Щоб урізноманітнити домашню вечерю або здивувати гостей на святі можна відійти від традиційних набридлих рецептів і звернутися до національних кухонь інших країн.

Національні кухні народів світу

У процесі вивчення нових методів готування можна дізнатися багато цікавого про історію походження страви, про вплив на неї територіального розташування і кліматичних особливостей країни, історичних подій або релігійних вірувань. Це може стати чудовою темою для бесіди за вечерею. Плюс до всього, це дуже корисний досвід, так як господиня може взяти на озброєння вподобані поєднання продуктів і способи приготування.

Всі рецепти національних кухонь народів світу унікальні, мають свої особливості і відмінності. Кожна кухня самобутня, не схожа на інші і легко впізнавана. Зауважте, щоб спробувати справжню італійську пасту, піцу або лазанью не обов’язково їхати в Італію. Ці та багато інших страв можна приготувати самостійно. Дотримуючись пропорції і технологію можна отримати справжній шедевр кулінарії з його традиційним неповторним смаком.

Серед безлічі способів можна знайти абсолютно оригінальні ідеї приготування морської і річкової риби, морепродуктів, грибів, овочів, незвичайних поєднань фруктів з м’ясними виробами, і, звичайно, десертів на будь-який смак. З усього багатства світової кулінарії знайдуться страви, які особливо полюбляться і стануть регулярно з’являтися в домашньому меню.

40 хв4
Поживну домашню окрошку можна приготувати з додаванням м’яса. Оцініть простий в приготуванні і неймовірно смачний продукт для вашого сімейного обіду. Порадуйте цікавим холодним блюдом.
60 хв6
Що буде, якщо корисну цибулю зробити ще й дуже смачною? У грузинській кухні без цибулі в маринаді нікуди: до будь-яких м’ясних страв вона зазвичай подається разом із величезною...
120 год 50 хв20
Приготування капусти по-грузинськи з буряком Настав піст, і в кожному будинку на обід подають квашену капусту. Рецепт такої яскравої за кольором та гострої за смаком капусти має грузинське...
3 год 40 хв12
Коксінья – це популярна вулична закуска у Бразилії. Уявіть, що це солоне тісто із вершковою начинкою з курячого філе. Потім його вмочують у кляр і обсмажують до золотистої
30 хв2
Чушка бюрек – це дуже популярна у Болгарії традиційна закуска з перців та бринзи. Страва має турецьке коріння, проте сьогодні по-справжньому популярна лише у Болгарії.
30 хв1
Повний сніданок або повний англійський сніданок (Full breakfast) – традиційний англійський сніданок, який зазвичай складається з бекону, сосисок або ковбасок (bangers), яєць, квасолі
2 год 10 хв6
Королева пудингів (Queen of puddings) – традиційна страва британської кухні. Королева пудингів є десертом, що традиційно складається з трьох шарів. Як перший шар запікаються мелені
3 год 0 хв6
Айвар – це балканська ікра з м’якоті запечених перців та баклажанів. Вона відрізняється насиченим кольором, ароматом та смаком.
2 год 30 хв12
Голубці з пекінської капусти в духовці – це смачна та поживна страва з ніжним смаком, ароматною начинкою та хрусткою скоринкою, яка пропонує різноманітні кулінарні можливості та є популярним.
1 год 50 хв18
Піта (Pita) – традиційна страва ізраїльської, грецької, а також багатьох інших кухонь. Піта є невеликим хлібом, який за рахунок спеціальної техніки випікання має всередині порожнину
2 год 30 хв2
Фейжао тропейро (Feijão tropeiro) – традиційна бразильська страва, яка складається з квасолі, змішаної з борошном маніоки, ковбасками, яйцями, часником, цибулею та іншими інгредієнтами. 
1 год 30 хв8
Голубці зі свіжої капусти – всіма відома та улюблена страва, яка поєднує в собі свіжу капусту, розсипчастий рис та ароматний фарш. Голубці вважаються найактуальнішою стравою тоді, коли дозріває.
18 хв8
Маца (Matza) – традиційний єврейський прісний коржик. Головний секрет приготування маци в тому, що тісто не повинне встигнути скваситися. Тільки в цьому випадку маца вважається
50 хв4
Скон (Scone) – традиційна страва англійської, ірландської та шотландської кухні. Скон є невеликою пишною, але щільною булочкою швидкого приготування з пшеничного або вівсяного борошна.
1 год 20 хв14
Кутаби у нашій родині люблять усі! Якщо є можливість, то готуються вони дружно та швидко. Кутаби можна приготувати не тільки з м’ясом та зеленню, але і з будь-якою...
1 год 40 хв6
Василопіта (Vasilopita) – традиційна грецька страва. Василопіта є кексом або хлібом, який подається опівночі напередодні Нового року, щоб відсвяткувати День Святого Василя.
20 хв1
Страпацада (Strapatsada / στραπατσάδα) – популярна страва грецької кухні. Базовими інгредієнтами страпацади є яйця, помідори та оливкова олія. Через доступність і низьку вартість цих
15 хв3
Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити
15 хв6
Яєчне масло або мунавой (munavoi) – традиційна страва фінської, карельської та естонської кухонь. Мунавой є намазкою зі зварених круто яєць, змішаних з вершковим маслом.
30 хв1
Кокореч (kokoreç) – популярна турецька та албанська страва. Також поширена на Балканах, Азербайджані та Ірані. Кокореч являє собою обсмажені субпродукти (серце, легені, нирки тощо)