Калорійність на 100 грам (кбжу):
6.7 г.
Білки
0.7 г.
Жири
78.9 г.
Вуглеводи
344
ккал

Страви з рису відрізняються один від одного, в першу чергу, за способом приготування крупи. Наприклад, для плову рис потрібно готувати так, щоб він виходив розсипчастим, а зернятка не склеювалися в кашоподібну масу, зате каші і рисові пудинги, навпаки, вимагають клейкою, трохи водянистою консистенцією. У рецептах страв з рису наші автори не випадково уточнюють, з якого виду крупи їх краще готувати. В азіатській кухні рис традиційно подають як гарнір. Корейці вважають за краще подавати його до риби і м’яса, навіть не додаючи сіль. В японській кухні клейкий рис – це основа для суші та ролів, а в Індії великою популярністю користується гарнір з рису з шафраном або карі. У європейській кухні з крупи варять каші, фарширують рисом овочі і начиняють їм пироги і кулеб’яки. Однак рис можна поєднувати не тільки з м’ясом і овочами, а й готувати з нього солодкі омлети, пудинги і запіканки. У готовому вигляді цей простий продукт з нейтральним смаком легко вбирає запахи і не перебиває смаки основних компонентів. З нього можна приготувати як традиційний сніданок, так і складне, святкове блюдо.

50 хв5052
Існує чимало кулінарних хитрощів для тих, хто хоче приготувати розсипчастий повітряний рис. Це ідеальний гарнір практично до всього! Ми так звикли до нього
тефтелі з горбуші в сирному соусі
50 хв50139
Я довгий час незаслужено обходила стороною горбушу. Але це просто відмінна недорога Риба, і тому я починаю невелику серію рецептів з нею.
60 хв40339
Фрикадельки можна запекти з підливою і картоплею. Так для ситного обіду або вечері можна відразу приготувати основне блюдо і гарнір. При цьому плюс рецепта
фрикадельки з томатною підливою
1 год 50 хв60209
Фрикадельки з рисом і томатною підливою – дуже смачне і зовсім не складне в приготуванні блюдо. Соус виходить дуже ароматним, при бажанні в нього можна
фрикадельки з підливою як в дитячому саду
50 хв80294
Це не просто м’ясна страва, а смак дитинства. Тому пропонуємо приготувати м’ясні кульки, як в садку – по ГОСТу радянської кулінарії.
0200
Із зеленої сочевиці можна просто і смачно приготувати високобілкові страви. Запропоновані рецепти з фото покроково. Салат з сочевицею Для перекусу можна
2 год 0 хв0194
Сьогодні є різні варіанти цієї узбецької страви, але ми розповімо, як приготувати плов з яловичини, щоб рис був розсипчастим. А також відзначимо важливі
30 хв0359
Яловича печінка – корисний субпродукт. Розповімо, як приготувати печінку на сковороді з цибулею, щоб вона вийшла смачною, м’якою і сподобалася всім.
лечо з помідорів
1 год 30 хв0221
Лечо з помідорів — закуска родом з Угорщини. На зиму воно готується без стерилізації, з різними інгредієнтами. За смаком виходить таким, що пальчики оближеш.
Фарширована курка в духовц
1 год 30 хв0186
М’ясо курки — низькокалорійний дієтичний продукт. Нижче представлені рецепти з фото приготування фаршированої курки в духовці цілком. Чарівна курочка М’