Печериці — цінні їстівні гриби, які знайшли широке поширення в кулінарії.
На сьогоднішній день печериці є сільськогосподарською культурою. Їх вирощують в різних країнах в промислових масштабах. Печериці ростуть цілий рік, вони невибагливі і врожайні, мають чудовий смак і абсолютно безпечні (в той час як лісові гриби таять в собі небезпеку отруєння).
Що приготувати з свіжих печериць
У печерицях багато вітамінів-А, С, В, D, H, а також мінералів (калій, кальцій, залізо, магній, марганець, йод, цинк, натрій, хлор та інші – чи не вся таблиця Менделєєва). За деякими показниками корисних речовин печериці обганяють свіжі овочі (наприклад, рибофлавіну, тіаміну та ін.). Печериці некалорійні і при цьому створюють відчуття ситості.Не дивно, що вони активно використовуються в кулінарії – як в свіжому, так і в обробленому вигляді, для запікання, варіння і смаження, а також маринування.
Незважаючи на те, що печериці можна використовувати сирими, перед додаванням в блюдо рекомендується їх трохи відварити в підсоленій воді. Це дозволить трансформувати “важкі” грибні білки в легкозасвоювану форму.
З перших страв можна відзначити грибний суп (в який також можна додати крупу або макарони), суп-пюре з вершками і крем-суп на курячому бульйоні з додаванням цибулі і зелені.
Величезною популярністю користуються другі страви з печериць. Гриби варять, смажать (наприклад, зі сметаною), запікають з м’ясом, птахом, картоплею в духовці. Печериці можна фарширувати сиром, горіхами, шинкою, овочами, зеленню і т.д. з печериць виходять смачні грибні пироги, чарівний Жюльєн і чудовий дієтичний шашлик. Мариновані гриби — прекрасний варіант для грибної піци, ряду салатів, різноманітних рулетів і просто в якості експрес-закуски.
Існує безліч салатів — як з сирих, так і з оброблених (варених, тушкованих, смажених) печериць. У салатах гриби прекрасно поєднуються з сиром, курятиною, овочами, яйцями і т.д. дуже ніжні комбінації виходять з сиром, сметаною і вершками. З цих поєднань продуктів можна готувати різні соуси і поливати ними багато страв (з м’яса, птиці, картоплі і т.д.).
Смак печериць підсилюють “правильні” спеції – чорний перець і чебрець. А ось з оцтом краще не переборщувати або відмовитися від нього зовсім.
1 год 15 хв4
Класичне поєднання простих продуктів – картопля і гриби, а блюдо виходить ситним і дуже смачним, та й готується просто і швидко. Картоплю нарізаємо по-селянськи, тобто часточками, і в.
1 год 15 хв3
Дієтологи суворо ставляться до бекону, але страви з цим продуктом дуже смачні і ситні, тому багато готують і їдять їх із задоволенням. Чудовим варіантом запеченої в духовці картоплі...
50 хв6
Неймовірно ситний, смачний і простий у виконанні салат – з куркою, грибами і консервованою кукурудзою. Подавати таке частування можна до святкового столу, в якості холодної закуски.
1 год 30 хв4
Апетитний салат з куркою і печерицями можна доповнити волоським горіхом. Інгредієнт додасть особливий неповторний смак частування. Використовуйте покроковий рецепт для святкового меню.
40 хв4
Смачний салат для вашого столу можна швидко приготувати з самих звичайних інгредієнтів. Спробуйте домашній рецепт закуски з грибів, курки, моркви і цибулі. Порадуйте себе і рідних!
1 год 10 хв4
Хочете приготувати соковитий і смачний салат для вашого домашнього столу? Використовуйте простий покроковий рецепт закуски з курячого філе, грибів і ананасів. Порадуйте себе цікавим частуванням.
3 год 0 хв6
Простий у виконанні і смачний салат виходить з грибів, курки, сиру і яєць. Холодну закуску можна подавати до святкового столу. Спробуйте покроковий рецепт, з яким впорається навіть новачок.
1 год 30 хв32
Звичні деруни з фаршем можна оновити, додавши до них будь-які гриби, адже ці інгредієнти добре дружать між собою і створюють нові відтінки смаку. Готуємо деруни способом з начинкою...
40 хв4
Насичений за смаком салат виходить з печериць і копченої курки. Така закуска вийде неймовірно поживною і ароматною. Підходить як для сімейного обіду, так і для святкового меню.
20 хв415
Смачний і ситний салат для вашого столу можна приготувати з простих інгредієнтів. Спробуйте закуску з курки і смажених печериць. Таке частування підійде і для святкового меню.
1 год 30 хв580
Яловичина – продукт дорогий, але якщо є можливість її купити, обов’язково приготуйте на Новий Рік блюдо під назвою «Веллінгтон», яке часто готують в Англії. Воно виходить приголомшливим на.
1 год 10 хв4255
Витративши всього якихось 10-15 хвилин на підготовчі роботи, ви отримаєте смачний повноцінний обід або вечерю. Капуста виходить на смак нереально м’якою, ніжною і соковитою! І мяско теж –
45 хв10363
У ці млинці неможливо не закохатися! З кожним шматочком ніби наповнюєшся чимось дуже теплим і затишним. За моїми спостереженнями, на будь-якому застіллі серед усіх страв картопляні млинці з.
2 год 0 хв644
Який же Новий 2022 рік без Діда Мороза? Салат в такому оформленні можна приготувати для новорічного столу. Звичайно, блюдо можна зробити у вигляді Тигра, але і таку ідею...
55 хв4172
Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо. Подавайте суп з пшеничними сухариками і зеленню –.
60 хв5216
Смачні з легким ароматом диму овочі на грилі – це чудове блюдо для пікніка і сімейних посиденьок на природі. Однак і вдома можна запекти овочі на грилі. Як...
2 год 15 хв4176
Запікання овочів в духовці у фользі дозволить приготувати їх не пересушуючи. Овочі виходять ароматними, соковитими і дуже смачними.
50 хв3168
Курячий фарш змішується з м’якоттю кабачків, обсмаженою цибулею з печерицями та спеціями. Начинка закладається в човники, зверху все поливається майонезом, на який викладаються помідори і сир.
1 год 20 хв1174
Завжди приємно відкрити баночку грибної ікри взимку. Не біда, якщо не вийшло закатати її на зиму. Грибну ікру можна зварити в будь-який час року зі свіжих печериць.
2 год 0 хв2153
Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна.