Щоб урізноманітнити домашню вечерю або здивувати гостей на святі можна відійти від традиційних набридлих рецептів і звернутися до національних кухонь інших країн.

Національні кухні народів світу

У процесі вивчення нових методів готування можна дізнатися багато цікавого про історію походження страви, про вплив на неї територіального розташування і кліматичних особливостей країни, історичних подій або релігійних вірувань. Це може стати чудовою темою для бесіди за вечерею. Плюс до всього, це дуже корисний досвід, так як господиня може взяти на озброєння вподобані поєднання продуктів і способи приготування.

Всі рецепти національних кухонь народів світу унікальні, мають свої особливості і відмінності. Кожна кухня самобутня, не схожа на інші і легко впізнавана. Зауважте, щоб спробувати справжню італійську пасту, піцу або лазанью не обов’язково їхати в Італію. Ці та багато інших страв можна приготувати самостійно. Дотримуючись пропорції і технологію можна отримати справжній шедевр кулінарії з його традиційним неповторним смаком.

Серед безлічі способів можна знайти абсолютно оригінальні ідеї приготування морської і річкової риби, морепродуктів, грибів, овочів, незвичайних поєднань фруктів з м’ясними виробами, і, звичайно, десертів на будь-який смак. З усього багатства світової кулінарії знайдуться страви, які особливо полюбляться і стануть регулярно з’являтися в домашньому меню.

бісквіт Женуаз
55 хв012
Ще один цікавий рецепт бісквіта. Він виходить пористим і повітряним навіть без використання розпушувача або соди. Основну роль тут відіграють добре збиті яйця.
пишний бісквіт для торта по-американськи
1 год 10 хв022
Ще один цікавий рецепт просто нереально смачного бісквіта. Високий, повітряний, ароматний, дрібнопористий – такий бісквіт ідеально підходить, щоб зробити з нього торт.
японський бісквіт для торта без розпушувача
2 год 0 хв026
Це просто неймовірно повітряний бісквіт. Він відмінно тримає форму і як не можна краще підходить для тортів. Більш того, він неймовірно смачний – такий
паста з брокколі і лососем
1 год 10 хв010
Прекрасний приклад того як поєднувати вершковий соус і рибу в простих стравах. Паста з лососем і брокколі дуже легка в приготуванні і неймовірно смачна.
25 хв012
Ніжний вершковий смак соусу, розплавлений сир, яскрава і смачна брокколі, ось що найбільше я люблю в цій страві. Це досить легке і корисне блюдо, особливо
цибулевий суп-пюре з плавленим сиром
60 хв016
Якщо ви давно хочете спробувати справжній Французький цибулевий суп, але побоюєтеся, що вам не сподобається саме консистенція самої цибулі, цей рецепт для вас.
Класичний Французький цибулевий суп з білим вином і сиром
1 год 10 хв015
Класичний Французький цибульний суп з білим вином і сиромЯкщо ви ніколи не пробували справжній Французький цибулевий суп, зупиніться на цьому рецепті.
Брускета з пастою з квасолі, беконом і яйцем
50 хв022
Ситні, в чомусь незвичайні брускети – тут є відразу є 2 варіанти. Легкі і дуже соковиті – ці бутерброди припадуть до смаку кожному. Та й готувати їх дуже...
Брускета з сиром, виноградом і горіхами
24 хв013
У цьому рецепті дуже вдало поєднуються звичні і незвичні смаки. Сирний сир із зеленню – класика – і обсмажений виноград, який рідко хто пробував, а даремно.
Брускетта з моцарелою і креветками
35 хв014
Ще один варіант елегантної закуски. Хрусткий хліб з ніжним, злегка пріснуватим сиром «Моцарелла» (беріть велику кулю в розсолі), відтіненим маслом з травами
Брускета тунцем, вершковим сиром і огірком
15 хв016
Швидка закуска, яка виходить просто неймовірно соковитою завдяки консервованому тунцю і свіжому огірочку. Незважаючи на те, що тунець розминається до пастоподібного
Брускета з камамбером і грушею
20 хв014
Ще один варіант дуже елегантної смачної закуски, яка ідеально підійде і до чаю, і до вина. Мінімальна кількість простих продуктів зробило ці брускетти
Брускета з сьомгою, вершковим сиром і овочами
30 хв015
Це просто неймовірно красиві і не менш смачні брускетти. Яскраві, соковиті, ситні, з ніжним вершковим смаком сиру і рибки, свіжістю овочів і легкою гіркуватістю
Брускета з червоною рибою і авокадо
20 хв015
Це просто нереально простий рецепт дійсно дуже смачних брускетт. Поєднання слабосоленої рибки і авокадо вважається одним з кращих в кулінарії.
Брускета з рікоттою і медовими томатами
40 хв016
Ще один простий рецепт неймовірно смачної закуски. Соковита, кисло-солодка завдяки поєднанню черрі, рікотти і меду начинка просто ідеально підходить для
брускетта з печінкою тріски
30 хв5013
Вишукані дуже смачні, соковиті і красиві брускетти стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Тут всі інгредієнти підібрані дуже ретельно, і кожен з
брускетта з авокадо і огірком
10 хв015
Дуже смачні соковиті брускетти, які виходять неймовірно ситними, незважаючи на невелику кількість інгредієнтів. До речі, всі вони рослинного походження.
Брускета з вершковим сиром, авокадо і в'яленим томатом
35 хв013
Для любителів яскравого смаку з легкою кислинкою. Ніжна паста з авокадо і двох видів сиру стає ще більш ніжною і ситною завдяки додаванню майонезу.
Брускета з авокадо, креветками і помідорами черрі
45 хв013
Вишукані, смачні і дуже красиві брускетти вийдуть у вас, якщо ви вирішите приготувати їх за вказаним далі рецептом. Хрусткий хліб, свіжий салат, ніжне
Брускета з помідорами, оливками і горгонзолою
20 хв013
Ще один самий що не є італійський варіант італійських брускетів. Свіжий хрусткий хліб, злегка кислуваті оливки, солодкуваті помідори і смачний сир з яскравим