Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.7 г.
Білки
0.4 г.
Жири
7.6 г.
Вуглеводи
47
ккал

Петрушка, це звична нашим грядкам рослина. У Україні найбільш довгу історію має петрушка кучерява, хоча в стародавні часи її знали як петросилеву траву.

Рослина петрушка широко використовується в кулінарії, традиційній і народній медицині, а також в косметології завдяки своєму багатому складу. Страви з петрушки переймають від неї вітаміни С, РР, К, Вітаміни групи в, каротиноїди, солі заліза, кальцію, калію, фосфору і магнію, ефірні олії, глікозиди, вуглеводи, флавоноїди, мінеральні солі. Петрушка займає перше місце по вітамінам серед овочевих культур!

Що приготувати з петрушкою

Народна медицина рекомендує лікарські рецепти з петрушкою при набряках і водянці, метеоризмі, ожирінні, ревматизмі, запаленні передміхурової залози, астенії, ниркових кольках. Петрушка відновлює сили, активізує роботу щитовидної і надниркової залоз, позитивно впливає на обмін речовин, відбілює зуби, зміцнює ясна.

Петрушковим соком видаляють плями і прищі на шкірі, знеболюють місця укусів комах, удари, а також користуються як антимоскітним кремом. Сік також ефективний при недугах очей: катаракті, кон’юнктивіті і офтальмії.

Немає в світі такої національної кухні, в якій не використовувалася б петрушка. Рецепти м’ясних і рибних, овочевих і грибних страв, супів і соусів майже завжди припускають додавання трав’янистого смаку петрушки, а також свіжу гілочку в якості прикраси готового блюда.

При тривалій тепловій обробці смак петрушки тільки посилюється – це ще одна її перевага. Напевно лише солодкі страви можна злегка зіпсувати додаванням «петросилевої трави».

Збагачуємося вітамінами – готуємо вдома з петрушкою!

рецепт салату з копченою куркою і яєчними млинцями
50 хв20
Для початку, на сковороді обсмажуються яєчні млинці, після чого вони нарізаються соломкою і перекладаються в салатницю. Потім до них додається копчена курка, кукурудза і зелень.
60 хв10
Смачна і поживна ідея для домашньої вечері – запечена у фользі риба з картоплею. Так продукти вийдуть більш соковитими, ароматними і насиченими. Беріть на замітку!
Салат «Старий Мюнхен» з копченою ковбасою
20 хв50240
Мій чоловік — великий любитель традиційного німецького картопляного салату. Готую його за рецептом, яким поділилася свекруха. Чесно кажучи, це блюдо не для мене — занадто важке.
Запечена свинина по-королівськи
3 год 40 хв6033
На новий 2022 рік хочеться приготувати найсмачніше другу страву. Вибрати таке частування серед всіх запропонованих рецептів з фото досить складно. Пропонуємо запекти свинину по-королівськи –
60 хв80209
Вже вкотре готую до вечері м’яті пироги, від них в захваті всі члени сім’ї. Це вони так жартома називають улюблене блюдо! Сміються, а потім з’їдають всю партію, не...
Різдвяна казка салат
40 хв6033
А тепер ще одна новинка, хоча це самий мій улюблений салат, ось тільки замаскований він в новорічну кульку. Ось у вас з чим Новий рік асоціюється, звичайно ж...
бутерброд з лаваша з помідорами, сиром і ковбасою
30 хв6027
Що ж, почнемо з такого здавалося б примітивного варіанту, але на смак він божественний. Гостям ви точно догодите, ну і своєму животику теж.
35 хв5028
І перший варіант приготування буде до божевілля простий. А ще й дуже красивим і привабливим, тому що в ролі прикраси будуть використовуватися ягоди.
20 хв10035
Рухаємося далі, не зупиняємося, і знову готуйте соковитий бутербродик з солоненькими огірочками, які ух класно йдуть під стопочку.
50 хв40133
Нескінченні карантини і обмеження внесли корективи в наше повсякденне життя. Багато закладів закриті або по ряду причин обмежені в кількості відвідувачів. Це ми до чого? Саме час творити...
Новорічний салат з яловичиною і огірками
20 хв60223
Цього року головною закускою мого святкового столу буде не класичне “Олів’є” або “Шуба ” за рецептом бабусі. Я приготую салат з яловичиною, який миттю
Салат з курки і свіжих огірків
25 хв60234
На святкове застілля я завжди готую салат з курки. Безумовно, класичні закуски на зразок салатів “Олів’є” і “Мімоза” ми любимо, але цей салат кожен раз з’
Закуска з тунцем на ананасових кільцях
20 хв40178
Будь-яке свято одночасно і радісна, і клопітка подія. Потрібно продумати все до найменших деталей. А головне – скласти меню. І щоб воно не було банальним, а змогло приємно...
сирна куля
2 год 0 хв60252
Цей рецепт для тих, хто переситився одноманітністю і відкритий до нових оригінальних ідей. Для мене сирна куля в горіховій посипці – це про буйство кольорів і ароматів, про...
2 год 15 хв40217
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
курка в цибулевому соусі
1 год 5 хв100107
Ясса або курка в цибулевому соусі — це національне сенегальське блюдо, де м’ясо птиці спочатку довго маринують, а потім тушкують в маринаді з цибулі і спецій. І, знаєте,...
Картопляні пиріжки з сиром на сковороді
40 хв80247
Картопляне пюре останнім часом ставлю на стіл перед гостями чисто з пристойності. Адже будь-який інший гарнір розбирають ще гірше. Звичайно, я гостей розумію. Хто буде їсти картоплю, поки.
Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв40160
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку. Якщо ви не любите страви...
1 год 20 хв41145
Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх овочів, так як саме вони самі ароматні.
30 хв41172
Баклажани – дуже універсальний овоч, з якого роблять і ікру, і рулетики і консервацію. Але зараз ми зупинимося на оригінальній закусці “Тещин язик”, яка прикрасить будь-який святковий стіл.