Арабська кухня характерна не тільки для Аравійського півострова, але для всіх країн Близького Сходу. Арабська кухня складалася з кухні кочових народів Аравійського півострова, потім на неї впливали кухні народів, завойованих арабами: візантійців, іспанців. Рецепти арабської кухні в тому чи іншому вигляді відображені в європейських кухнях теж. Пустельні райони Близького Сходу не можна назвати щедрими на різні продукти, тому арабська кухня використовує їх не так багато. У ходу баранина, риба. З зернових дуже поширені бобові, менше — рис. Овочі більш рідкісні, ніж в інших кухнях. Ну і звичайно солодощі, ними особливо славиться арабська кухня. Рецепти арабської кухні рясніють прянощами: шафраном, гвоздикою, кардамоном, мускатним горіхом. Якщо ви хочете відчути смак Сходу, зануритися в світ «Тисяча і однієї ночі», в цьому вам допоможе арабська кухня. Рецепти з фото допомагають при приготуванні арабських страв і не тільки їх.

хумус рецепт
1 год 15 хв2052
Хумус – це візитна картка ізраїльської та арабської кухні. Багато хто впевнені, що в домашніх умовах приготувати таку закуску можна тільки з пастою тхиной, але це не так.