Аджика з болгарським перцем і часником відрізняється яскравим смаком і приємною гостротою, яка доповнить будь-яке гаряче блюдо. Готується такий продукт дуже легко і швидко, тому ви точно не пошкодуєте, якщо спробуєте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2 кг.
- Перець болгарський 500 гр.
- Часник 200 гр.
- Перець гострий 2 шт.
- Оцет столовий 9% 25 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль ½ ст. л.
- Рослинна олія 50 мл.
Кроки
- Підготуємо продукти за списком. Добре промиваємо овочі під водою.
- Очищаємо зубчики часнику. Для прискорення процесу можете покласти зубчики в окріп на 5 секунд. Після воду зливаємо.
- Після такої процедури лушпиння зубчиків дуже легко відходить.
- Помідори також ошпарюємо окропом.
- Після обдаємо їх холодною водою і акуратно знімаємо шкірку.
- Витягаємо з перців насіння, після овоч обробляємо на частини.
- У м’ясорубці прокручуємо помідори, перець болгарський і гострий.
- Отриману масу відправляємо в каструлю, доповнюємо цукром, сіллю, рослинною олією. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні близько 1-2 годин, щоб аджика вийшла густішою.
- В кінці варіння додаємо оцет і подрібнений часник. Перемішуємо і тушкуємо ще три хвилини.
- Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Аджика з болгарським перцем і часником готова. Пригощайтеся або забирайте на зберігання.