Калорійність на 100 грам (кбжу):
4.3 г.
Білки
1.0 г.
Жири
0.1 г.
Вуглеводи
27
ккал

Печериці — цінні їстівні гриби, які знайшли широке поширення в кулінарії.

На сьогоднішній день печериці є сільськогосподарською культурою. Їх вирощують в різних країнах в промислових масштабах. Печериці ростуть цілий рік, вони невибагливі і врожайні, мають чудовий смак і абсолютно безпечні (в той час як лісові гриби таять в собі небезпеку отруєння).

Що приготувати з свіжих печериць

У печерицях багато вітамінів-А, С, В, D, H, а також мінералів (калій, кальцій, залізо, магній, марганець, йод, цинк, натрій, хлор та інші – чи не вся таблиця Менделєєва). За деякими показниками корисних речовин печериці обганяють свіжі овочі (наприклад, рибофлавіну, тіаміну та ін.). Печериці некалорійні і при цьому створюють відчуття ситості.Не дивно, що вони активно використовуються в кулінарії – як в свіжому, так і в обробленому вигляді, для запікання, варіння і смаження, а також маринування.

Незважаючи на те, що печериці можна використовувати сирими, перед додаванням в блюдо рекомендується їх трохи відварити в підсоленій воді. Це дозволить трансформувати “важкі” грибні білки в легкозасвоювану форму.

З перших страв можна відзначити грибний суп (в який також можна додати крупу або макарони), суп-пюре з вершками і крем-суп на курячому бульйоні з додаванням цибулі і зелені.

Величезною популярністю користуються другі страви з печериць. Гриби варять, смажать (наприклад, зі сметаною), запікають з м’ясом, птахом, картоплею в духовці. Печериці можна фарширувати сиром, горіхами, шинкою, овочами, зеленню і т.д. з печериць виходять смачні грибні пироги, чарівний Жюльєн і чудовий дієтичний шашлик. Мариновані гриби — прекрасний варіант для грибної піци, ряду салатів, різноманітних рулетів і просто в якості експрес-закуски.

Існує безліч салатів — як з сирих, так і з оброблених (варених, тушкованих, смажених) печериць. У салатах гриби прекрасно поєднуються з сиром, курятиною, овочами, яйцями і т.д. дуже ніжні комбінації виходять з сиром, сметаною і вершками. З цих поєднань продуктів можна готувати різні соуси і поливати ними багато страв (з м’яса, птиці, картоплі і т.д.).

Смак печериць підсилюють “правильні” спеції – чорний перець і чебрець. А ось з оцтом краще не переборщувати або відмовитися від нього зовсім.

30 хв1
Повний сніданок або повний англійський сніданок (Full breakfast) – традиційний англійський сніданок, який зазвичай складається з бекону, сосисок або ковбасок (bangers), яєць, квасолі
2 год 0 хв6
Класичні рецепти салатів передаються з покоління до покоління. Вони мають свої тонкощі та секрети смаку. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як приготувати класичний «Соняшник» з грибами та.
50 хв6
Дивовижний вважається делікатесом. Найчастіше у приготуванні страв використовують яловичий або телячий язик. Язик – низькокалорійний поживний продукт, ніжний за структурою та дуже смачний.
60 хв8
Салат «Соняшник» – це страва не тільки смачна, а й гарна. За класичним рецептом він готується з м’ясом курки, кукурудзою та чіпсами. Салат викладається шарами, що промазуються майонезом.
3 год 20 хв4
Салат з яловичим язиком та смаженими грибами – смачна, але довга у приготуванні страва. Якщо ви захочете приготувати цей салат, то рекомендую завчасно відварити яловичий язик.
60 хв8
Салат з яловичим язиком задовольнить найвибагливіших гурманів і подарує справжню насолоду, адже він подається з оригінальним полуничним соусом. У салат входить яловичий язик, гриби
1 год 25 хв6
Салат з язиком та печерицями – ще один варіант страви на святковий стіл. Відмінне поєднання відвареного язика з обсмаженими грибами, свіжою руколою та помідорами чері. Ми трохи урізноманітнили...
2 год 10 хв2
Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому.
1 год 20 хв6
Важко втриматися, щоб не скуштувати цей чудовий салат. Його вигляд не найкраще, що в ньому є. Люблять «Соняшник» за смачне поєднання курячого м’яса, грибів та чіпсів.
60 хв8
Голубці можна приготувати без м’яса і все одно це буде дуже ситною стравою, яку можна подавати на обід чи вечерю. Замінити м’ясо можна грибами.
2 год 0 хв2
ПХ лазанья в домашніх умовах – рецепт, який легко зможе втілити в життя кожен. Низькокалорійна страва виходить не менш апетитною, ніж оригінал. Лазання добре насичує та доставляє масу.
1 год 15 хв4
Салат зі смаженими грибами та куркою – незрівнянна закуска для будь-якого випадку. Чудовий смак салату повністю виправдовує кожну хвилину, витрачену з його приготування.
60 хв1
Салат з грибами та квасолею – дуже поживна закуска, яка цілком може замінити вам повноцінний прийом їжі. У приготуванні можна використовувати будь-який вид квасолі: білу чи червону.
2 год 0 хв4
Салат з шинкою та грибами легко зможе приготувати кожен. Але незважаючи на його легкість, він часто присутній у меню свят та застіль. Салат можна подати шарами чи однією...
60 хв1
Салат із грибами, куркою та чорносливом – дуже смачна закуска, яку зазвичай готують шарами. Салат ще дуже часто називають «Святковим», за його оригінальний склад та неординарні смакові поєднання.
1 год 50 хв4
Салат «Чоловічі сльози» з корейською морквою – це яскраве та ситне кулінарне рішення для вашого свята. Така закуска нікого не залишить байдужим і довго не затримається на вашому...
50 хв2
Салат з грибами та крабовими паличками відмінно підходить для повсякденного меню. Такі прості салати користуються великою популярністю, вони «не б’ють по гаманцю», зате чудово насичують.
60 хв8
Поєднання кабачків та грибів рідко зустрічається у заготовках на зиму. Однак це не означає, що дует кабачків і печериць не заслуговує на увагу. Салат з даних інгредієнтів виходить...
1 год 30 хв2
Лазанья з грибами готується просто. Страва підходить для тих, хто не вживає м’ясо. Соковита лазанья – відмінний варіант для смачного та ситного обіду. Замість печериць можна
1 год 10 хв3
Галушки з цибулею – це традиційна страва української кухні, яка користується величезною популярністю по всьому світу, але це зовсім не дивно! Ніхто не може встояти від апетитних «кульок»,...