Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.5 г.
Жири
6.3 г.
Вуглеводи
38
ккал

Кріп — це трава сімейства зонтичних. Цю пряно-ароматичну рослину по праву називають найпопулярнішою приправою. Батьківщиною кропу є Азія. Його історія налічує майже п’ять тисяч років.

Ця рослина згадується в Біблії. Кріп корисні властивості якого цінуються на всіх континентах, набув широкого поширення завдяки своїм гастрономічним властивостям.

Що приготувати з кропом

Кріп має приємний смак і аромат. Кріп рецепти рекомендують застосовувати свіжим і сушеним. Зазвичай кулінари, готуючи страви з кропу, використовують зелень і насіння цієї рослини. Молоді мами знають, що таке кропова вода приготування якої дуже важливо для немовлят.

Свіжу зелень кропу, коли готуємо вдома, ми додаємо зазвичай в супи, салати, другі страви, соуси і підливи. Рецепти з кропом рекомендують використовувати його для консервування різних овочів, призначених для тривалого зберігання. Для цього кріп часто додають в маринад разом з квітучими парасольками.

Сушену зелень і насіння кропу додають в борщі, супи, в страви з відвареної риби і морепродуктів. Для прикраси страв часто використовуються цілі гілочки кропу. Кріп також прекрасно підходить до страв з квасолі і гороху. Цією пряністю можна ароматизувати сир, страви з яєць і деякі сорти сирів.

Кріп в харчовій промисловості використовують як пряність для овочевих консервів. З нього також виготовляють кропову олію. Вона застосовується у виробництві кондитерських виробів.

Якщо зрізати листочки кропу в період цвітіння, ними можна ароматизувати оцет і чай. Ця пряність — неодмінний компонент самих різних сухих пряних сумішей. Кріп одна з небагатьох приправ, використання якої практично не обмежена.

Однак при тривалій тепловій обробці свіжий кріп втрачає свій чудовий аромат, тому його додають в страви за хвилину до готовності, а також в уже приготовані страви.

1 год 30 хв10
Любителям супів обов’язково сподобається і стане в нагоді рецепт супу зі свіжих білих грибів з куркою. Супчик виходить наваристим і дуже ароматним. Таку першу страву оцінять навіть ті,.
2 год 0 хв4
Білі гриби по ситності прирівнюються до м’яса і будь-якій страві надають неповторного смаку і аромату. У цьому рецепті вам пропонується приготувати суп із боровиків класичним способом.
60 хв4
Курячий бульйон з яйцем – це перша страва, що зігріває і ароматна, яка не тільки може позбавити вас від голоду, але і також полегшить симптоми застуди і наслідки...
1 год 40 хв1
М’ясний бульйон – це універсальний продукт, на основі якого готується величезна кількість смачних та ароматних страв. Для того щоб бульйон вийшов прозорим, важливо постійно знімати пінку, а для.
60 хв10
Печінковий торт без яєць варто спробувати приготувати! Закусочний торт можна приготувати з печінки. Торт подають у охолодженому вигляді. Зазвичай печінкові млинці для
8 год 0 хв8
Надзвичайно красивою та неймовірно смачною святковою стравою є торт печінковий з грибами та сиром. Готується ця насолода дуже просто, а гриби сюди підходять будь-які, але найпростіше
60 хв8
Торт з курячої печінки можна зробити не лише смачним, а й корисним. Для цього потрібно лише замінити майонез на щось корисніше – наприклад, на йогурт без добавок. 
2 год 0 хв4
Печінковий торт – це не просто смачна закуска, а й справжній кулінарний шедевр. Печінку для нього можна вибрати на свій розсуд, як і начинку. Дуже апетитною виходить соус із сметани.
1 год 30 хв4
До вашої уваги представлений рецепт печінкового торта без використання пшеничного борошна без млинців одним суцільним шаром. За текстурою такий торт виходить ніжним, а виглядає зовні повітряним.
60 хв4
Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою 
8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
1 год 40 хв4
Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви.
2 год 30 хв6
Вже зовсім небагато часу залишилося до Нового року. За східним календарем це буде рік Зеленого Дракона. Бажаючи створити за столом казкову атмосферу, в якій хочеться загадувати бажання та.
1 год 45 хв6
Часто приготування квашеної капусти стає справжнім випробуванням і забирає багато часу та енергії. Багато господинь, прагнучи зробити процес шатківниці більш швидким і зручним, стали
1 год 30 хв4
Люблю щі та супи з квашеною капустою, але цей суп перевершив усі очікування! Так смачно, що нема слів, це описати. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але смак окупить усі ваші старання....
25 хв2
Печінка тріски багата на вітаміни і поживні речовини. У поєднанні з овочами та яйцями з печінки виходить корисний та ситний салат. Вибираючи печінку тріски на полицях магазинів, бажано...
15 хв2
Пропоную чудовий рецепт легкого дієтичного салату з печінкою тріски та авокадо, який сподобається всім, хто є прихильником правильного харчування та стежить за своєю фігурою. 
1 год 10 хв4
Крабовий салат з яблуком та плавленим сиром яскраво прикрасить новорічний стіл 2024 року! Крабові палички чудово поєднуються з плавленим сиром, кукурудзою та соковитим яблуком.
1 год 20 хв4
Насичена окрошка з приємною легкою кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить блюдо яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.