Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю

Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готується легко. Знадобиться лише виявити трохи фантазії та терпіння при оформленні страви. Головне, слідувати рецепту, і вийде чудовий салат на новорічний стіл 2024 року!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Підготуйте потрібні інгредієнти. Болгарський перець вибирайте м’ясистий і краще за червоний колір – так салат вийде яскравіше. Плавлений сир використовуйте смачний, хорошої якості, від цього залежить смак готової страви.
  • Яйця відварити круто (10 хвилин) і остудити в холодній воді.
  • Болгарський перець очистіть від насіння, видаліть плодоніжку. Наріжте шматочками перець і помістіть в чашу блендера.
  • Подрібніть солодкий перець до дрібних шматочків. (Можна натерти його на великій тертці або пропустити через м’ясорубку.)
  • Відіжміть зайвий сік.
  • Плавлений сир натріть на середній тертці і відправте в глибоку миску.
  • Яйця очистіть від шкаралупи. Два яйця відкладіть, а три яйця натріть на середній тертці та додайте до сиру.
  • Часник очистіть та натріть на дрібній тертці. Додайте до сиру та яйців.
  • Заправте салат майонезом. Підсоліть до смаку.
  • Добре перемішайте.
  • Підготуйте плоску страву для салату. У мене це тарілка діаметром 30 см. Викладіть яєчно-сирну масу, надаючи їй форму дракона (див. фото).
  • На заготовку зверху акуратно викладіть подрібнений солодкий перець, залишаючи вільними животик і драконові крила.
  • Жовтки, що залишилися, натріть на дрібній тертці і декоруйте животик дракона.
  • Білки натріть на дрібній тертці. Небагато білків відкладіть. Викладіть білки на крила та хребет дракона.
  • Маслини наріжте тонкими смужками і прикрасьте хребет і живіт.
  • Око зробіть з білка та маслини. Ротик також зробіть з маслини.
  • Перед подачею прикрасьте страву на власний розсуд. З білка, що залишився, я вирізала сніжинки вирубкою для печива. Залишки тертого білка виклала під лапи дракона і додала гілочки кропу.

Салат “Дракон” з яєць, плавленого сиру та болгарського перцю готовий.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь