Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.7 г.
Білки
0.4 г.
Жири
7.6 г.
Вуглеводи
47
ккал

Петрушка, це звична нашим грядкам рослина. У Україні найбільш довгу історію має петрушка кучерява, хоча в стародавні часи її знали як петросилеву траву.

Рослина петрушка широко використовується в кулінарії, традиційній і народній медицині, а також в косметології завдяки своєму багатому складу. Страви з петрушки переймають від неї вітаміни С, РР, К, Вітаміни групи в, каротиноїди, солі заліза, кальцію, калію, фосфору і магнію, ефірні олії, глікозиди, вуглеводи, флавоноїди, мінеральні солі. Петрушка займає перше місце по вітамінам серед овочевих культур!

Що приготувати з петрушкою

Народна медицина рекомендує лікарські рецепти з петрушкою при набряках і водянці, метеоризмі, ожирінні, ревматизмі, запаленні передміхурової залози, астенії, ниркових кольках. Петрушка відновлює сили, активізує роботу щитовидної і надниркової залоз, позитивно впливає на обмін речовин, відбілює зуби, зміцнює ясна.

Петрушковим соком видаляють плями і прищі на шкірі, знеболюють місця укусів комах, удари, а також користуються як антимоскітним кремом. Сік також ефективний при недугах очей: катаракті, кон’юнктивіті і офтальмії.

Немає в світі такої національної кухні, в якій не використовувалася б петрушка. Рецепти м’ясних і рибних, овочевих і грибних страв, супів і соусів майже завжди припускають додавання трав’янистого смаку петрушки, а також свіжу гілочку в якості прикраси готового блюда.

При тривалій тепловій обробці смак петрушки тільки посилюється – це ще одна її перевага. Напевно лише солодкі страви можна злегка зіпсувати додаванням «петросилевої трави».

Збагачуємося вітамінами – готуємо вдома з петрушкою!

15 хв4
Червона слабосолона риба відмінно поєднується з свіжим огірком і бутерброди з такою начинкою, та й красиво декоровані, будуть прикрасою будь-якого святкового столу.
25 хв10
Бутерброди з грибною ікрою та ще й красиво оформлені доповнять будь-який святковий стіл. У цьому рецепті ікру готуємо з обсмажених із цибулею печериць, а смак начинки доповнюємо вершковим...
20 хв6
Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим....
20 хв4
Бутерброди з ковбасою та сиром можуть трохи нагадувати вам міні-піцу. Готується закуска в духовці і подавати її можна в теплому вигляді, а тягучий сир додасть ще більше балів...
15 хв5
Бутерброди з ківі, сиром та часником є ​​яскравою оригінальною закускою, яку можна реалізувати за чверть години. Простий рецепт під силу всім. Ківі надає приємної кислинки закусці та оригінальності.
1 год 30 хв8
Розсольник з куркою та маринованими огірками – відмінний варіант гарячої першої страви для господинь, які не мають часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів.
1 год 40 хв1
М’ясний бульйон – це універсальний продукт, на основі якого готується величезна кількість смачних та ароматних страв. Для того щоб бульйон вийшов прозорим, важливо постійно знімати пінку, а для.
3 год 0 хв6
Смачний та поживний рецепт класичного печінкового коржа з ​​яловичини. Запечені в духовці коржі зберігають усі корисні властивості цього чудового продукту. 
60 хв4
Апетитна святкова страва, яку зовсім нескладно приготувати, хоча вона і вимагатиме трохи терпіння. Найкраще для печінкового торта вибирати курячу печінку. 
50 хв4
Такий тортик стане окрасою будь-якого святкового столу. Куряча печінка підходить для цього рецепту найкраще, адже вона зовсім не гірчить. Для начинки традиційно приготуємо
35 хв4
Різотто (італ.  risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком. Перша письмова згадка про нього зустрічається лише у XIX столітті.
30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний
60 хв6
Італійські кекси готуються на основі картопляного пюре. Начинка може бути різна – гриби, солоний лосось, шинка, овочі. Картопляне пюре є оболонкою, а всередині тільки те, що ви виберете.
1 год 15 хв4
Чиліндрон (Chilindrón) – традиційна іспанська страва. Чиліндрон є яскраво-червоним густим соусом, приготованим з червоних овочів. Основні інгредієнти – стиглі томати, червоний солодкий
40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
25 хв6
Забудьте про супи на курячому бульйоні! Цей жирний часниковий суп стане вашим новим зимовим фаворитом. Протягом багатьох століть часник використовували у багатьох кухнях через його гострий смак, а.
8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
30 хв4
Фалафель (Falafel) – найдавніша страва, про походження якої досі багато суперечок. Рецепт фалафеля приписують собі ліванська, сирійська, ізраїльська, йорданська та палестинська кухні.
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
1 год 45 хв6
Часто приготування квашеної капусти стає справжнім випробуванням і забирає багато часу та енергії. Багато господинь, прагнучи зробити процес шатківниці більш швидким і зручним, стали