Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.1 г.
Білки
0.2 г.
Жири
3.7 г.
Вуглеводи
20
ккал

Яскраві, соковиті страви з помідорів прикрашають наш стіл цілий рік. Практично в будь-якій кухні світу можна знайти рецепти з помідорів.

Що приготувати з помідорів

Перше, що спадає на думку, коли згадуються страви з помідорів – рецепти салатів. Наприклад, салат з помідорів з сиром і часником або салат «Капрезе» – помідори з моцарелою і базиліком. Іноді для закусок використовують і в’ялені помідори. Рецепти страв з ними характерні для італійської кухні.

Дуже популярні помідори консервовані. Малосольні помідори швидкого приготування (наприклад, швидкі малосольні помідори в пакеті) або солоні помідори швидкого приготування – спосіб урізноманітнити літнє меню. Помідори малосольні – рецепт, який дозволяє і взимку користуватися дарами літа. Помідори у власному соку, помідори солоні, помідори квашені, помідори мариновані… Рецепт кожен вибирає для себе. Любителі гостренького оцінять помідори, мариновані з часником або малосольні помідори з часником. Інший спосіб заготівлі помідорів – помідори в’ялені. Рецепт їх приготування не складний, а закуска виходить перший клас!

Рецепти страв з помідорів

Використовують помідори і для приготування основних страв, таких як помідори смажені, запечені помідори з сиром в тісті, страви з баклажанів і помідорів, фаршировані помідори запечені в духовці (такі як помідори, фаршировані фаршем в духовці, і фаршировані помідори з сиром в духовці). До речі, помідори фаршировані – рецепт дуже ефектний. Також можна приготувати фаршировані помідори в мультиварці.

Рецепти нашого сайту підкажуть вам, як приготувати фаршировані помідори в духовці і фаршировані помідори в мультиварці, як приготувати кабачки з помідорами, що можна приготувати з помідорів в мікрохвильовці, як приготувати в’ялені помідори в домашніх умовах. Ми підкажемо, як приготувати помідори з сиром моцарелла, як приготувати в’ялені помідори, страви з ними, як ефектно подати помідори фаршировані (рецепт з фото і покрокові інструкції будуть як не можна до речі). Страви з помідорів, рецепти яких ми Вам пропонуємо, настільки різноманітні, що задовольнять навіть найвимогливіших господинь!

60 хв4
Це простий та універсальний рецепт соусу для піци зі свіжих томатів. Помідори найкраще взяти сорту Сан Марцано або інші сливоподібні, тому що в них більше м’якоті та нижче...
30 хв4
Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами.
2 год 25 хв4
Рагу (Ragù) – традиційна страва італійської кухні. Коли в Італії говорять про рагу, мають на увазі саме м’ясне рагу. Італійське рагу є густим, насиченим соусом, приготованим з м’
45 хв4
Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена ​​з рису.  Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис
20 хв5
Паста аль помодоро (Pasta al pomodoro) – традиційна страва італійської кухні з пасти. Паста аль помодоро є швидким варіантом приготування пасти в томатному соусі. Пасту аль помодоро можна.
40 хв3
Курка алла путанеска (Pollo alla puttanesca)  – швидка італійська страва з курки.  Готується за тим же принципом, що і страва з незвичайною легендою  «Спагетті алла путанеска» , тобто
40 хв6
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
25 хв3
Спагетті алла путанеска (Spagetti alla puttanesca) – один з варіантів приготування італійської пасти. Рецепт спагетті алла путанеска цікавий не лише своїм смаком та легкістю приготування
45 хв5
Рагу алла Болоньєзе ( Ragu alla bolognese) –  традиційний італійський рецепт, що народився в регіоні Емілія Романья. Існує багато різних рецептів рагу болоньєзе, вони різняться
35 хв5
Спагетті Аматричана ( Spagetti all’Amatriciana) – популярна італійська страва, різновид італійської пасти з соусом Аматричана. Спагетті Аматричана  дуже часто асоціюють з Римом
1 год 45 хв6
Лазанья (Lasagne) – традиційна страва італійської кухні. Лазання є запіканкою, яка готується з широких пластів пасти, що чергуються з соусами, м’ясом і сиром.
капрезе
25 хв5
Капрезе – традиційний італійський салат. Одна з улюблених італійцями закусок, про «антипасто». Італійці люблять капрезе не лише за схожість з італійським прапором (хоч вони і знатні патріоти), а.
капоната
35 хв4
Капоната (Caponata) – сицилійське рагу з баклажанів у кисло-солодкому соусі. Існує безліч місцевих варіацій із використанням різних інгредієнтів. Основними для капонати є баклажани
40 хв2
Скалопіні алла піцайола (Scaloppine con salsa alla pizzaiola) – скалопіні з томатним соусом для піци. Взагалі скалопіні (Scaloppine) – зменшувальне у множині від італійського
60 хв6
Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром, помідорами та майонезом на батоні в духовці – це чудова альтернатива піці. Приготувати гарячу закуску зможе кожен, не маючи взагалі уявлення про готування.
35 хв8
Бутерброди на батоні в духовці, як ситніші та смачніші в порівнянні з холодними, завжди виручать вас, коли немає ідей для швидкого перекусу або сніданку. У цьому рецепті готуємо...
15 хв2
Бутерброди з беконом – це закуска, яка ніколи не втратить своєї популярності. Її можна швиденько приготувати на сніданок, поки вариться кава, або запакувати з собою в довгу дорогу...
10 хв2
Бутерброди з в’яленими помідорами і вершковим сиром – це класика італійської кухні, яку можна подати як аперитив перед основною стравою або ситно перекусити. Такі брускетти обов’
20 хв2
Бутерброди з баклажанами – це тепла страва, що ідеально підходить для поживного і корисного перекусу або сніданку. Для яскравості аромату та балансу смаку, крім баклажана додамо на скибочку.
20 хв8
Бутерброди з помідорами та сиром у холодному варіанті без запікання будуть у вас чудовою та смачною закускою до будь-якого столу. Білий хліб для них у цьому рецепті підсушуємо...