Запечені в духовці ароматні овочі, ніжна риба або соковите м’ясо виходять такими саме завдяки харчовій фользі, в яку загортають при готуванні, але впливає на якість приготування, якою стороною загортати їх фольгу чи ні, знають не багато, тому в даному огляді дізнаємося, якою стороною класти фольгу для запікання різних продуктів на деку і залежить це від виду фольги.
Як стороною використовувати фольгу для запікання продуктів в духовці?
На багатьох кулінарних сайтах і форумах не рідко можна зустріти думку, що блискуча сторона фольги ефективніше відображає тепло, а матова, навпаки, притягує (рекомендують використовувати блискучу сторону всередині при запіканні, а матову всередині, коли необхідно довше зберегти тепло готового блюда).
Насправді не важливо, якою стороною класти фольгу на деко при запіканні в духовці, результат буде ідентичним. Єдине, що потрібно враховувати – це наскільки щільно загорнуті продукти у фользі (великий повітряний прошарок між фольгою і продуктами може зменшити температуру простору всередині фольги і збільшити час готування).
Якщо на алюмінієву фольгу нанесено антипригарне покриття, продукти кладуть на матову бік зі спеціальною позначкою від виробника.
Дані правила стосуються будь-яких продуктів: риби, овочів, всіх видів м’яса (при запіканні шматочками і цілими), грибів і навіть фруктів.
Переваги запікання у фользі
Більшість переваг використання фольги знайомі багатьом з особистого досвіду, але все ж вкажемо найбільш популярні:
- Будь-які продукти, навіть ті, що готуються тривалий час, виходять у фользі більш соковитими і ніжними (наприклад, яловичина, свинина і курка).
- У фользі їжа запікається рівномірно з усіх боків.
- Зберігається смачна підлива і сік, що виділяється з продуктів.
- При запіканні у фользі страва виходить більш аротним.
- Фольга сприяє збереженню форми підготовлюваного блюда.
- Фольга добре утримує тепло (готовою страву можна не виймати з фольги і духовки, щоб воно довше залишалося гарячим до подачі на стіл).
- Завдяки фользі листи та інші підставки або ємності для запікання залишаються практично повністю чистими.
У висновку до цього огляду можна зробити висновок, що не важливо, якою стороною використовувати харчову фольгу при запіканні улюблених страв за рецептом, головне ретельно упаковувати продукти у фольгу при запіканні, стежити за температурою та часом приготування. Свої відгуки та корисні рекомендації, з якого боку загортати продукти у фольгу на деку і впливає сторона при накритті фольгою форм для запікання, залишаємо у коментарях під цим оглядом і ділимося ним в соціальних мережах, якщо він був Вам корисний і цікавий.