Як вибрати помело (стиглий і солодкий)

як вибрати помело

Багато покупців не раз помічали на прилавках магазинів такий екзотичний цитрусовий фрукт, як помело, але не кожен знає, як його правильно вибрати, щоб він був стиглий і солодкий, тому в даній статті розглянемо, як вибрати помело в магазині.

Як правильно вибрати помело в магазині

Щоб вибрати стиглий і смачний фрукт помело при покупці, як і багато інших фрукти його потрібно ретельно оглянути і понюхати, звернувши увагу на такі ознаки якісного солодкого плоду:

  • Шкірка стиглого помело, не зіпсованого повинна бути рівною, без пошкоджень, різних смуг і плям, а в місці кріплення плоду до гілки не повинна проминатися при натисканні і бути дуже м’якою (повинна бути пружною).
  • Стиглий помело має явно виражений приємний аромат.
  • У стиглого помело шкірка жовтого або світло зеленого кольору (якщо яскраво зелена або має явні зелені плями на поверхні, то плід не доспілий).
  • Хороший дозрілий помело має важку вагу (у плодів круглої форми не менше 1 кг, у плодів грушоподібної форми – не менше 1,5 кг).

На замітку: щоб вибрати смачний і солодкі фрукт необхідно не забувати про сезон, коли краще купувати помело, зазвичай це кінець зими, Хоча даний екзотичний фрукт починає з’являється на прилавках магазинів мало не з самого початку зими.

Як правильно чистити і як їсти помело?

Помело їдять практично, як звичайний апельсин. Насамперед необхідно надрізати щільну шкірку і повністю очистити фрукт від неї, після чого розділити його на часточки і акуратно очистити їх від білих перегородок (жорсткі і не смачні). М’якоть помело можна їсти свіжою, а також додавати в багато страв і салати, або використовувати для приготування солодощів.

На закінчення до статті можна відзначити, що знаючи, як правильно вибрати фрукт помело в магазині, ви зможете купити стиглий, соковитий і смачний плід, який обов’язково сподобається Вам до смаку, при цьому буде дуже корисним для всього організму. Свої відгуки та корисні поради, Як правильно вибирати помело при покупці, залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була вам корисна.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь