Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.5 г.
Жири
6.3 г.
Вуглеводи
38
ккал

Кріп — це трава сімейства зонтичних. Цю пряно-ароматичну рослину по праву називають найпопулярнішою приправою. Батьківщиною кропу є Азія. Його історія налічує майже п’ять тисяч років.

Ця рослина згадується в Біблії. Кріп корисні властивості якого цінуються на всіх континентах, набув широкого поширення завдяки своїм гастрономічним властивостям.

Що приготувати з кропом

Кріп має приємний смак і аромат. Кріп рецепти рекомендують застосовувати свіжим і сушеним. Зазвичай кулінари, готуючи страви з кропу, використовують зелень і насіння цієї рослини. Молоді мами знають, що таке кропова вода приготування якої дуже важливо для немовлят.

Свіжу зелень кропу, коли готуємо вдома, ми додаємо зазвичай в супи, салати, другі страви, соуси і підливи. Рецепти з кропом рекомендують використовувати його для консервування різних овочів, призначених для тривалого зберігання. Для цього кріп часто додають в маринад разом з квітучими парасольками.

Сушену зелень і насіння кропу додають в борщі, супи, в страви з відвареної риби і морепродуктів. Для прикраси страв часто використовуються цілі гілочки кропу. Кріп також прекрасно підходить до страв з квасолі і гороху. Цією пряністю можна ароматизувати сир, страви з яєць і деякі сорти сирів.

Кріп в харчовій промисловості використовують як пряність для овочевих консервів. З нього також виготовляють кропову олію. Вона застосовується у виробництві кондитерських виробів.

Якщо зрізати листочки кропу в період цвітіння, ними можна ароматизувати оцет і чай. Ця пряність — неодмінний компонент самих різних сухих пряних сумішей. Кріп одна з небагатьох приправ, використання якої практично не обмежена.

Однак при тривалій тепловій обробці свіжий кріп втрачає свій чудовий аромат, тому його додають в страви за хвилину до готовності, а також в уже приготовані страви.

Маринований часник цільними головками на зиму
55 хв305
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі
гарбуз смажений з часником на сковороді
50 хв2022
Часник робить страви з гарбузом більш пікантними і ароматними. Хрусткі, підсмажені скибочки гарбуза, щедро присмачені часником, підійдуть і в якості закуски
1 год 40 хв1077
Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках.
2 год 25 хв21126
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко
1 год 10 хв8050
Закуска дуже популярна у багатьох господинь завдяки гострому смаку і томатної нотки. Сміливо можете готувати страву великими порціями: воно відмінно збережеться
рулетики з кабачків з домашнім сиром
1 год 30 хв160122
Рулетики з даного рецептом виходять дуже легкими – ідеальне блюдо для літньої пори з острінкой за рахунок додавання часнику. Рекомендуємо приготувати таку
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв160117
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски
1 год 30 хв20049
Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить
Рагу з овочів в духовці в горщику
2 год 0 хв2082
Для овочевого рагу підійдуть практично будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику. Запечені овочі в горщиках порціями особливо припадуть до смаку
Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв6025
Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових
Як смачно засолити патисони на зиму?
45 хв2035
На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені.
3 год 45 хв6081
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество.
1 год 5 хв1177
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять
Мариновані кабачки, як гриби, швидкого приготування
40 хв41116
Багато хто любить мариновані грибочки, однак, з приготуванням цієї страви завжди потрібно повозитися. Тому, Вашій увазі представляється рецепт швидких
3 год 20 хв4082
Кабачки, замариновані в пакеті – це та закуска, яка першою розлітається зі столу. Це не тільки дуже смачна страва, але ще і низькокалорійна і корисна
Швидкі мариновані кабачки з оцтом
5 год 20 хв4037
Небанальна закуска з кабачків готується дуже швидко і просто, доведеться почекати тільки пару годин, поки овоч промаринується медом, сіллю і різними травами.
Мариновані кабачки кружечками швидкого приготування
8 год 20 хв40123
Пікантні з легкою гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закусці неймовірний
Рулетики з баклажанів з плавленим сиром і часником
1 год 10 хв60139
Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанних рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить блюдо більш ніжним, але важливо загортати начинку в
45 хв8068
Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’
60 хв6073
Приготувати апетитні баклажанні рулетики з сиром можна і на сковороді. У цьому рецепті використовують рікотту або вершковий сир, а також зелень, щоб надати