Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.5 г.
Жири
6.3 г.
Вуглеводи
38
ккал

Кріп — це трава сімейства зонтичних. Цю пряно-ароматичну рослину по праву називають найпопулярнішою приправою. Батьківщиною кропу є Азія. Його історія налічує майже п’ять тисяч років.

Ця рослина згадується в Біблії. Кріп корисні властивості якого цінуються на всіх континентах, набув широкого поширення завдяки своїм гастрономічним властивостям.

Кріп має приємний смак і аромат. Кріп рецепти рекомендують застосовувати свіжим і сушеним. Зазвичай кулінари, готуючи страви з кропу, використовують зелень і насіння цієї рослини. Молоді мами знають, що таке кропова вода приготування якої дуже важливо для немовлят.

Свіжу зелень кропу, коли готуємо вдома, ми додаємо зазвичай в супи, салати, другі страви, соуси і підливи. Рецепти з кропом рекомендують використовувати його для консервування різних овочів, призначених для тривалого зберігання. Для цього кріп часто додають в маринад разом з квітучими парасольками.

Сушену зелень і насіння кропу додають в борщі, супи, в страви з відвареної риби і морепродуктів. Для прикраси страв часто використовуються цілі гілочки кропу. Кріп також прекрасно підходить до страв з квасолі і гороху. Цією пряністю можна ароматизувати сир, страви з яєць і деякі сорти сирів.

Кріп в харчовій промисловості використовують як пряність для овочевих консервів. З нього також виготовляють кропову олію. Вона застосовується у виробництві кондитерських виробів.

Якщо зрізати листочки кропу в період цвітіння, ними можна ароматизувати оцет і чай. Ця пряність — неодмінний компонент самих різних сухих пряних сумішей. Кріп одна з небагатьох приправ, використання якої практично не обмежена.

Однак при тривалій тепловій обробці свіжий кріп втрачає свій чудовий аромат, тому його додають в страви за хвилину до готовності, а також в уже приготовані страви.

паштет з червоної риби
15 хв60115
Класичне поєднання червоної риби і вершкового сиру підкорило вже багато сердець. Я ж пропоную приготувати паштет на основі цих інгредієнтів.
Ліниві бендерики з лаваша
35 хв50162
Цими ласощами пригощала моя троюрідна сестра, коли ми з родиною гостювали у неї на Закарпатті. Коронних страв на столі було хоч відбавляй.
піца з лаваша на сковороді
20 хв30193
Часто стикалася з тим, що лаваш рвався і від нього залишалися дрібні шматочки. Довго гадала, куди їх подіти. І дуже зраділа, коли на очі попався цей рецепт.
Котлети з капустою в духовці
45 хв50179
Досвідчені господині знають, що купувати фарш в магазині не варто. Якість у нього досить сумнівна. Краще піти на ринок в кінці дня і сторгувати пристойний
55 хв6074
Всім прекрасно відомо, що борошняне шкодить фігурі. Я з тих, хто любить погризти сухарики або побалувати себе смачною випічкою. Єдине, що мене рятує —
огірки по болгарськи
20 хв60140
Батарея консервації в погребі – це впевненість у завтрашньому дні для нашої людини. І як би сильно господиня не вправлялися, більш вдалої закуски
пиріг Любимка
60 хв80103
Працювати з тістом ніколи не любила. Занадто багато зусиль і часу, як на мене, варто витратити на те, що в кінцевому рахунку може взагалі не вийти.
фрикадельки з підливою як в дитячому саду
50 хв80294
Це не просто м’ясна страва, а смак дитинства. Тому пропонуємо приготувати м’ясні кульки, як в садку – по ГОСТу радянської кулінарії.
0499
Аджика, приготовлена з кабачків на зиму, — смачна закуска з овочів, гарне доповнення до других страв. Виходить дуже смачною і в міру гострою, тому її можна не боячись.
0552
Помідори у власному соку — проста і дуже смачна закуска на зиму, буквально пальчики оближеш. Зараз поділимося рецептом такої заготовки в різних варіантах приготування.