5 хв10
Заатар (Za’atar) – суміш спецій із Близького Сходу, яка використовується у левантійській кухні. Заатар арабською мовою буквально означає чебрець. У північній Африці заатар – це суміш спецій, а.
12 год 0 хв1
Лабне (Labneh) – традиційна страва країн Аравійського півострова та півночі Африки. Лабне є густим кисломолочним продуктом, схожим на м’який вершковий сир.  В Іраку, Йорданії
8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
30 хв4
Фалафель (Falafel) – найдавніша страва, про походження якої досі багато суперечок. Рецепт фалафеля приписують собі ліванська, сирійська, ізраїльська, йорданська та палестинська кухні.
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.