Таамія

Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
8 год 35 хвДрук
  • Замочити садові боби на ніч (або принаймні протягом 8 годин) у великій мисці з водою.
  • Наступного дня злити воду та подрібнити боби у кухонному комбайні до отримання однорідної маси. Перекласти у велику миску.
  • У блендері подрібнити цибулю, часник, петрушку, кінзу, кріп та цибулю-шалот до консистенції пасти.
  • Додати цю пасту до бобової маси та перемішати.
  • Додати кмин, коріандр, кайенський перець, сіль, борошно і добре перемішайте. Якщо тісто занадто м’яке, додайте більше борошна по чайній ложці за раз, поки воно не стане досить густим, щоб сформувати кульки.
  • Додати харчову соду безпосередньо перед смаженням. Добре перемішати.
  • Нагріти велику сковороду з олією.
  • Сформувати маленькі кулі розміром з м’яч для пінг-понгу, трохи сплюснути їх з обох боків і обваляти в насінні кунжуту.
  • Акуратно викласти кульки у гарячу олію, залишаючи простір між ними.
  • Обсмажити, доки одна сторона не стане золотисто-коричневою, близько 4-5 хвилин. Потім перевернути та обсмажити з іншого боку ще 1-2 хвилини.
  • Вийняти і викласти на паперовий рушник. Таамія має бути хрустким зовні та м’яким усередині.

Подавати гарячим чи теплим у тарілці чи піті з різними салатами та добавками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь