Різотто з грибами

Різотто (італ.  risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком. Перша письмова згадка про нього зустрічається лише у XIX столітті.

Для різотто використовується круглий багатий крохмалем рис сортів Арборіо, Бальдо, Падано, Рома, Віалоне Нано, Марателлі або Карнаролі (останні три сорти вважаються найкращими для різотто і вони найдорожчі). Залежно від звичаїв регіону рис попередньо обсмажують на оливковій чи вершковій олії, або на курячому жирі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
35 хвДрук
  • Готуємо гриби. Помийте гриби, витріть їх і поріжте великі шматки. Розтопіть вершкове масло і обсмажте подрібнений зубчик часнику протягом 2 хвилин. Додайте гриби і тушкуйте близько 3 хвилин, додавши наприкінці вимиту і нарізану петрушку. Додайте 3 столові ложки білого вина та тушкуйте 2 хвилини до готовності. Додайте сметану і перемішайте. Посоліть, поперчіть і відкладіть убік.
  • Закип’ятіть літр води та розчиніть у ній бульйонні кубики.
  • У сотейнику нагрійте оливкову олію та обсмажте нарізану цибулю протягом 3 хвилин. Додайте рис і варіть, помішуючи протягом 2 хвилин, поки він не стане трохи прозорим.
  • Додайте 100 мл білого вина і, як тільки воно буде поглинене рисом, додайте ополоник бульйону, потім перемішайте. Як тільки бульйон добре вбереться, додайте новий ківш і так далі, поки весь бульйон не буде витрачено (близько 20 хвилин).
  • Додайте половину пармезану та грибів, зачекайте 2 хвилини, потім енергійно перемішайте.

Подавати дуже гарячим. Не забудьте при подачі посипати рештою пармезану.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь