Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами.
Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти боскайолу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Макарони 400 гр.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Білі гриби (сушені) 1 жменю
- Часник 1 зубчик
- Помідор протертий 2 ст. л.
- Вершки 150 мл.
- Сир Пармезан 30 гр.
- Петрушка кілька гілочок
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Замочити жменю сушених білих грибів. Почистити і нарізати печериці.
- Зубчик часнику злегка роздавити, щоб витік сік. Обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.
- Додати гриби, печериці та білі, нарізані на шматочки. Додати сіль, чорний перець та тушкувати до готовності грибів. За потреби додати води.
- Коли гриби будуть майже готові, додати вершки та протерті помідори, щоб надати гарного кольору грибному соусу. Гасити ще кілька хвилин і соус готовий. Зубчик часнику можна викинути.
- Відварити пасту згідно з інструкцією на упаковці до стану аль денте. Злити воду і викласти пасту у сковороду із соусом. Перемішати, посипати подрібненою петрушкою та натертим на дрібній тертці пармезаном.