Дуже смачне пісне дріжджове тісто для пиріжків як пух

Час приготування: 30 хв

Пропонуємо оригінальні способи приготування пісного тіста для пиріжків. Воно дріжджове, дуже смачне, буквально як пух, так що випічка вийде на славу.

Пісне дріжджове тісто

Це універсальне пісне тісто підійде не тільки для пиріжків, але і для інших борошняних виробів. Звичайно, тісто буде дріжджовим. У результаті виходять дуже смачні як пух частування. Так що не пропустіть рецепт, візьміть його на замітку.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг;
  • сухі дріжджі – 8-11 г;
  • тепла вода – 2,5 ст.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 5-6 ст. л.

Приготування:

  • Розчиняємо в теплій воді дріжджі. Всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо.

  • Просіваємо борошно, щоб вона засвоїла киснем, і легше піднімалося тісто.

  • Вливаємо в ємність з борошном дріжджову суміш, розмішуємо, використовуючи ложку. Додаємо рослинну олію, а також змащуємо їм руки, вимішуємо 10 хвилин до еластичності та вологості.

  • Накриваємо тісто рушником, ставимо в тепло на 1 годину.

  • Піднялася масу обминаємо і продовжуємо вимішувати руками 5 хвилин.

  • З готового тіста ліпимо пиріжки або булочки, випікаємо заготовки або смажимо.

Пісне дріжджове тісто – безопарний спосіб

Найпростіше і швидке в приготуванні – пісне тісто для пиріжків. Незважаючи на те, що воно дріжджове, легко замішується. А головне, що воно виходить дуже смачним, і випічка тане в роті як пух.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 500-600 г;
  • вода – 1-1,5 ст.;
  • рослинна олія – 100 г;
  • сухі дріжджі – 6-8 м (свіжі або 25 г);
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 2 ч. л.

Приготування:

  • В 0,5 склянки теплої води розчиняємо цукор. Тут же розводимо дріжджі. Додаємо 1-2 ч. л. борошна, розмішуємо.

  • Відставляємо в теплі на 15-20 хвилин.

  • У решти теплій воді (0,5 склянки) розчиняємо сіль.
  • Виливаємо рідина в дріжджову масу, перемішуємо. Поступово всипаємо частина заздалегідь просіяного борошна.

  • Спочатку все змішуємо, використовуючи віночок, а потім ложку.
  • Між порціями борошна вливаємо трохи рослинної олії.

  • Посипаємо стіл борошном, викладаємо тісто, обминаємо його. Потім перекладаємо в миску, накриваємо серветкою і ставимо в тепло.

Чекаємо, поки тісто збільшиться в кілька разів, і відразу починаємо ліпити пироги.

Дріжджове тісто пісне

Це пісне тісто для пиріжків обов’язково сподобається господиня. Незважаючи на те, що воно дріжджове, приготовленої з нього випічкою можна наїстися досхочу і при цьому не зіпсувати фігуру, а головне, вся сім’я насолодитися дуже смачними як пух частуваннями.

Інгредієнти:

  • вода – 300 мл;
  • борошно – 550-600 г;
  • цукор – 0,5 склянки (для несолодкого тіста, цукру потрібно покласти 1-2 ч. л.);
  • сіль – ¼ ч. л.;
  • рослинна олія – 0,5 склянки;
  • свіжі дріжджі – 20 р.

Приготування:

  1. Прогріваємо воду до 35-37 °С, розводимо в ній дріжджі, сіль і цукор. Потім підсипаємо борошно, яку заздалегідь просіваємо і замішуємо тісто некруто консистенції. В самому кінці вливаємо олію і вимішуємо до тих пір, поки суміш не буде прилипати до ємності і рук.
  2. Готове тісто посипаємо борошном або промазуємо маслом, накриваємо серветкою і ставимо в тепло. Маса повинна збільшитися в два рази.

Як тільки це відбудеться, обминаємо тісто, даємо ще підійти, і використовуємо для випічки.

Смачне пісне тісто

Хочеться побалувати близьких смачними пиріжками або булочками в пост? Тоді варто знати, як готується незвичайне здобне тісто. Рецепт досить простий і легкий, а значить, впорається навіть новачок.

Інгредієнти:

  • вода – 200 мл;
  • сухі дріжджі – 7 г;
  • соняшникова олія – 50 г;
  • борошно – 400-450 г;
  • цукор – 35 г;
  • сіль – 1 щіпка.

Приготування:

  • Відразу займемося опарою. Беремо сухі дріжджі, додаємо їх у теплу воду (півсклянки). Сюди ж додаємо цукор і борошно (150 г). Усе ретельно розмішуємо і відставляємо в тепло на 1-1,5 години.

  • Коли опара підійде, додаємо сіль і рослинну олію, перемішуємо.
  • Просіваємо борошно і поступово додаємо в підготовлену суміш.

  • Замішуємо тісто, використовуючи ложку, а потім кухонну лопаточку. По консистенції суміш повинна бути м’якою і повітряної.

  • Формуємо кулю, накриваємо рушником або плівкою, відправляємо в тепло на 1-2 години.
  • Потім дістаємо тісто і можемо випікати смачні пиріжки.

Пісне дріжджове тісто

Якщо ви любитель випічки, пропонуємо рецепт пісного дріжджового тіста. Готується воно досить просто, не містить здоби, але при цьому дуже ніжне і м’яке.

Інгредієнти:

  • вода – 500 мл;
  • борошно – 750-850 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • сухі дріжджі – 11 г;
  • рослинна олія для змащування.

Приготування:

  • У каструлю вливаємо воду, злегка підігріваємо. Додаємо трохи борошна, додаємо цукор, дріжджі і сіль. Перемішуємо.

  • Всипаємо ще борошна, перемішуємо.

  • Посипаємо стіл, перекладаємо на нього тісто вимішуємо руками. Якщо потрібно, підсипаємо борошно. За консистенцією тісто має бути м’яким і не прилипати до рук.

  • Змащуємо рослинною олією каструлю. Переміщаємо в неї тісто, також зверху промазуємо, щоб воно не підсохло.
  • Накриваємо рушником і ставимо в тепло, нехай піднімається. На даний процес може піти 2-3 години.

Тісто розділяємо і готуємо пиріжки. Залишки можна скласти в пакет і зберігати в морозилці.

Пісне дріжджове тісто для пиріжків

З дріжджовим тістом багато господинь обожнюють працювати. Воно володіє м’якою, гладкою, повітряної і пухкою консистенцією, приємним на дотик.

Інгредієнти:

  • сіль – 4 г;
  • борошно – 795 г;
  • вода – 235 г;
  • дріжджі – 25 г;
  • соняшникова олія – 105 мл;
  • цукор – 15 р.

Приготування:

  1. У воді розчиняємо цукор, дріжджі, сіль до однорідної консистенції.
  2. Просіваємо борошно прямо в ємність з опарою і замішуємо тісто.
  3. Сюди ж вливаємо олію, продовжуємо вимішувати суміш, поки вона перестане липнути до рук.
  4. Поміщаємо готову суміш у миску, посипаємо борошном. Накриваємо рушником і ставимо в тепло, тісто має збільшитися в кілька разів.
  5. Піднялася масу обминаємо руками і знову даємо їй підрости.
  6. Тепер можна приступати до випічки частувань.

Ось таке чудове пісне тісто для пиріжків можна швидко приготувати, щоб порадувати домочадців дріжджовими і при цьому корисними ласощами. Можна експериментувати з начинкою, в будь-якому випадку вийде дуже смачна як пух випічка.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь