Калорійність на 100 грам (кбжу):
4.3 г.
Білки
1.0 г.
Жири
0.1 г.
Вуглеводи
27
ккал

Печериці — цінні їстівні гриби, які знайшли широке поширення в кулінарії.

На сьогоднішній день печериці є сільськогосподарською культурою. Їх вирощують в різних країнах в промислових масштабах. Печериці ростуть цілий рік, вони невибагливі і врожайні, мають чудовий смак і абсолютно безпечні (в той час як лісові гриби таять в собі небезпеку отруєння).

Що приготувати з свіжих печериць

У печерицях багато вітамінів-А, С, В, D, H, а також мінералів (калій, кальцій, залізо, магній, марганець, йод, цинк, натрій, хлор та інші – чи не вся таблиця Менделєєва). За деякими показниками корисних речовин печериці обганяють свіжі овочі (наприклад, рибофлавіну, тіаміну та ін.). Печериці некалорійні і при цьому створюють відчуття ситості.Не дивно, що вони активно використовуються в кулінарії – як в свіжому, так і в обробленому вигляді, для запікання, варіння і смаження, а також маринування.

Незважаючи на те, що печериці можна використовувати сирими, перед додаванням в блюдо рекомендується їх трохи відварити в підсоленій воді. Це дозволить трансформувати “важкі” грибні білки в легкозасвоювану форму.

З перших страв можна відзначити грибний суп (в який також можна додати крупу або макарони), суп-пюре з вершками і крем-суп на курячому бульйоні з додаванням цибулі і зелені.

Величезною популярністю користуються другі страви з печериць. Гриби варять, смажать (наприклад, зі сметаною), запікають з м’ясом, птахом, картоплею в духовці. Печериці можна фарширувати сиром, горіхами, шинкою, овочами, зеленню і т.д. з печериць виходять смачні грибні пироги, чарівний Жюльєн і чудовий дієтичний шашлик. Мариновані гриби — прекрасний варіант для грибної піци, ряду салатів, різноманітних рулетів і просто в якості експрес-закуски.

Існує безліч салатів — як з сирих, так і з оброблених (варених, тушкованих, смажених) печериць. У салатах гриби прекрасно поєднуються з сиром, курятиною, овочами, яйцями і т.д. дуже ніжні комбінації виходять з сиром, сметаною і вершками. З цих поєднань продуктів можна готувати різні соуси і поливати ними багато страв (з м’яса, птиці, картоплі і т.д.).

Смак печериць підсилюють “правильні” спеції – чорний перець і чебрець. А ось з оцтом краще не переборщувати або відмовитися від нього зовсім.

грибна ікра з печериць на зиму
2 год 0 хв203
Неймовірно смачна грибна ікра вийде у вас за вказаним нижче рецептом. Шампіньйони відрізняються ніжним трохи кремовим смаком, тому і закуска з них виходить відповідна.
салат з морської капусти з грибами і квасолею
25 хв40156
Ситний поживний салатик з оригінальним смаком. Обсмажені з цибулею гриби виходять неймовірно ароматними, ніжними і соковитими. Вони приголомшливо гармоніюють
Зимовий салат з куркою ‎Жозефіна
30 хв40159
Сказати, чим зимовий салат з куркою відрізняється від літнього? По-перше, він набагато ситніше за рахунок калорійності інгредієнтів. А ще, як правило
45 хв50185
Так уже повелося, що в моєму будинку листкові салати на основі відварених овочів і майонезу починають готувати з середини осені і аж до лютого.
35 хв30158
Чоловік дивується, як я можу пообідати одним тільки салатом і наїстися. Він стверджує, що закуски ситними бути не можуть. Тоді я і приготувала для нього салат “
Салат зі смаженими грибами Чарівник
45 хв50118
Звичайно, смачно приготувати закуску з червоної риби і авокадо досить просто. А ви спробуйте зробити шедевр з жмені печериць, однієї грудки курячого філе
35 хв50513
Ще одна ідея для тих, хто шукає рецепти закусок для новорічного столу. Салат «Швейцарський» не тільки виступить в якості смачного і ситного страви.
Чеські тефтелі з сухарів в грибному соусі
25 хв40205
Ми з тих, хто навіть кавун з хлібом їсть, тому регулярно закуповуємо багато булочок, цеглинок і батонів. Але проблема черствого хліба все одно іноді відвідує наш будинок.
55 хв40254
Для нас вечеря — найважливіший прийом їжі за день. Саме за вечерею збирається вся сім’я, і ми можемо поїсти за домашнім столом всі разом.
Курячий рулет на пару в мультиварці
1 год 20 хв60195
Замість покупної ковбаси і сосисок сумнівної якості давно використовую в їжу домашню буженину і рулети власного приготування. Ароматне і ніжне м’
салат 8 березня
30 хв201.5к.
У зв’язку з весною і наступаючим святом 8 березня на мене накотила жага творчості, яку я реалізувала в незвичайному оформленні листкового салату.
грибні оладки
40 хв60323
Складно придумати більш ледачу випічку, ніж оладки. Почнемо з того, що тісто готується всього 5 хвилин. А щоб довести оладки до рум’
Оксамитовий грибний суп
50 хв60232
У моєму холодильнику завжди є гриби. Адже такий універсальний продукт і в суп, і в салат, і в пиріг, і в гарнір можна додавати. Цей інгредієнт надає страві...
45 хв60216
Які аромати гуляли по холодних залах славного Камелота і що з творінь придворних куховарів найбільше любив сам Артур — невідомо. Але факт: будь-який мешканець
20 хв80179
Вже багато років не купую яловичий або свинячий фарш — рівно з тих пір, як дізналася цей рецепт. Всім відомо, яким шкідливим і важким може бути червоне м’
Піца-пиріг з грибами і шинкою
60 хв60206
Перший шматок, слідом за ним другий, третій … як і мед, піца дуже дивний предмет. Якщо вона є, то її відразу немає. Ділимося рецептом ситної домашньої
30 хв40193
Поки експерти сперечаються, хто, коли і де насправді придумав бефстроганов, точно знаємо 2 факти. Перший – прославлена ​​яловичина по-строгановськи
Бігос з кислої капусти з індичкою і чорносливом
60 хв50173
Рецепт сьогодні простий, як ви любите, але не без вигадки. Традиційний Польський бігос з капусти, сподіваюся, пробували багато хто з вас.
25 хв40278
Мій чоловік завжди думав, що не любить цвітну капусту. Чого таїти, він і зараз так вважає! Тільки ось булочки, фаршировані грибами і корисним овочем, наминає ще гарячими.
Лечо з баклажанів на зиму
1 год 30 хв0375
Лечо з баклажанів – ніжна і смачна закуска, яку багато господинь консервують на зиму. Пропонуємо кілька рецептів із серії «Пальчики оближеш», які вам обов’