Добірка рецептів салатів на швидку руку з простих продуктів стане в нагоді будь-якій господині. На покрокових фото видно, як правильно нарізати продукти, в якій послідовності змішувати і як подавати. Тепер гості не застануть вас зненацька!
Салат з плавленим сирком
У цьому випадку важливо якість основного продукту, від присутності в ньому смакових добавок безпосередньо залежить результат. Готується страва з простих інгредієнтів, рецепт з покроковими фото зазначено і кількість потрібних компонентів, та спосіб їх нарізки.
Необхідні продукти:
- 1 свіжий огірок;
- 1 стиглий помідор;
- 1 плавлений сирок;
- 100 г готових сухариків або 3 скибочки білого хліба для підсмажування;
- 1-2 ст. л. майонезу «Провансаль».
Приготування:
- Промити овочі, викласти їх на тканину, щоб пішла зайва волога.
- Нарізати дрібними кубиками огірки.
- Так само нашаткувати м’якоть стиглих томатів.
- Подрібнити сирок на шматочки потрібного розміру.
- Останніми в салат відправляються сухарики. Можна взяти готові або з – підсмажити на сковороді без масла.
- Блюдо, приготоване на швидку руку з простих продуктів за цим рецептом з фото, заправити майонезом або ароматною олією.
Подавати закуску в якості самостійного частування або як добавку до пюре або плову.
Щоб плавлений сирок було легше нарізати кубиками, слід його злегка підморозити.
Салат «Венеція» з копченою ковбасою
Для цієї страви нічого не потрібно варити. Всі інгредієнти для салату на швидку руку з простих продуктів за рецептом з покроковим фото, нарізаються відразу.
Необхідні продукти:
- 120 г копченої ковбаси;
- 1 сира морква;
- 1 свіжий огірок;
- 150 г будь-якого твердого сиру;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- майонез «Провансаль» – за смаком.
Приготування:
- Промити овочі і обсушити їх рушником. Зняти з ковбаси шкірку, нарізати продукт соломкою.
- Твердий сир нашаткувати так само.
- У огірків зрізати кінчики, подрібнити овоч відповідними шматочками. Якщо шкірка тверда, її краще зрізати.
- Очистити моркву, натерти на тертці для страви по-корейськи або порізати соломкою вручну.
- Злити розсіл з кукурудзи, відправити зерна в загальну тару.
- Змішати всі продукти для салату на швидку руку з простих інгредієнтів в одній мисці.
Подавати до столу, частування за рецептом з покроковими фото готове.
Не можна зберігати подібні закуски більше 12 годин, навіть у холодильнику, тому готувати їх у великих кількостях не варто.
Салат «Білосніжка»
Бюджетний і низькокалорійний салат на швидку руку готується дуже швидко. Справжня палочка-виручалочка в разі раптового приходу гостей. За рецептом з фото зробити його може навіть початківець кухар.
Необхідні продукти:
- 250 г білокачанної капусти;
- 2 яйця;
- 3-4 ст. л. Консервованого горошку;
- мелений чорний перець і сіль – за смаком;
- 1 ст. л. майонезу «Провансаль».
Приготування:
- Зварити яйця круто, відправити їх в крижану воду і очистити.
- Дрібно нашаткувати капусту.
- Присипати її сіллю і меленим перцем, злегка обжати руками.
- Розділити яйця, салат підійдуть тільки білки. Нашаткувати тонкою соломкою.
- Змішати всі продукти в салатниці, додавши горошок і майонез.
При подачі салат на швидку руку з простих продуктів прикрасити улюбленої зеленню. На покроковому фото-рецепту показано, як це зробити.
Салат зі свіжих овочів і сосисок
Ситна і ароматна закуска готується дуже швидко, а з’їдається в одну мить!
Необхідні продукти:
- 2 томата;
- 3 свіжих огірка;
- 2 сосиски;
- 150 г оливок без кісточок;
- 100 г сиру «Проволоне»;
- 1 гострий перець;
- 150 мл майонезу «Провансаль».
Приготування:
- Промити свіжі овочі і обсушити їх на рушник або паперових серветках. Порізати великими шматочками жовті і червоні томати.
- Огірки нашаткувати півкільцями.
- Оливки розрізати навпіл.
- Нашаткувати кружечками сосиски (не дуже тонкими).
- Очистити гострий перець від насіння і перегородок, порізати дрібними смужками.
- Тонкими пластинками настругати сир.
- Підготовлені продукти змішати в глибокій мисці або каструлі, заправити соусом.
Подавати готовий салат в скляній салатниці, закуска яскрава, в прозорій посуді виглядає ще апетитніше.
Салат з крабовими паличками і свіжим яблуком
Нестандартний спосіб об’єднати найпростіші продукти. Виходить свіжо, оригінально і дуже смачно.
Необхідні продукти:
- 400 г крабових паличок;
- 400 р консервованого зеленого горошку;
- 4 яблука;
- 1 лимон;
- 4 яйця;
- 4 ст. л. майонезу «Провансаль».
Приготування:
- Зварити круто яйця, охолодити і почистити. Розморозити крабові палички. Нарізати їх поперек на невеликі кубики.
- Очистити фрукти від серцевини і шкірки, нашаткувати дрібними шматочками. Скласти в глибоку миску, збризнути 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку.
- Спеціальним пристосуванням подрібнити яйця. Можна просто порубати ножем.
- Підготовлені продукти змішати в глибокій мисці або в каструлі з нержавіючої сталі, додати майонез і сіль за смаком.
Подавати в порціонних креманках або загальній красивій салатниці.
Салат з сухариками
Вигідне поєднання простоти і вишуканості робить цей салат привабливим для всіх прихильників швидкого харчування. Нічого складного, мінімальний набір простих інгредієнтів і ефектна подача – ось основні переваги апетитної страви.
Необхідні продукти:
- 5 яєць;
- 300 г копченої ковбаси;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 2 упаковки сухариків;
- 1 банку консервованої кукурудзи;
- майонез – за смаком;
- листя салату і зерна граната – для декору.
Приготування:
- У глибокій мисці перемішати соус з сухариками.
- Зняти шкірку з ковбаси, нарізати дрібною соломкою. Відправити в загальну посуд.
- Попередньо відварити яйця і охолодити. Очистити їх від шкаралупи, порізати дрібними кубиками.
- Злити сироп з кукурудзи, відправити до решти продуктів.
- Дрібно нашаткувати промиту і просушену зелень, відправити в спільну компанію. Заправити салат майонезом за смаком, викласти на тарілку з листям салату.
Присипати поверхню страви гранатом, подавати відразу ж.