Рецепти соусів допоможуть вам “оживити” навіть самі пересічні продукти і страви. Соуси надають стравам соковитість, доповнюють їх смак, навіть створюють абсолютно новий смак того чи іншого блюда. Їх використовують як доповнення до страви, або додають в страви в процесі їх приготування. Самі ароматні, апетитні, корисні і смачні — це свіжі, тільки що приготовані соуси. Домашні рецепти допоможуть вам приготувати справжні, “живі ” соуси, з якими ваші страви будуть мати приголомшливий смак. Перше, на що вам слід звернути увагу, це класичні соуси. Рецепти класичних соусів мають переважно Французьке та італійське походження. Тут можна назвати соус бешамель, рецепт соус болоньєзе, рецепт соус тартар, рецепт білий соус, рецепт соус карбонара, рецепт вершковий соус, рецепт соус Цезар, рецепт соус песто. Рецепт соусу, який, втім, не менш популярний, це грузинський соус ткемалі. Рецепт соусу нерідко отримує свою назву від базового інгредієнта, який надає йому переважаючий смак, це соус томатний, рецепт сметанний соус, рецепт сирний соус, рецепт часниковий соус, рецепт гірчичний соус, рецепт медовий соус. Рецепт соусу також часто включає бульйони і відвари, це соуси з грибами, рецепти соус Курячий, рецепт м’ясний соус, рибний соус. А ось полюбився багатьом японський соус теріякі-рецепт швидше приготування страви, а не соусу, оскільки воно готується обсмажуванням продуктів в соєвому соусі.

Як приготувати соус

Виходячи з того, до якого продукту або страви вам необхідний соус, ви можете вибрати різний смак соусу. Рецепти з риби можуть бути як з білими, так і з томатними соусами. Смак – від кисло-солодкого до гострого, хто що любить. До м’яса зазвичай готують гострі соуси. Але вам також варто спробувати з м’ясом якісь солодкі соуси. Рецепти таких соусів можуть включати мед, ягоди, вони мають оригінальний смак і збуджують апетит не гірше звичних кислих або гострих соусів. Ми рекомендуємо вам спробувати солодкий китайський соус, рецепт журавлинного соусу, сливовий кисло солодкий соус, рецепт соусу на основі абрикос.

Одні соуси можна приготувати простим змішанням інгредієнтів, збивання їх. Інші вимагають термічної обробки. Особливо це відноситься до соусів на відварах і підлив. Зручно готувати такий соус в мультиварці. Рецепт соусу нерідко можна знайти в рецептах приправ. Наприклад, дуже близькі овочеві соуси і приправи. Їх можна вживати свіжоприготовані, і дуже корисно з практичної точки зору заготовити овочеві соуси на зиму. Рецепти таких соусів базуються на томатах, перці, цибулі, кабачках, баклажанах. Дуже зручно потім відкривати взимку баночку такого соусу, готувати з ним якісь страви, або просто подавати на стіл. Часто соусом називають салатну заправку. Таким чином, розрізняють гарячі і холодні соуси. Рецепти в домашніх умовах допоможуть вам приготувати і ті, і інші. Навіть дуже вишукані соуси при бажанні можна приготувати вдома. Ви ніколи не пробували домашній майонез? Ви дуже багато втратили! Не лінуйтеся і приготуйте якийсь домашній соус. Рецепт приготування соусу займе у вас трохи часу, але воно окупиться сторицею. Справжній кухар лише той, хто вміє готувати соуси, нехай навіть найпростіші соуси. Рецепти соусів з фото зроблять з вас справжнього кулінара.

ткемалі з сливи на зиму
60 хв0191
Давайте на зиму приготуємо класичний соус ткемалі з сливи по одному з рецептів грузинської кухні з покроковими фото. Класичне ткемалі по-домашньому Приготувати
60 хв0250
На зиму можна приготувати дуже смачний соус з терену, користуючись кращими простими рецептами з докладним описом і покроковими фото. Соус з терену до м’
соус песто рецепти
30 хв092
Песто – вишуканий соус, рецепт якого знає кожен шанувальник італійської кухні. Влітку його можна готувати хоч кожен день, але і заготовити на зиму таку