Калорійність на 100 грам (кбжу):
4.3 г.
Білки
1.0 г.
Жири
0.1 г.
Вуглеводи
27
ккал

Печериці — цінні їстівні гриби, які знайшли широке поширення в кулінарії.

На сьогоднішній день печериці є сільськогосподарською культурою. Їх вирощують в різних країнах в промислових масштабах. Печериці ростуть цілий рік, вони невибагливі і врожайні, мають чудовий смак і абсолютно безпечні (в той час як лісові гриби таять в собі небезпеку отруєння).

Що приготувати з свіжих печериць

У печерицях багато вітамінів-А, С, В, D, H, а також мінералів (калій, кальцій, залізо, магній, марганець, йод, цинк, натрій, хлор та інші – чи не вся таблиця Менделєєва). За деякими показниками корисних речовин печериці обганяють свіжі овочі (наприклад, рибофлавіну, тіаміну та ін.). Печериці некалорійні і при цьому створюють відчуття ситості.Не дивно, що вони активно використовуються в кулінарії – як в свіжому, так і в обробленому вигляді, для запікання, варіння і смаження, а також маринування.

Незважаючи на те, що печериці можна використовувати сирими, перед додаванням в блюдо рекомендується їх трохи відварити в підсоленій воді. Це дозволить трансформувати “важкі” грибні білки в легкозасвоювану форму.

З перших страв можна відзначити грибний суп (в який також можна додати крупу або макарони), суп-пюре з вершками і крем-суп на курячому бульйоні з додаванням цибулі і зелені.

Величезною популярністю користуються другі страви з печериць. Гриби варять, смажать (наприклад, зі сметаною), запікають з м’ясом, птахом, картоплею в духовці. Печериці можна фарширувати сиром, горіхами, шинкою, овочами, зеленню і т.д. з печериць виходять смачні грибні пироги, чарівний Жюльєн і чудовий дієтичний шашлик. Мариновані гриби — прекрасний варіант для грибної піци, ряду салатів, різноманітних рулетів і просто в якості експрес-закуски.

Існує безліч салатів — як з сирих, так і з оброблених (варених, тушкованих, смажених) печериць. У салатах гриби прекрасно поєднуються з сиром, курятиною, овочами, яйцями і т.д. дуже ніжні комбінації виходять з сиром, сметаною і вершками. З цих поєднань продуктів можна готувати різні соуси і поливати ними багато страв (з м’яса, птиці, картоплі і т.д.).

Смак печериць підсилюють “правильні” спеції – чорний перець і чебрець. А ось з оцтом краще не переборщувати або відмовитися від нього зовсім.

20 хв1
Піца Боскайола (Pizza Boscaiola) – традиційна страва італійської кухні. Піца Боскайола є піцою в неаполітанському стилі з начинкою з моцарелли, грибів та італійських ковбасок сальсичча.
30 хв4
Паста з гарбузом та грибами (Pasta zucca e funghi) – один з вегетаріанських варіантів приготування класичної італійської пасти. Нижче ми наводимо італійський рецепт пасти з гарбузом та грибами.
40 хв6
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
30 хв3
Бутерброди з печерицями урізноманітнять ваші звичні закуски. Набір інгредієнтів для них простий і готуються вони в різних варіантах: з сирими грибами, що не всім прийнятно, хоч і смачно,...
25 хв10
Бутерброди з грибною ікрою та ще й красиво оформлені доповнять будь-який святковий стіл. У цьому рецепті ікру готуємо з обсмажених із цибулею печериць, а смак начинки доповнюємо вершковим...
3 год 10 хв8
Печінковий торт на кефірі чудова закуска для урочистого столу. Страва виглядає апетитно та святково. Готується просто та швидко. Закусочний торт виходить м’
8 год 0 хв8
Надзвичайно красивою та неймовірно смачною святковою стравою є торт печінковий з грибами та сиром. Готується ця насолода дуже просто, а гриби сюди підходять будь-які, але найпростіше
60 хв4
Представляємо вашій увазі незвичайне блюдо – печінковий торт рецепт з молоком – однією з переваг якого є те, що його можна подавати як обідній салат, так і як...
1 год 30 хв4
До вашої уваги представлений рецепт печінкового торта без використання пшеничного борошна без млинців одним суцільним шаром. За текстурою такий торт виходить ніжним, а виглядає зовні повітряним.
60 хв5
Невелика кількість інгредієнтів створює таку закінчену та досконалу страву: гриби, печінка та свіжий помідор, присипані сиром, відмінно поєднуються між собою. Насичений смак салату
30 хв1
Повний сніданок або повний англійський сніданок (Full breakfast) – традиційний англійський сніданок, який зазвичай складається з бекону, сосисок або ковбасок (bangers), яєць, квасолі
2 год 0 хв6
Класичні рецепти салатів передаються з покоління до покоління. Вони мають свої тонкощі та секрети смаку. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати класичний «Соняшник» з грибами та.
50 хв6
Дивовижний вважається делікатесом. Найчастіше у приготуванні страв використовують яловичий або телячий язик. Язик – низькокалорійний поживний продукт, ніжний за структурою та дуже смачний.
60 хв8
Салат «Соняшник» – це страва не тільки смачна, а й гарна. За класичним рецептом він готується з м’ясом курки, кукурудзою та чіпсами. Салат викладається шарами, що промазуються майонезом.
3 год 20 хв4
Салат з яловичим язиком та смаженими грибами – смачна, але довга у приготуванні страва. Якщо ви захочете приготувати цей салат, то рекомендую завчасно відварити яловичий язик.
60 хв8
Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжню насолоду, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби
1 год 25 хв6
Салат з язиком та печерицями – ще один варіант страви на святковий стіл. Відмінне поєднання відвареного язика з обсмаженими грибами, свіжою руколою та помідорами чері. Ми трохи урізноманітнили...
2 год 10 хв2
Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому.
1 год 20 хв6
Важко втриматися, щоб не скуштувати цей чудовий салат. Його вигляд не найкраще, що в ньому є. Люблять «Соняшник» за смачне поєднання курячого м’яса, грибів та чіпсів.
60 хв8
Голубці можна приготувати без м’яса і все одно це буде дуже ситною стравою, яку можна подавати на обід чи вечерю. Замінити м’ясо можна грибами.