Щоб урізноманітнити домашню вечерю або здивувати гостей на святі можна відійти від традиційних набридлих рецептів і звернутися до національних кухонь інших країн.

Національні кухні народів світу

У процесі вивчення нових методів готування можна дізнатися багато цікавого про історію походження страви, про вплив на неї територіального розташування і кліматичних особливостей країни, історичних подій або релігійних вірувань. Це може стати чудовою темою для бесіди за вечерею. Плюс до всього, це дуже корисний досвід, так як господиня може взяти на озброєння вподобані поєднання продуктів і способи приготування.

Всі рецепти національних кухонь народів світу унікальні, мають свої особливості і відмінності. Кожна кухня самобутня, не схожа на інші і легко впізнавана. Зауважте, щоб спробувати справжню італійську пасту, піцу або лазанью не обов’язково їхати в Італію. Ці та багато інших страв можна приготувати самостійно. Дотримуючись пропорції і технологію можна отримати справжній шедевр кулінарії з його традиційним неповторним смаком.

Серед безлічі способів можна знайти абсолютно оригінальні ідеї приготування морської і річкової риби, морепродуктів, грибів, овочів, незвичайних поєднань фруктів з м’ясними виробами, і, звичайно, десертів на будь-який смак. З усього багатства світової кулінарії знайдуться страви, які особливо полюбляться і стануть регулярно з’являтися в домашньому меню.

шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці
2 год 20 хв10015
Чи знаєте ви, що слово “шарлотка” прийшло до нас з Франції і буквально означає “яблука, запечені в тісті”? Звичайно, з часом рецепт
шарлотка на кефірі в мультиварці
1 год 30 хв8016
Шарлотка, приготована на основі кефіру і печена в мультиварці, напевно, порадує любителів «мокрих» пирогів, так як десерт виходить дуже ніжною і танучою в роті.
шарлотка з яблуками в мультиварці Редмонд
1 год 40 хв8016
Для того щоб приготувати пишний і ароматний яблучний пиріг не обов’язково витрачати багато часу і сил. На допомогу приходить мультиварка і процес
Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці
1 год 10 хв40101
Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу.
акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80104
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський
Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв5062
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі
рецепт маринованого часнику по-вірменськи
45 хв1051
Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це блюдо вірменської кухні, яке відрізняється від всіх інших незвичайним
45 хв4054
Пікантна закуска з ненав’язливою гостротою прекрасно доповнює різні гарячі страви і гарніри. Для того, щоб приготувати страву корейської кухні, часник
Маринований часник з агрусом на зиму
45 хв6063
Мало хто знає, що українська кухня – це не тільки борщ і сало – це ще й нереально смачний маринований часник з агрусом. Такою закускою ви точно здивуєте...
1 год 5 хв21164
Для того щоб відчути запах Франції багато не треба! Досить мати трохи гарбуза, прованські трави і півгодини вільного часу. В результаті ми отримаємо дуже
Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі
1 год 20 хв20117
На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в
заготовка з патисонів по-корейськи
2 год 45 хв20129
Оригінальний рецепт заготовки патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит і смак, закуска відмінно підходить для
Гостра аджика з кабачків з гірким перцем
2 год 40 хв50111
Традиційна аджика повинна бути гострою і її можна приготувати на основі кабачка з гірким перцем. Звичайно, це блюдо для любителів гострої кавказької їжі
2 год 27 хв41133
Блюдо насичене різними смаками (солодким, кислим і гострим) – це швидкі мариновані кабачки, приготовані в азіатському стилі. Така закуска відмінно підходить
40 хв80122
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
Фаршировані рулетики з баклажанів з сиром і часником в духовці
60 хв60149
Блюдо в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом маринара і шпинатом. Подають такі рулетики в гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть
Амца – аджика абхазька
49 год 0 хв30195
Через м’ясорубку пропускається гострий перець, часник, кінза, кріп, петрушка і волоський горіх. Потім туди додається сіль, хмелі-сунелі і все перемішується.
Грузинська аджика з волоськими горіхами
1 год 15 хв151127
Через м’ясорубку пропускається гіркий перець, часник, волоські горіхи і кінза. Потім туди додається сушений коріандр, кондарі (чабер), оливкова олія
Гостра абхазька аджика без варіння
1 год 35 хв150119
Пекучий перець пропускається через м’ясорубку, потім до нього додається винний оцет, часник, розпечені на сковороді спеції, сіль і подрібнені волоські горіхи.
55 хв100132
Через м’ясорубку пропускається селера, кінза, петрушка, пекучий перець і часник. Потім все солиться, розкладається по банках і присипається зверху