Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.4 г.
Білки
67.0 г.
Жири
3.9 г.
Вуглеводи
627
ккал

Французький соус майонез готується з оливкової олії, лимонного соку, солі, цукру, оцту, яєчного жовтка. Іноді в майонез додається гірчиця.

Що можна приготувати з майонезом

У домашній майонез замість оливкової олії можна додавати будь-яку рослинну олію: соняшникову, кукурудзяну.

Як у світі з’явився майонез? Сьогодні історія народження майонезу невідома нікому. Про майонез з усією твердістю можна сказати, що вперше він був виготовлений у Франції. Одна з історій свідчить, що коли місто Маон, в той час займаний французами на чолі з Рішельє, взяли в облогу англійці, кухарям в ньому довелося користуватися лише яйцями і оливковою олією. Нескінченні омлети і яєчні остогидли захисникам замку, тому герцог Рішельє повелів кухарям придумати щось нове. Кухарі взяли та й винайшли майонез. Кухар просто збив сирі яйця разом з оливковою олією, приправив все спеціями і подав панам як соус. Майонез отримав свою назву на честь іспанського міста Маон.

Як приготувати майонез вдома?

Приготувати майонез в домашніх умовах дуже легко. Для цього достатньо мати вдома міксер або блендер. Для приготування майонезу блендер краще, оскільки швидкість збивання у нього вище. Щоб домашній майонез вийшов пишним і повітряним, рослинну олію вливається в блендер тонкою цівкою і збивається на дуже високій швидкості. Поступово до олії додаються жовтки і інші інгредієнти. Збита рослинна олія стає біло-жовтою, зовсім як справжній покупний майонез.

Під час приготування домашнього майонезу можна додавати додаткові продукти, наприклад, часник, мед, мускатний горіх, мелений чорний або червоний перець. Після приготування майонезу в домашніх умовах використовувати його можна точно так же, як звичайний майонез – ним можна заправляти салати, додавати в супи і борщі. У рецептах на сайті можна дізнатися, як приготувати домашній майонез.

30 хв41114
Баклажани – дуже універсальний овоч, з якого роблять і ікру, і рулетики і консервацію. Але зараз ми зупинимося на оригінальній закусці “
40 хв4082
Ефектна і оригінальна закуска, приготована з овочів, з легкістю може прикрасити стіл своєю незвичайною подачею. В даному рецепті можна використовувати
40 хв10123
Буряк і майонез – завжди відмінне поєднання. Використовуємо цей соус і в заготівлі. Така ікра відмінно підійде в ролі салату до гарячих страв.
Гарбуз, запечений шматочками з м'ясом в духовці
50 хв4267
Для приготування смачної і незвичайної вечері потрібно зовсім небагато: свинина, гарбуз і духова шафа. Помаранчевий овоч ідеально поєднується з м’
Цілий фарширований гарбуз м'ясом в духовці
2 год 30 хв40110
Оригінальне частування для вашого стол у- фарширований м’ясом гарбуз. Яскравий плід запікається цілком з соковитою начинкою. Ідея стане повноцінним
60 хв100159
Одночасно ніжне, гостре і смачне блюдо з кабачків точно сподобається вашим домочадцям і гостям. Гостроту закусці надає пікантна часникова нотка, легкість
1 год 10 хв80103
Закуска дуже популярна у багатьох господинь завдяки гострому смаку і томатної нотки. Сміливо можете готувати страву великими порціями: воно відмінно збережеться
рулетики з кабачків з домашнім сиром
1 год 30 хв160188
Рулетики з даного рецептом виходять дуже легкими – ідеальне блюдо для літньої пори з острінкой за рахунок додавання часнику. Рекомендуємо приготувати таку
1 год 30 хв20092
Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить
Ікра з кабачків з часником, як в магазині
2 год 10 хв4092
Пікантна і неймовірно ніжна закуска готується дуже просто, а результатом ви будете дуже задоволені. З сезонних овочів, таких як кабачок і морква, приправлених
2 год 10 хв30106
Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування
4 год 40 хв8091
Ікру з кабачків можна заготовити на зиму без оцту. Ніжне частування передбачає додавання майонезу і томатної пасти. Подавайте до столу з чорним хлібом
2 год 40 хв7090
Соковита і апетитна кабачкова ікра виходить з додаванням майонезу і томатної пасти. Таке частування легко заготовити на зиму. Радуйте себе і рідних смачною
Кабачкова ікра на зиму з майонезом, томатною пастою, морквою і цибулею
3 год 0 хв50140
Яскравий кулінарний рецепт кабачкової ікри на зиму передбачає додавання моркви, цибулі, майонезу і томатної пасти. Апетитна закуска нікого не залишить байдужим.
2 год 50 хв80120
Ніжну і танучу в роті кабачкову ікру можна приготувати за допомогою блендера. Цікавий кулінарний рецепт передбачає додавання майонезу і томатної пасти.
Кабачкова ікра з майонезом, томатною пастою і смаженою цибулею
4 год 30 хв40118
Рецепт яскравої домашньої кабачкової ікри – з томатною пастою, майонезом і смаженою ріпчастою цибулею. Частування порадує ніжним смаком і пікантним ароматом.
Ікра з кабачків з майонезом, томатною пастою і часником в домашніх умовах
6 год 0 хв3078
Ніжну кабачкову ікру на зиму можна приготувати з майонезом, томатною пастою і ароматним часником. Яскрава заготовка доповнить багато домашніх страв.
Кабачкова ікра черезмясорубку з майонезом і томатною пастою
1 год 55 хв30171
Ніжна і апетитна кабачкова ікра виходить з використанням м’ясорубки. Додайте в заготовку майонез і томатну пасту. Це робить частування ще більш поживним
3 год 0 хв50127
Хочете заготовити на зиму смачну і поживну овочеву ікру? Використовуйте перевірений кулінарний рецепт на три кілограми кабачків. Порадуйте себе і близьких
1 год 15 хв2084
Поживна ікра з кабачків на зиму виходить з додаванням інших овочів, томатної пасти і майонезу. Смачне частування стане вашим улюбленим перекусом і урізноманітнює домашнє меню.