Калорійність на 100 грам (кбжу):
4.3 г.
Білки
1.0 г.
Жири
0.1 г.
Вуглеводи
27
ккал

Печериці — цінні їстівні гриби, які знайшли широке поширення в кулінарії.

На сьогоднішній день печериці є сільськогосподарською культурою. Їх вирощують в різних країнах в промислових масштабах. Печериці ростуть цілий рік, вони невибагливі і врожайні, мають чудовий смак і абсолютно безпечні (в той час як лісові гриби таять в собі небезпеку отруєння).

Що приготувати з свіжих печериць

У печерицях багато вітамінів-А, С, В, D, H, а також мінералів (калій, кальцій, залізо, магній, марганець, йод, цинк, натрій, хлор та інші – чи не вся таблиця Менделєєва). За деякими показниками корисних речовин печериці обганяють свіжі овочі (наприклад, рибофлавіну, тіаміну та ін.). Печериці некалорійні і при цьому створюють відчуття ситості.Не дивно, що вони активно використовуються в кулінарії – як в свіжому, так і в обробленому вигляді, для запікання, варіння і смаження, а також маринування.

Незважаючи на те, що печериці можна використовувати сирими, перед додаванням в блюдо рекомендується їх трохи відварити в підсоленій воді. Це дозволить трансформувати “важкі” грибні білки в легкозасвоювану форму.

З перших страв можна відзначити грибний суп (в який також можна додати крупу або макарони), суп-пюре з вершками і крем-суп на курячому бульйоні з додаванням цибулі і зелені.

Величезною популярністю користуються другі страви з печериць. Гриби варять, смажать (наприклад, зі сметаною), запікають з м’ясом, птахом, картоплею в духовці. Печериці можна фарширувати сиром, горіхами, шинкою, овочами, зеленню і т.д. з печериць виходять смачні грибні пироги, чарівний Жюльєн і чудовий дієтичний шашлик. Мариновані гриби — прекрасний варіант для грибної піци, ряду салатів, різноманітних рулетів і просто в якості експрес-закуски.

Існує безліч салатів — як з сирих, так і з оброблених (варених, тушкованих, смажених) печериць. У салатах гриби прекрасно поєднуються з сиром, курятиною, овочами, яйцями і т.д. дуже ніжні комбінації виходять з сиром, сметаною і вершками. З цих поєднань продуктів можна готувати різні соуси і поливати ними багато страв (з м’яса, птиці, картоплі і т.д.).

Смак печериць підсилюють “правильні” спеції – чорний перець і чебрець. А ось з оцтом краще не переборщувати або відмовитися від нього зовсім.

рецепт приготування супу з брокколі і печериць
55 хв4090
Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо.
овочі гриль в духовці
60 хв50145
Смачні з легким ароматом диму овочі на грилі – це чудове блюдо для пікніка і сімейних посиденьок на природі. Однак і вдома можна запекти овочі на грилі.
2 год 15 хв40147
Запікання овочів в духовці у фользі дозволить приготувати їх не пересушуючи. Овочі виходять ароматними, соковитими і дуже смачними.
фаршировані човники з кабачків з грибами
50 хв30146
Курячий фарш змішується з м’якоттю кабачків, обсмаженою цибулею з печерицями та спеціями. Начинка закладається в човники, зверху все поливається
Грибна ікра з печериць без стерилізації
1 год 20 хв10127
Завжди приємно відкрити баночку грибної ікри взимку. Не біда, якщо не вийшло закатати її на зиму. Грибну ікру можна зварити в будь-який час року зі свіжих печериць.
грибна ікра з печериць на зиму
2 год 0 хв20133
Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна.
салат з морської капусти з грибами і квасолею
25 хв40198
Ситний поживний салатик з оригінальним смаком. Обсмажені з цибулею гриби виходять неймовірно ароматними, ніжними і соковитими. Вони приголомшливо гармоніюють
Зимовий салат з куркою ‎Жозефіна
30 хв40239
Сказати, чим зимовий салат з куркою відрізняється від літнього? По-перше, він набагато ситніше за рахунок калорійності інгредієнтів. А ще, як правило
45 хв50234
Так уже повелося, що в моєму будинку листкові салати на основі відварених овочів і майонезу починають готувати з середини осені і аж до лютого.
35 хв30212
Чоловік дивується, як я можу пообідати одним тільки салатом і наїстися. Він стверджує, що закуски ситними бути не можуть. Тоді я і приготувала для нього салат “
Салат зі смаженими грибами Чарівник
45 хв50150
Звичайно, смачно приготувати закуску з червоної риби і авокадо досить просто. А ви спробуйте зробити шедевр з жмені печериць, однієї грудки курячого філе
35 хв50594
Ще одна ідея для тих, хто шукає рецепти закусок для новорічного столу. Салат «Швейцарський» не тільки виступить в якості смачного і ситного страви.
Чеські тефтелі з сухарів в грибному соусі
25 хв40271
Ми з тих, хто навіть кавун з хлібом їсть, тому регулярно закуповуємо багато булочок, цеглинок і батонів. Але проблема черствого хліба все одно іноді відвідує наш будинок.
55 хв40378
Для нас вечеря — найважливіший прийом їжі за день. Саме за вечерею збирається вся сім’я, і ми можемо поїсти за домашнім столом всі разом.
Курячий рулет на пару в мультиварці
1 год 20 хв60238
Замість покупної ковбаси і сосисок сумнівної якості давно використовую в їжу домашню буженину і рулети власного приготування. Ароматне і ніжне м’
салат 8 березня
30 хв201.5к.
У зв’язку з весною і наступаючим святом 8 березня на мене накотила жага творчості, яку я реалізувала в незвичайному оформленні листкового салату.
грибні оладки
40 хв60373
Складно придумати більш ледачу випічку, ніж оладки. Почнемо з того, що тісто готується всього 5 хвилин. А щоб довести оладки до рум’
Оксамитовий грибний суп
50 хв60278
У моєму холодильнику завжди є гриби. Адже такий універсальний продукт і в суп, і в салат, і в пиріг, і в гарнір можна додавати. Цей інгредієнт надає страві...
45 хв60272
Які аромати гуляли по холодних залах славного Камелота і що з творінь придворних куховарів найбільше любив сам Артур — невідомо. Але факт: будь-який мешканець
20 хв80237
Вже багато років не купую яловичий або свинячий фарш — рівно з тих пір, як дізналася цей рецепт. Всім відомо, яким шкідливим і важким може бути червоне м’