Калорійність на 100 грам (кбжу):
6.7 г.
Білки
0.7 г.
Жири
78.9 г.
Вуглеводи
344
ккал

Страви з рису відрізняються один від одного, в першу чергу, за способом приготування крупи. Наприклад, для плову рис потрібно готувати так, щоб він виходив розсипчастим, а зернятка не склеювалися в кашоподібну масу, зате каші і рисові пудинги, навпаки, вимагають клейкою, трохи водянистою консистенцією. У рецептах страв з рису наші автори не випадково уточнюють, з якого виду крупи їх краще готувати. В азіатській кухні рис традиційно подають як гарнір. Корейці вважають за краще подавати його до риби і м’яса, навіть не додаючи сіль. В японській кухні клейкий рис – це основа для суші та ролів, а в Індії великою популярністю користується гарнір з рису з шафраном або карі. У європейській кухні з крупи варять каші, фарширують рисом овочі і начиняють їм пироги і кулеб’яки. Однак рис можна поєднувати не тільки з м’ясом і овочами, а й готувати з нього солодкі омлети, пудинги і запіканки. У готовому вигляді цей простий продукт з нейтральним смаком легко вбирає запахи і не перебиває смаки основних компонентів. З нього можна приготувати як традиційний сніданок, так і складне, святкове блюдо.

35 хв4
Різотто (італ.  risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком. Перша письмова згадка про нього зустрічається лише у XIX столітті.
60 хв4
Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою 
1 год 13 хв4
Крабовий салат у святковому оформленні. Готується салат з крабових паличок, рису, кукурудзи та яєць – продукти та смак знайомі. Небагато фантазії – і салат у вигляді симпатичного дракончика...
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.
50 хв4
Салат із печінкою тріски та рисом стане прикрасою святкового столу. Крім того, страва відома і своїми корисними властивостями: тріска відома своїм сприятливим впливом на зір та імунітет людини.
1 год 30 хв5
Голубці з м’ясом і рисом – чудова основна страва, де відразу присутній весь набір основних продуктів – м’ясо (у вигляді фаршу), овочі (капуста), крупа (рис) і відмінний соус.
1 год 30 хв8
Голубці зі свіжої капусти – всіма відома та улюблена страва, яка поєднує в собі свіжу капусту, розсипчастий рис та ароматний фарш. Голубці вважаються найактуальнішою стравою тоді, коли дозріває.
1 год 40 хв10
Голубці страва смачна, але трудомістка. Рецепт лінивих голубців дозволить вам заощадити час приготування, але вийде не менш смачно.
1 год 15 хв4
Голубці з курячим фаршем виходять неймовірно ніжними та соковитими. Така страва ідеально підійде для ситного та смачного сімейного обіду чи вечері. Приготувати частування зможе кожен.
60 хв5
Голубці з пекінської капусти на сковороді мають чудовий смак. Страва виходить соковитою та неймовірно апетитною. На відміну від голубців із білокачанної капусти, ці голубці виходять ніжнішими.
3 год 0 хв7
Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі з рисом і фаршем – це популярна страва, яку зможе приготувати не тільки досвідчений кулінар, але і господиня-початківець.
60 хв4
Голубці зі свіжої капусти в мультиварці легко приготувати в домашніх умовах. Використання кухонної техніки помітно полегшить та прискорить кулінарний процес. Беріть на замітку наш перевірений
1 год 25 хв6
Голубці з пекінської капусти в сметанному соусі виходять надзвичайно ніжними та шалено апетитними. Для страв використовують як м’ясний, так і змішаний фарш або фарш з птиці для дієтичної.
1 год 50 хв4
Таве-Козі – національна албанська страва і справжня гордість країни. Друга назва страви — Таве Ельбасані, на честь міста Ельбасану, де вона і була придумана.
1 год 20 хв6
Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем – чудова альтернатива класичним голубцям: склад той самий, але готуються швидше і значно простіше. Капусту наріжемо невеликими шматочками і додамо до.
1 год 40 хв3
Дуже популярні ласощі не лише серед туристів, а й місцевого населення. Цей албанський десерт є не тільки неймовірно смачним, а й корисним. Султяш – рисовий пудинг з корицею....
1 год 15 хв8
Голубці з пекінської капусти з фаршем та рисом порадують вас не лише яскравим та апетитним смаком, але й нескладним процесом приготування. З листям пекінської капусти набагато простіше працювати.
1 год 40 хв3
Геміста (Yemista / gemista) – традиційна страва грецької кухні. Геміста є овочами, фаршированими рисом. Найчастіше це солодкий перець та помідори, але також фарширують кабачки, цукіні чи картоплю.
35 хв4
Азербайджанську довгу мені доводилося куштувати, і не раз. Колега з Баку частенько готувала цей холодний кисломолочний, сповнений ароматної зелені, супчик. Ділилася бабусиними рецептами
1 год 20 хв5
Такі голубці готуються швидше, ніж класичний варіант із загортанням фаршу в листя капусти, але не поступаються їм за смаком і принадним ароматом. Страва виходить не порційною, як у...