Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.5 г.
Жири
6.3 г.
Вуглеводи
38
ккал

Кріп — це трава сімейства зонтичних. Цю пряно-ароматичну рослину по праву називають найпопулярнішою приправою. Батьківщиною кропу є Азія. Його історія налічує майже п’ять тисяч років.

Ця рослина згадується в Біблії. Кріп корисні властивості якого цінуються на всіх континентах, набув широкого поширення завдяки своїм гастрономічним властивостям.

Що приготувати з кропом

Кріп має приємний смак і аромат. Кріп рецепти рекомендують застосовувати свіжим і сушеним. Зазвичай кулінари, готуючи страви з кропу, використовують зелень і насіння цієї рослини. Молоді мами знають, що таке кропова вода приготування якої дуже важливо для немовлят.

Свіжу зелень кропу, коли готуємо вдома, ми додаємо зазвичай в супи, салати, другі страви, соуси і підливи. Рецепти з кропом рекомендують використовувати його для консервування різних овочів, призначених для тривалого зберігання. Для цього кріп часто додають в маринад разом з квітучими парасольками.

Сушену зелень і насіння кропу додають в борщі, супи, в страви з відвареної риби і морепродуктів. Для прикраси страв часто використовуються цілі гілочки кропу. Кріп також прекрасно підходить до страв з квасолі і гороху. Цією пряністю можна ароматизувати сир, страви з яєць і деякі сорти сирів.

Кріп в харчовій промисловості використовують як пряність для овочевих консервів. З нього також виготовляють кропову олію. Вона застосовується у виробництві кондитерських виробів.

Якщо зрізати листочки кропу в період цвітіння, ними можна ароматизувати оцет і чай. Ця пряність — неодмінний компонент самих різних сухих пряних сумішей. Кріп одна з небагатьох приправ, використання якої практично не обмежена.

Однак при тривалій тепловій обробці свіжий кріп втрачає свій чудовий аромат, тому його додають в страви за хвилину до готовності, а також в уже приготовані страви.

60 хв4
Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою 
8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
1 год 40 хв4
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви.
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.
1 год 45 хв6
Часто приготування квашеної капусти стає справжнім випробуванням і забирає багато часу та енергії. Багато господинь, прагнучи зробити процес шатківниці більш швидким і зручним, стали
1 год 30 хв4
Люблю щі та супи з квашеною капустою, але цей суп перевершив усі очікування! Так смачно, що нема слів, це описати. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але смак окупить усі ваші старання....
25 хв2
Печінка тріски багата на вітаміни і поживні речовини. У поєднанні з овочами та яйцями з печінки виходить корисний та ситний салат. Вибираючи печінку тріски на полицях магазинів, бажано...
15 хв2
Пропоную чудовий рецепт легкого дієтичного салату з печінкою тріски та авокадо, який сподобається всім, хто є прихильником правильного харчування та стежить за своєю фігурою. 
1 год 10 хв4
Крабовий салат з яблуком та плавленим сиром яскраво прикрасить новорічний стіл 2024 року! Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою та соковитим яблуком.
1 год 20 хв4
Насичена окрошка з приємною легкою кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить блюдо яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.
1 год 20 хв14
Кутаби у нашій родині люблять усі! Якщо є можливість, то готуються вони дружно та швидко. Кутаби можна приготувати не тільки з м’ясом та зеленню, але і з будь-якою...
1 год 15 хв4
Голубці з курячим фаршем виходять неймовірно ніжними та соковитими. Така страва ідеально підійде для ситного та смачного сімейного обіду чи вечері. Приготувати частування зможе кожен.
1 год 10 хв4
Неймовірно популярний рибний суп або «уха по-албанськи». Готують леврек із морського окуня чи лаврака (сибас) з додаванням овочів. Незважаючи на те, що страва неймовірна ситна, вона зовсім нежирна.
60 хв6
Юшка з товстолобика – дуже смачна, ароматна і корисна страва. Юшка вважається прародителькою всіх перших страв Київської Русі. Готували юшку з найдавніших часів, оскільки поселення
2 год 35 хв8
Салат з язиком та кукурудзою готується дуже просто. Головне – попередньо відварити язик до готовності. Варіння займає приблизно дві години часу, тому краще зробити це заздалегідь.
10 хв8
Дзадзикі (Tzatziki / Τζατζίκι) – традиційна страва грецької кухні. Дзадзикі є соусом на основі йогурту, з додаванням часнику, огірків, оливкової олії, солі та зелені (зазвичай кріп або м’
1 год 20 хв6
Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем – чудова альтернатива класичним голубцям: склад той самий, але готуються швидше і значно простіше. Капусту наріжемо невеликими шматочками і додамо до.
3 год 50 хв4
Закуска з яловичого язика із зеленню та помідорами чері у сметано-імбирному дієтичному соусі – ситна, смачна і при цьому корисна. Цю ошатну страву можна приготувати навіть на вечерю...
35 хв4
Азербайджанську довгу мені доводилося куштувати, і не раз. Колега з Баку частенько готувала цей холодний кисломолочний, сповнений ароматної зелені, супчик. Ділилася бабусиними рецептами