Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.4 г.
Білки
67.0 г.
Жири
3.9 г.
Вуглеводи
627
ккал

Французький соус майонез готується з оливкової олії, лимонного соку, солі, цукру, оцту, яєчного жовтка. Іноді в майонез додається гірчиця.

Що можна приготувати з майонезом

У домашній майонез замість оливкової олії можна додавати будь-яку рослинну олію: соняшникову, кукурудзяну.

Як у світі з’явився майонез? Сьогодні історія народження майонезу невідома нікому. Про майонез з усією твердістю можна сказати, що вперше він був виготовлений у Франції. Одна з історій свідчить, що коли місто Маон, в той час займаний французами на чолі з Рішельє, взяли в облогу англійці, кухарям в ньому довелося користуватися лише яйцями і оливковою олією. Нескінченні омлети і яєчні остогидли захисникам замку, тому герцог Рішельє повелів кухарям придумати щось нове. Кухарі взяли та й винайшли майонез. Кухар просто збив сирі яйця разом з оливковою олією, приправив все спеціями і подав панам як соус. Майонез отримав свою назву на честь іспанського міста Маон.

Як приготувати майонез вдома?

Приготувати майонез в домашніх умовах дуже легко. Для цього достатньо мати вдома міксер або блендер. Для приготування майонезу блендер краще, оскільки швидкість збивання у нього вище. Щоб домашній майонез вийшов пишним і повітряним, рослинну олію вливається в блендер тонкою цівкою і збивається на дуже високій швидкості. Поступово до олії додаються жовтки і інші інгредієнти. Збита рослинна олія стає біло-жовтою, зовсім як справжній покупний майонез.

Під час приготування домашнього майонезу можна додавати додаткові продукти, наприклад, часник, мед, мускатний горіх, мелений чорний або червоний перець. Після приготування майонезу в домашніх умовах використовувати його можна точно так же, як звичайний майонез – ним можна заправляти салати, додавати в супи і борщі. У рецептах на сайті можна дізнатися, як приготувати домашній майонез.

50 хв1
Намазка на хліб із оселедця, яєць і моркви дозволить за пару хвилин приготувати смачну закуску для всієї родини. Склад продуктів підібраний таким чином, щоб маса вийшла ніжною, а...
60 хв6
Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром, помідорами та майонезом на батоні в духовці – це чудова альтернатива піці. Приготувати гарячу закуску зможе кожен, не маючи взагалі уявлення про готування.
20 хв8
Гарячі бутерброди на батоні з ковбасою та сиром у духовці – це нестандартне виконання простої закуски. У теплому вигляді бутерброди особливо смачні, коли сир ще м’який і тягучий,...
10 хв4
Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі – це смачна і проста ідея для вашого швидкого перекусу. Порадуйте себе та домашніх поживним частуванням, яке можна приготувати за лічені хвилини.
15 хв2
Бутерброди з печінкою тріски та яйцем – це високобілкова страва, яка чудово позбавляє голоду і заряджає енергією на тривалий відрізок часу. Печінка тріски взагалі вважається не лише корисним.
15 хв6
Бутерброди з консервованим тунцем – це не тільки дуже смачна, але ще й корисна страва, яку можна приготувати, як до сніданку, так і для перекусу. Ніжна риба відмінно...
15 хв15
Бутерброди з ківі – це вишукане частування, яке легко прикрасить ваш святковий стіл своїми яскравими фарбами і ефектним зовнішнім виглядом. Частки солодкого фрукта чудово поєднуються з сумішшю з.
20 хв2
Бутерброди з баклажанами – це тепла страва, що ідеально підходить для поживного і корисного перекусу або сніданку. Для яскравості аромату та балансу смаку, крім баклажана додамо на скибочку.
15 хв8
Бутерброди з яйцем – це варіант ситного перекушування на швидку руку, який можна приготувати за лічені хвилини, особливо якщо заздалегідь відварити і остудити курячі яйця.
20 хв8
Бутерброди з шпротами, огірком, майонезом та часником на батоні давно і часто готують у багатьох сім’ях, адже ці інгредієнти ідеально поєднуються смаком. У цьому рецепті готуємо бутерброди на.
20 хв8
Бутерброди з помідорами та сиром у холодному варіанті без запікання будуть у вас чудовою та смачною закускою до будь-якого столу. Білий хліб для них у цьому рецепті підсушуємо...
10 хв4
Авокадо добре поєднується смаком з яйцем і ці інгредієнти виходять смачною та корисною начинкою для бутербродів. Часто такі бутерброди готуються з яйцем-пашотом, але в цьому простому рецепті змішаємо.
20 хв20
Бутерброди з сайрою та яйцем відомі багатьом з далеких радянських часів, і за свій добрий смак популярні й нині. Часто їх для хрумкої основи бутерброду запікають у духовці...
25 хв10
Бутерброди з грибною ікрою та ще й красиво оформлені доповнять будь-який святковий стіл. У цьому рецепті ікру готуємо з обсмажених із цибулею печериць, а смак начинки доповнюємо вершковим...
20 хв5
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі з буряком – це проста у виконанні, дуже смачна та поживна закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята...
20 хв6
Бутерброди із сайрою відрізняються цікавим смаком, поживними властивостями та нескладним процесом приготування. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт
20 хв10
Бутерброди зі шпротами – це просте та смачне частування для всієї родини, яке точно нікого не залишить байдужим. Така закуска підійде як для домашнього, так святкового столу. На...
20 хв6
Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим....
20 хв6
Бутерброди з баклажанами, помідорами та часником – це проста, але оригінальна закуска. Білий піджаристий хліб є ідеальною основою для бутербродів, а обсмажені баклажани та соковиті
60 хв5
Бутерброди з оселедцем та буряком виходять найсмачніше, якщо робити їх на бородинському хлібі. Це дуже смачна і яскрава закуска, яку не соромно на святкове застілля подати.