Зіткнулися з тим, що баклажани трохи гірчать після готування? Це поширена проблема» синеньких”, від якої можна швидко позбутися, якщо вимочувати баклажани перед готуванням в солоній воді. У цій статті розглянемо, скільки і як вимочувати баклажани, щоб вони не гірчили після термічної обробки.
Скільки вимочувати баклажани за часом?
Найпоширеніший спосіб боротьби з гіркотою “старих” баклажанів, що залежалися – їх вимочування в підсоленій воді, тому почнемо з ознайомлення з оптимальним часом їх вимочування:
Скільки вимочувати баклажани? Баклажани вимочують 30 хвилин в солоній воді, щоб повністю позбутися неприємного присмаку гіркоти після готування.
Дізнавшись, скільки хвилин вимочують баклажани, розглянемо далі необхідні пропорції солі для даної процедури.
Скільки солі додавати в воду при замочуванні?
Сіль для вимочування баклажана розводять в холодній воді, використовуючи такі пропорції:
1 столова ложка солі на 1 літр холодної води.
Співвідношення солі і води можна трохи змінювати, але все ж краще використовувати саме таку пропорцію.
Інструкція, як вимочити баклажани в солоній воді перед приготуванням

Зазвичай вимочують тільки залежалися, більш старі баклажани, так як свіжі і невеликі екземпляри зазвичай не гірчать після готування.
Щоб повністю позбутися від гіркоти, баклажани необхідно обробити в “соляній ванні” в такій послідовності:
- Баклажани нарізаємо (кружечками або часточками, в залежності від того, в якому вигляді їх далі потрібно буде готувати).
- Розводимо сіль в холодній воді (пропорція: 1 столова ложка солі на літр води).
- Нарізані шматочки баклажана поміщаємо в глибоку ємність з солоною водою і притискаємо їх зверху тарілкою, так як вони спливають у воді на поверхню.
- Вимочуємо овоч 30 хвилин, після чого перекладаємо баклажани на друшляк і промиваємо в проточній холодній воді.
- Тепер баклажани можна готувати, гірчити в подальшому вони не будуть.
Завдяки такій простій маніпуляції, всього за півгодини можна прибрати всю гіркоту з даного овоча.
Альтернативний спосіб видалення гіркоти
Не менш популярним і можливо, більш простим способом позбавлення від гіркоти в баклажанах є “сухий” спосіб вимочування, а точніше сольова обробка овоча:
- Миємо баклажани в проточній воді, після чого розрізаємо навпіл (уздовж овоча).
- М’якоть на зрізі посипаємо сіллю (краще використовувати велику сіль).
- Ми залишаємо баклажани на 20 хвилин при кімнатній температурі.
- Через 20 хвилин, коли баклажани пустять сік, добре промиваємо їх у холодній воді. Ось і все! Баклажани готові до приготування.
Сподіваємося Вам буде корисна інформація, як боротися з гіркотою в баклажанах і як правильно їх замочувати перед смаженням, варінням і гасінням. Свої корисні рекомендації та відгуки, скільки за часом потрібно вимочувати баклажани і як це робити правильно, залишаємо в коментарях під цією статтею і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.