Щоб урізноманітнити домашню вечерю або здивувати гостей на святі можна відійти від традиційних набридлих рецептів і звернутися до національних кухонь інших країн.

Національні кухні народів світу

У процесі вивчення нових методів готування можна дізнатися багато цікавого про історію походження страви, про вплив на неї територіального розташування і кліматичних особливостей країни, історичних подій або релігійних вірувань. Це може стати чудовою темою для бесіди за вечерею. Плюс до всього, це дуже корисний досвід, так як господиня може взяти на озброєння вподобані поєднання продуктів і способи приготування.

Всі рецепти національних кухонь народів світу унікальні, мають свої особливості і відмінності. Кожна кухня самобутня, не схожа на інші і легко впізнавана. Зауважте, щоб спробувати справжню італійську пасту, піцу або лазанью не обов’язково їхати в Італію. Ці та багато інших страв можна приготувати самостійно. Дотримуючись пропорції і технологію можна отримати справжній шедевр кулінарії з його традиційним неповторним смаком.

Серед безлічі способів можна знайти абсолютно оригінальні ідеї приготування морської і річкової риби, морепродуктів, грибів, овочів, незвичайних поєднань фруктів з м’ясними виробами, і, звичайно, десертів на будь-який смак. З усього багатства світової кулінарії знайдуться страви, які особливо полюбляться і стануть регулярно з’являтися в домашньому меню.

20 хв20
Холодний борщ по-литовськи досить популярний не тільки в Литві, і є різні варіанти зі зміною його інгредієнтів. Незмінними для такого борщу залишаються варений буряк і заливка овочевої нарізки.
1 год 10 хв30
Національні кухні світу мають багато рецептів холодних супів: окрошки, таратори, борщики, ботвіньї, холодники та інші. Варіантом легкого і освіжаючого супу для літнього столу може бути у вас холодний.
1 год 20 хв50
Литовський холодний борщ традиційно готується на жирному кефірі, але не всім кефір подобається. У цьому рецепті готуємо цей суп на сметані і воді. Наповнюючі інгредієнти залишаються такими ж,.
Холодний литовський борщ на кефірі
10 хв40
Класика холодного литовського борщу, або “шалтиборщая”, передбачає основою супу кефір, відварений, запечений або маринований буряк і додавання свіжого огірка, яєць і зелені.
Картопля по-селянськи часточками
30 хв40
Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом
Курячі нагетси в духовці
50 хв80
Запасливим господаркам нічого бояться несподіваного приходу гостей. Адже у них завжди є швидка закуска, здатна виручити в будь-якій ситуації. Сьогодні страви, які варто лише дістати з морозилки і.
Хліб чорнобаївський
2 год 20 хв60
Про Чорнобаївку, селище в Херсонській області, За останній місяць ЗМІ згадували частіше, ніж за весь час її існування. А все завдяки одному повторюваному інциденту.
український капусняк
1 год 50 хв80
Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же.
Класичний узвар по-українськи
30 хв100
Узвар-один з найулюбленіших напоїв для українців. Це не звичайний компот зі свіжих фруктів, а узвар із сухофруктів засушених і тому дуже ароматних. Саме тому у нього концентрований запах.
Домашні булочки для бургерів
60 хв120
Що таке бургер? Пара шматочків хрусткого хліба, кілька листя салату, котлета, сир і кілька видів овочів. У домашньому виконанні будь-який сендвіч перетворюється з фастфуду в збалансоване харчування.
1 год 20 хв60
Серед інших представників слов’янської кухні Польща відрізняється гарячою любов’ю до капусти, особливо квашеної. Ви напевно чули про їх чудовий бігос, який вважається національним блюдом.
український зелений борщ із щавлем та кропивою
1 год 20 хв80
До редакції «Смачного» часто пишуть читачки не тільки для того, щоб висловити подяку, а й поділитися традиційними рецептами їхнього рідного краю. З останніх найдивовижнішим мені здалося блюдо хазяйки.
60 хв60
Картопляні книдлі – це кульки з картопляного тіста. Вони можуть бути як із начинкою, так і без неї. Крім того, книдлі можна подавати як самостійне блюдо або додавати...
рецепт хачапурі з листкового тіста
2 год 30 хв250
Хачапурі – ароматне блюдо, яке найчастіше готують з сиром або м’ясом. Звичайно, найпростіше купити грузинські ласощі в магазині, проте вони точно не будуть таким же смачним, як домашні.
2 год 0 хв160
Самса – блюдо тюркської кухні, яке традиційно начиняють бараниною. За бажанням її можна замінити будь-яким іншим видом м’яса. Тюрки готують самсу в тандирі, ми ж використовуємо для цієї.
Ледачі деруни з фаршем і картоплею упереміш
1 год 30 хв4147
“Ледачі” деруни готуються швидше класичних, адже їх не потрібно формувати з начинкою і довго обсмажувати, щоб фарш всередині не залишився сирим. Цей рецепт виручить вас, коли часу на.
30 хв6016
Деруни з картоплі з м’ясним фаршем – кулінарний символ Білорусі, і багато років блюдо залишається найвідомішим. Деруни готуються нескладно, відрізняються особливим насиченим
пальчики зі свинини з начинкою
60 хв80129
Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила
50 хв8082
Подружка із закордону минулого місяця привезла дві сумки гостинців. В одній — побутова хімія, яка у них в рази якісніше, а в другій — солодощі. Не сказала б,...
Яловичина «Веллінгтон»
1 год 30 хв5080
Яловичина – продукт дорогий, але якщо є можливість її купити, обов’язково приготуйте на Новий Рік блюдо під назвою «Веллінгтон», яке часто готують в Англії. Воно виходить приголомшливим на.