Скільки і як замочувати нут у воді?

Час приготування: 4 год 0 хв

Як і при варінні більшості інших видів бобових, нут потребує замочуванні перед варінням (на гарнір або при приготуванні інших страв), щоб він надалі швидше готувався і виходив більш ніжним і смачним. У цьому огляді детально розглянемо, скільки часу і як правильно замочувати нут в воді перед варінням.

Скільки часу замочувати нут?

Час замочування нуту залежить від того, на скільки він свіжий і від наявності часу на цю процедуру, але в цілому краще відвести на цей процес хоча б мінімальний рекомендований час:

Скільки замочувати нут? Нут замочують у воді на 4-6 годин (не менше 4 годин), для зручності багато замочують на ніч.

При приготуванні пюре з нуту (наприклад, для хумуса) рекомендується замочувати нут 6-8 годин, щоб він добре розварювався при варінні і з нього виходило однорідне пюре.

Як замочити нут в воді перед варінням

Щоб правильно замочити нут перед приготуванням, необхідно виконати такий порядок дій:

  • Відміряємо потрібну кількість нуту для варіння (у прикладі: 1 склянка) і готуємо чисту воду, не холодну – кімнатної температури (враховуємо пропорції: 3-4 склянки води на 1 склянки нуту).
  • Вибираємо глибоку ємність відповідного обсягу (з запасом).
  • Промиваємо нут водою, використовуючи звичайний друшляк.

  • Промитий нут перекладаємо в підготовлену ємність (в нашому випадку – глибока тарілка) і заливаємо горох водою.

  • Залишаємо нут настоюватися у воді з 4-8 годин (або на ніч). Прибирати в холодильник нут не потрібно, але якщо в приміщенні спекотно (наприклад, влітку), прибираємо його в прохолодне місце (щоб за час замочування нут не заграв в теплі).
  • Після замочування зливаємо воду з нуту (додатково можна його змити звичайною водою), після чого приступаємо до варіння (рекомендуємо ознайомитися з інструкцією, як правильно варити нут, в якій також є приклад варіння нуту без замочування).

На замітку: після процедури замочування нут збільшується в розмірі в середньому в 2 рази, тому рекомендується враховувати цей факт при виборі посуду, в якій буде замочуватись «баранячий горох».

На закінчення сподіваємося Вам буде корисні зазначені вище поради, як краще і скільки часу замочувати нут перед варінням, щоб він добре розварювався і готувався швидше (на гарнір, в супі, для плову, фалавеля, хумуса або інших страв). Свої поради та відгуки, потрібно і як замочувати горох нут, залишаємо у коментарях до цього огляду і ділимося ним в соціальних мережах, якщо він був Вам корисний.

Інгредієнти
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь