Французький соус майонез готується з оливкової олії, лимонного соку, солі, цукру, оцту, яєчного жовтка. Іноді в майонез додається гірчиця.
Що можна приготувати з майонезом
У домашній майонез замість оливкової олії можна додавати будь-яку рослинну олію: соняшникову, кукурудзяну.
Як у світі з’явився майонез? Сьогодні історія народження майонезу невідома нікому. Про майонез з усією твердістю можна сказати, що вперше він був виготовлений у Франції. Одна з історій свідчить, що коли місто Маон, в той час займаний французами на чолі з Рішельє, взяли в облогу англійці, кухарям в ньому довелося користуватися лише яйцями і оливковою олією. Нескінченні омлети і яєчні остогидли захисникам замку, тому герцог Рішельє повелів кухарям придумати щось нове. Кухарі взяли та й винайшли майонез. Кухар просто збив сирі яйця разом з оливковою олією, приправив все спеціями і подав панам як соус. Майонез отримав свою назву на честь іспанського міста Маон.
Як приготувати майонез вдома?
Приготувати майонез в домашніх умовах дуже легко. Для цього достатньо мати вдома міксер або блендер. Для приготування майонезу блендер краще, оскільки швидкість збивання у нього вище. Щоб домашній майонез вийшов пишним і повітряним, рослинну олію вливається в блендер тонкою цівкою і збивається на дуже високій швидкості. Поступово до олії додаються жовтки і інші інгредієнти. Збита рослинна олія стає біло-жовтою, зовсім як справжній покупний майонез.
Під час приготування домашнього майонезу можна додавати додаткові продукти, наприклад, часник, мед, мускатний горіх, мелений чорний або червоний перець. Після приготування майонезу в домашніх умовах використовувати його можна точно так же, як звичайний майонез – ним можна заправляти салати, додавати в супи і борщі. У рецептах на сайті можна дізнатися, як приготувати домашній майонез.
30 хв1
Поєднання інгредієнтів (консервованої квасолі і кукурудзи) дещо незвичайне, але вдале, і салат на основі пекінської капусти виходить дуже ситним і смачним. Готується такий салат швидко і просто, що.
20 хв2
Салати мають “постійну прописку” в кожній родині і на будь-якому столі, і як варіант цієї страви, може бути у вас салат з пекінської капусти з кукурудзою і шинкою....
20 хв2
Салат на основі пекінської капусти, копченої курки і кукурудзи – блюдо яскраве, ароматне, з вишуканим смаком і одночасно просте в приготуванні, що може бути варіантом для святкової трапези.
1 год 20 хв2
Варіант запікання картоплі часточками з майонезом дозволяє господині швидко і без особливих витрат приготувати вдалий і смачний гарнір до будь-якої страви. Майонез робить картоплю більш
1 год 55 хв10
Картоплею “в одежинці” кулінари називають загорнуту в бекон картоплю і запечену в духовці. У цьому варіанті картопля виходить в рази ситніше і смачніше і буде мати оригінальний вигляд,.
40 хв1
Варіантом повсякденного салату і замість тих, які досить приїлися, може бути у вас закуска на основі пекінської капусти з ковбасою і кукурудзою. Для салату вибираються невеликі качани цього.
50 хв2
Пекінська капуста, як овоч з нейтральним смаком добре поєднується в складі салату з м’ясом курки і кукурудзою. Популярність салату визначає його відмінний смак, просте і швидке приготування і.
11 год 0 хв10
Майонез, доповнений столовим оцтом, робить м’ясо шашлику неймовірно ніжним і м’яким, та й при смаженні утворює рум’яну скоринку, що зберігає соковитість м’
10 хв4
Легкий ніжний смак, простий набір і доступність інгредієнтів, швидкість в приготуванні – це властивості салату на основі пекінської капусти з кукурудзою і крабовими паличками.
40 хв3
Останнім часом асортимент продуктів в моєму холодильнику став більш мізерним. Купую їх вибірково, в залежності від того, що привезли в магазин. Звичайно, м’ясо розбирають блискавично.
1 год 20 хв8
Позавчора забігла в м’ясний з надією знайти свіжого фаршу. Так захотілося котлет, що очі затуманилися. І ось щастя, якраз підвезли провіант. З початку війни не всі категорії продуктів...
40 хв5
Для початку, на сковороді обсмажуються яєчні млинці, а потім окремо – ріпчасту цибулю. Далі все відправляється в салатницю разом з маринованими печерицями, заправляється майонезом і перемішується.
40 хв3
Для початку обсмажуються куряче філе і яєчні млинці. Далі, в салатницю відправляється нарізана пекінська капуста, курка, млинці і яблука. Потім все заправляється майонезом, ретельно
35 хв4
Для початку відварюється куряча грудка і обсмажуються яєчні млинці. Далі все викладається шарами в склянки, разом з кукурудзою і зеленню. Кожен шар промащується майонезом і в підсумку виходить.
2 год 10 хв2
Швидко і смачно запекти рибу з картоплею можна в рукаві. Такий спосіб зробить продукти соковитими і більш ароматними. Забирайте яскраву кулінарну ідею для вашого обіду або вечері.
1 год 10 хв6
Яєчні млинці обсмажуються на сковороді, після чого нарізаються соломкою. До них додається куряче філе, свіжий огірок, кукурудза і маринована цибуля. Далі все заправляється майонезом
30 хв3
Цибуля маринується в оцті, після чого вона перекладається в окрему ємність разом з нарізаною соломкою шинкою і яєчними млинцями. Далі все заправляється майонезом, добре перемішується і подається до.
50 хв6
Неймовірно ситний, смачний і простий у виконанні салат – з куркою, грибами і консервованою кукурудзою. Подавати таке частування можна до святкового столу, в якості холодної закуски.
50 хв4
Для початку відварюється куряча грудка і розділяється на волокна. Ріпчаста цибуля маринується в оцті і окропі. Далі в окрему ємність відправляється корейська морква, курка, цибуля і яєчні млинці.
1 год 30 хв4
Апетитний салат з куркою і печерицями можна доповнити волоським горіхом. Інгредієнт додасть особливий неповторний смак частування. Використовуйте покроковий рецепт для святкового меню.