Раз так вийшло, що будь – яке свято людства неминуче зводиться до їжі, святковий стіл – це окремо взята категорія у всьому, що стосується кулінарії взагалі!

Що приготувати на святковий стіл

Саме перед святами кожен з нас озброюється пошукачем інтернету або жіночими журналами, кулінарними книгами, поспішаючи відшукати якісь цікаві закуски до святкового столу. І бажано, щоб вони були смачними, легкими, швидкими і красивими. При цьому якщо основні страви всі вважають за краще готувати вже перевірені, то ось салати до святкового столу – це умова обов’язкова.

По-перше, салати до святкового столу вносять різноманітність в уже вивчений раціон будь-якої господині. По-друге, салати до святкового столу можуть здивувати всіх подруг і колег по роботі. По-третє, салати до святкового столу – це свого роду знак якості, вивішений на стіну на найпочеснішому місці в будинку. Якщо жінка вміє готувати салати буквально з нічого, в житті вона точно не пропаде. А в сімейному житті тим більше. Те ж саме можна сказати і про закуски до святкового столу.

Святковий смачний стіл – це основа будь-якого добре організованого заходу. Саме по ньому, стануть судити про все свято в цілому. А тому саме святковий смачний стіл потрапляє в центр уваги при організації власне свят. Слідом за ним вже йдуть розваги (хліб завжди стояв попереду видовищ).

Ось планується святковий стіл, рецепти для нього шукаються по всім друзям-знайомим. Якось раптом згадується, що ось недавно у Даші або Маші доводилося скуштувати відмінний святковий салат, смак якого був божественним. Дзвінок Даші або Маші – і ось ми з почуттям, з толком, з розстановкою готуємо святковий стіл, збираємо для нього смачні цікаві рецепти. І вуаля, святковий смачний стіл готовий, що називається, до вживання. Ласкаво просимо і смачного!

60 хв6
Вегетаріанський борщ – це дуже смачне та апетитне обіднє рішення для тих, хто дотримується посту чи не їсть м’ясо з етичних міркувань. Поживний борщ за вегетаріанським рецептом зможе.
45 хв6
Вегетаріанський щавлевий суп готується без м’яса та яєць. Виходить дуже легкий і смачний супчик із кислинкою. Для збільшення калорійності супу і щоб зробити його більш ситним, можна додати.
55 хв6
Грибний суп із заморожених лісових грибів з картоплею – це прекрасна, ароматна і смачна перша страва.  Використання лісових грибів у кулінарії слов’
2 год 0 хв4
Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь-якій страві надають неповторного смаку і аромату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом.
1 год 40 хв7
Кожна господиня має в запасі невелику кількість грибів для приготування першої страви, але найсмачніший суп виходить зі свіжих грибів. У даному рецепті вам пропонується приготувати суп зі свіжими.
2 год 5 хв6
Такий розсольник виходить поживним та ситним, незважаючи на пісність бульйону – по суті, бульйон овочевий. Кислинка солоних огірків та аромат грибів роблять його особливо смачним.
55 хв6
Абсолютно вегетаріанський суп з овочів, грибів і вермішелі сподобається тим, хто не любить супи на жирних м’ясних бульйонах. Він не дуже калорійний, підійде також тим, хто слідкує за.
50 хв4
Смачний, ароматний суп із лісових опеньків та локшини. Просто чудова страва для всієї родини! Як приготувати суп з опеньками та локшиною
Суп з опеньками замороженими
45 хв8
Хочу поділитися простим і швидким рецептом смачного та легкого супу із замороженими опеньками. Ароматний і наваристий супчик можна приготувати і зі свіжих грибів, але в мене цього разу...
4 год 0 хв8
Печінковий торт у мультиварці виходить дуже ніжним та схожим за текстурою на суфле. Цей рецепт можна використовувати як класичний, додаючи в торт різну начинку. Готувати торт можна
1 год 10 хв10
Печінковий торт із помідорами – чудовий варіант для святкової закуски. Виглядає яскраво та урочисто. Прикрасити такий торт можна по-різному, доклавши до цього свою фантазію та невеликі зусилля.
8 год 0 хв8
Надзвичайно красивою та неймовірно смачною святковою стравою є торт печінковий з грибами та сиром. Готується ця насолода дуже просто, а гриби сюди підходять будь-які, але найпростіше
3 год 0 хв6
Смачний та поживний рецепт класичного печінкового коржа з ​​яловичини. Запечені в духовці коржі зберігають усі корисні властивості цього чудового продукту. 
50 хв4
Такий тортик стане окрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепту найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо
1 год 30 хв4
До вашої уваги представлений рецепт печінкового торта без використання пшеничного борошна без млинців одним суцільним шаром. За текстурою такий торт виходить ніжним, а виглядає зовні повітряним.
1 год 45 хв4
Casatiello Napolitano – так називається ароматний великодній хліб, який печуть в Італії. Він має форму вінка Ісуса, прикрашається кунжутом, кульками цукру, а всередині хліба розміщують фарбоване яйце.
1 год 40 хв2
Цимес (Tzimmes) – традиційна страва ашкеназької ізраїльської кухні. Цимес є солодким рагом, приготованим з моркви, зазвичай з додаванням сухофруктів (чорнослив, курага або родзинки)
1 год 13 хв4
Крабовий салат у святковому оформленні. Готується салат з крабових паличок, рису, кукурудзи та яєць – продукти та смак знайомі. Небагато фантазії – і салат у вигляді симпатичного дракончика...
1 год 40 хв4
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви.
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.