений кріп;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Вилок капусти розрізаємо на чотири частини, качан не вирізаємо.
  • Відправляємо капусту в каструлю з киплячою підсоленою водою, варимо до готовності, овоч має стати м’яким.

  • В цей час в миску вбиваємо яйця, підсипаємо до них сушений часник і зелень, трохи солі і перцю. Збовтуємо віночком до однорідності.

  • Готову капусту дістаємо і даємо трохи охолонути. Після нарізаємо овоч на більш дрібні шматочки.

  • Кожен шматочок опускаємо в яєчну суміш і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Смажимо капусту з двох боків до рум’яності.

Якщо вам не подобається запах вариться капусти, то покладіть в каструлю разом з овочем великий шматочок чорного хліба.

Запіканка з капусти

З білокачанної капусти приготувати на друге можна запіканку. Незважаючи на те, що страва – з простих інгредієнтів, запіканка виходить ситним, ароматною і соковитою.

Інгредієнти:

  • 400 г капусти;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 50 г борошна;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. л. крохмалю;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 80 г сиру;
  • зелену цибулю і кріп.

Приготування:

  • Тонкою соломкою подрібнюємо капусту.

  • Для заливки беремо яйця, додаємо до них сметану і майонез, борошно і крохмаль. Ретельно все розмішуємо до однорідності.

  • Капусту солимо і перетираємо руками, щоб овоч став м’якшим.
  • Зелену цибулю і кріп дрібно шаткуємо.
  • Форму змащуємо олією, викладаємо капусту, зверху присипаємо зеленню.

  • Заливаємо заливкою і посипаємо тертим сиром.
  • Відправляємо запіканку в духовку на 25-30 хвилин, температура 200 °С.

Для такої страви можна використовувати не тільки білокачанну капусту, також підійде брюссельська, кольорова і пекінська. Капусту можна поєднувати з іншими інгредієнтами, наприклад, з будь-яким м’ясним продуктом, грибами та ковбасними виробами.

Тушкована капуста з м’ясом

Якщо ви не знаєте, що на друге приготувати з білокачанної капусти, то пропонуємо простий рецепт з фото покроково тушкованої капусти з м’ясом. Таке блюдо користується популярністю у багатьох господинь. Воно ситне, смачне і дуже апетитне.

Інгредієнти:

  • 600 г свинини;
  • 800 г капусти;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 400 г перетертих томатів;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1-2 ч. л. цукру;
  • 2 зубчики часнику;
  • коріандр і орегано за смаком;
  • сіль і перець за смаком;
  • зелена цибуля, петрушка;
  • 2 лаврових листки;
  • рослинна олія.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо шматочками і відправляємо на сковороду з невеликою кількістю олії.
  • Відразу до м’яса додаємо перець, коріандр, орегано і сіль. Смажимо протягом 25-30 хвилин, тобто до готовності.
  • Після до обсмаженої свинини додаємо терту моркву і подрібнений півкільцями цибулю. Перемішуємо, смажимо 3-4 хвилини.

  • Тепер відправляємо в сковороду нашатковану капусту, кладемо лаврові листочки. Перемішуємо, тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.

  • Після овочеві з м’ясом вливаємо перетерті помідори і томатну пасту, яку потрібно злегка розвести водою. Підсипаємо трохи солі, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
  • Потім додаємо цукор, дрібно порубаний часник, а також подрібнену зелень кропу і петрушки.

  • Все перемішуємо, вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися під кришкою 5-10 хвилин і подаємо до столу.

Тушкувати капусту можна з будь-яким м’ясом, навіть з копченим або фаршем. Але багато господинь відзначають, що найсмачніше виходить саме зі свининою.

Тушкована капуста з рисом

Якщо ви вважаєте, що білокачанна капуста ніяк не поєднується з крупами, то спробуємо вас здивувати рецептом тушкованої капусти з рисом. Блюдо виходить ситним, дуже апетитним, як на покрокових фото. А приготувати його на друге легко і просто.

Інгредієнти:

  • качан капусти;
  • 3 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 склянки рису;
  • рослинна олія;
  • сіль і перець за смаком;
  • сушений чебрець і базилік;
  • кріп і петрушка.

Приготування:

  • Тонкою соломкою нарізаємо капусту.

  • Маленькими кубиками шаткуємо цибулю і також ріжемо невеликими шматочками помідори.

  • Добре промитий рис висипаємо в киплячу підсолену воду і варимо 15 хвилин.
  • У глибоку сковороду вливаємо склянку води, закладаємо капусту і тушкуємо під закритою кришкою 10 хвилин.

  • На окремій сковороді з додаванням рослинної олії пасеруємо цибулю до прозорості.
  • Після до ріпчатого овоча додаємо томати, сушений чебрець і базилік, перемішуємо, готуємо 5 хвилин.

  • Готовий рис відкидаємо на сито, промиваємо і відправляємо до капусти разом з обсмаженими овочами.

  • Також додаємо подрібнену зелень петрушки і кропу, сіль і перець, все перемішуємо, тушкуємо ще пару хвилин і знімаємо готову страву з вогню.

Також з білокочанного овоча можна спробувати приготувати і таке ситне і корисне блюдо, як тушкована капуста з квасолею.

Пісні котлети з капусти

Білокачанна капуста – ідеальний овоч для тих, хто постить, адже з неї можна приготувати на друге різні пісні страви. Наприклад, посмажити капустяні котлети, які виходять такими ніжними і соковитими, що навіть перевершують за смаком котлети з м’яса. При цьому рецепт з фото покроково дуже простий.

Інгредієнти:

  • 1,5 качана капусти;
  • 2 цибулини;
  • 2-3 картоплі;
  • головка часнику;
  • 3-4 ст. л. манної крупи;
  • 130 г борошна;
  • сіль і перець за смаком;
  • зелень за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

  • Почнемо з капусти, яку шаткуємо дуже тонкою соломкою, перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і залишаємо під кришкою на 1 годину.

  • В цей час подрібнюємо цибулю чвертькільцями.
  • Після в глибоку сковороду вливаємо олію, перекладаємо капусту і смажимо протягом 15 хвилин.

  • На окремій сковороді також з розігрітим маслом пасеруємо до м’якості цибулю.
  • Очищену картоплю пропускаємо через крупну тертку, висипаємо в глибоку каструлю і видавлюємо до нього часник.
  • Слідом відправляємо обсмажену цибулю, будь подрібнену зелень і саму капусту, все добре перемішуємо.

  • Додаємо сіль, перець і манку, яка вбере в себе всю зайву рідину. Знову все перемішуємо.

  • На завершення додаємо борошно, ретельно вимішуємо.
  • З капустяного фаршу ліпимо котлети і обсмажуємо на олії з двох боків до рум’яності.

  • Капусту разом з іншими інгредієнтами можна пропустити через м’ясорубку, але тоді манки потрібно буде додати більше. Такий спосіб більш швидкий, але деякі господині відзначають, що котлети з рубаної капусти виходять більш соковитими.

Голубці з сиром і шинкою

Багато хто знає рецепт голубців з начинкою з м’ясного фаршу і рису, але зараз пропонуємо більш цікаве блюдо, яке готується дуже просто, а виходить неймовірно смачно. На відміну від традиційного блюда, для начинки використовуємо сир і шинку, а самі голубці не тушкуємо, а обсмажуємо.

Інгредієнти:

  • качан капусти;
  • 250 г шинки;
  • 250 г сиру;
  • зелень кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2-3 яйця;
  • 1 ч. л. копченої паприки;
  • часник сушений;
  • сіль і перець за смаком;
  • панірувальні сухарі.

Приготування:

  • Капусту відварюємо і відправляємо в мікрохвильову піч, відокремлюємо листочки і у кожного зрізаємо ущільнення.
  • Зелень кропу дрібно шаткуємо.
  • Висипаємо В миску тертий сир, зелень і пропущений через прес зубчик часнику, все добре перемішуємо.

  • В окрему ємність вбиваємо яйця, підсипаємо за смаком сіль, перець, сушений часник і паприку. Добре розмішуємо за допомогою звичайного віночка.

  • На кожен капустяний лист кладемо тонку скибочку шинки, зверху сир і загортаємо все, як і звичайні голубці, на конвертик.

  • Далі підготуємо дві тарілки – одну з борошном, іншу з панірувальними сухарями. На сковороді розігріваємо олію.
  • Конвертики паніруємо в борошні, потім в яйці і в сухарях.
  • Викладаємо на сковороду швом вниз і обсмажуємо з двох сторін по 2-3 хвилини.

  • Також з капусти і лаваша можна зробити дуже смачну і ситну закуску. Для начинки змішуємо обсмажену цибулю з капустою і тертим сиром. Лаваш змащуємо сумішшю з яєць, сметани і спецій. Викладаємо начинку, загортаємо і запікаємо 20-25 хвилин, температура 200 °С.

Торт з капусти

Напевно, багато господинь не знають, що з капусти можна приготувати справжній торт. Страва готується просто, а виходить дуже смачно і красиво.

Інгредієнти:

  • 700 г капусти;
  • 7 ст. л. борошна;
  • 100 г плавленого сиру;
  • 6 ст. л. сметани;
  • 7 яєць;
  • 6 ст. л. рослинної олії;
  • 4 зубчики часнику;
  • 220 г твердого сиру;
  • 50 г кропу;
  • 1 ст. л. солі;
  • черрі.

Приготування:

  1. Капусту дрібно шаткуємо, посипаємо сіллю, розминаємо руками і залишаємо на 10 хвилин, щоб овоч пустив сік.
  2. Після капусту вбиваємо 4 яйця, підсипаємо ще трохи солі, подрібнену зелень кропу і борошно. Ретельно все перемішуємо до консистенції тіста, як на оладки.
  3. Тепер на розігріту з маслом сковороду викладаємо 6 ст. ложок капустяного тіста, надаємо форму млинця і смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку. Після смажимо ще два капустяних млинці.
  4. На дрібній тертці в загальну миску подрібнюємо плавлений та твердий сир, 3 варених яйця і часник. Додаємо сметану, зелень кропу і добре все перемішуємо.
  5. У роз’ємну форму кладемо капустяний млинець, змащуємо сирною начинкою і таким чином збираємо торт.
  6. Останній шар посипаємо тертим сиром, дрібно порубаним кропом і прикрашаємо томатами черрі.
  7. Відправляємо торт в холодильник на 20 хвилин, після знімаємо кільце і подаємо страву до столу.

Білокачанна капуста – доступний овоч у будь-який час року, тому з неї можна готувати самі ситні й корисні страви, і не тільки на друге. Наприклад, зі свіжого овоча дуже смачними виходять салати, а на зиму можна квасити капусту і маринувати. Так що варіантів дуже багато, залишилося тільки вибрати і приготувати.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь