Салат “Мімоза” на рік Дракона

Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та вірити лише у краще, багато хто з нас оформлятиме страви у стилістиці наступного року. Тому пропоную приготувати улюблений багатьма салат “Мімоза“, а його поверхню прикрасити дракончиком. Готується така страва нескладно, а має дуже симпатичний вигляд. “Мімозу” я приготувала з рису, моркви, яєць та рибних консервів, салат вийшов дуже смачним. Приготуйте салат із зображенням дракона за цим рецептом і він допоможе створити святкову атмосферу!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Рис відварити заздалегідь до готовності, промити та остудити. Моркву в шкірці та яйця теж відварити до готовності. Яйця відварюємо круто протягом 10 хвилин після закипання води. Рис добре промиваємо під проточною водою, потім викладаємо його в каструлю з досить великою кількістю киплячої підсоленої води, перемішуємо і варимо на невеликому вогні до готовності (протягом хвилин 20, рисинки повинні стати досить м’якими, але не розвареними), а потім перекладаємо в друшляк, промиваємо холодною водою і залишаємо хвилин на 5, щоб стекла вода. Моркву відварюємо в шкірці протягом 30-35 хвилин після закипання води (готова морква буде легко проколювати виделкою).
  • Дати вареним моркви та яйцям повністю охолонути, потім очистити. Тепер можна приступати до формування салату “Мімоза”. Для цього формувальне кільце діаметром 20 см потрібно поставити на плоску тарілку, викласти підготовлений рис, утрамбувати.
  • Змастити рис зверху тонким шаром майонезу.
  • Рибні консерви відкрити, злити зайву олію. Рибу з консервів перекласти на тарілку, видаляючи великі кістки, потім розім’яти вилкою. Викласти розім’яту рибку рівним шаром поверх рису, трохи притиснути.
  • Цибулю очистити, дрібно нарізати. Я для того, щоб усунути гіркоту з нарізаної цибулі, перекладаю її в сито, обдаю окропом і залишаю на кілька хвилин, щоб з цибулі стекла вода. Якщо ви використовуєте цибулю солодких сортів (наприклад, солодку червону цибулю), то її можна не обдавати окропом. Рівним шаром розкласти цибулю поверх риби.
  • Змастити шар цибулі майонезом.
  • На великій тертці натерти моркву і сформувати наступний шар салату “Мимоза”, трохи присолити, утрамбувати.
  • Змастити морквину зверху майонезом.
  • Розділити варені яйця на жовтки та білки. Невелику частину білка відкласти для прикраси салату “Мімоза” (для формування ока дракона). Натерти білки на великій тертці і викласти на шар моркви, посолити, утрамбувати.
  • Змастити шар білків майонезом.
  • Наступним шаром викласти натерті на дрібній терці жовтки. З малюнка дракона вирізати трафарет, обережно викласти його на салат. Кріп заздалегідь вимити, обсушити, та дрібно нарізати. Викласти кріп трафаретом, формуючи фігурку дракона, як на фото.
  • Як трафарет можна взяти ось цей малюнок симпатичного дракончика.
  • Зняти акуратно трафарет та прикрасити салат. З відкладеного білка вирізати кругле або овальне око, викласти поверх кропу. Поверх білка викласти зіницю, вирізану з маслини (або зробити з горошини чорного перцю). Крило вирізати з болгарського перцю, викласти поруч із спиною дракона. З огірка вирізати трикутний кінчик хвоста та шипи на голові, прикласти їх у потрібне місце фігурки. Зняти кільце форму, відправити салат просочитися в холодильник хоча б хвилин на 30, а потім можна подавати до столу.

Ось такий симпатичний зелений дракон у нас вийшов. Цей яскравий, дуже смачний салат “Мімоза” прикрасить новорічний стіл та подарує лише позитивні емоції. З наступаючим Новим роком!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3.5 з 5 )
Залишити відповідь