Печінковий торт на кефірі

Печінковий торт на кефірі чудова закуска для урочистого столу. Страва виглядає апетитно та святково. Готується просто та швидко. Закусочний торт виходить м’яким, якщо його залишити в холодильнику на кілька годин.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 178 ккал
Білки: 12.6 г
Жири: 11.6 г
Вуглеводи: 5.5 г
Кроки
3 год 10 хвДрук
  • Як приготувати торт на кефірі? Курячу печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть від зайвого жиру. Викладіть у чашу блендера і подрібніть. Додати куряче яйце і ще раз подрібнити.
  • У печінковий фарш додайте пшеничне борошно, кефір, сіль та чорний мелений перець. Ще раз пробийте блендером до однорідної консистенції.
  • Тісто, що вийшло, перелийте в миску. Додайте пару столових ложок олії і ретельно перемішайте.
  • Сковороду добре розігрійте, змастіть невеликою кількістю олії та акуратно налийте печінкове тісто, розрівняйте, надаючи округлу форму.
  • Смажте млинець, поки верх не загусне, потім за допомогою лопатки переверніть на інший бік і смажте ще пару хвилин.
  • Готові печінкові млинці складете на тарілку та займіться начинкою.
  • Печериці промийте та обсушіть. Декілька грибів наріжте тонкими скибочками. Інші подрібніть середнім кубиком.
  • Глибоку сковороду нагрійте, налийте трохи олії і викладіть подрібнені гриби. Обсмажте до золотистого кольору та остудіть. Потім посмажте скибочки печериць до золотистості.
  • У невелику піалу викладіть сметану. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Викладіть до сметани. Посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
  • Підготуйте страву, на якій збиратимете закусочний торт. Викладіть печінковий млинець і змастіть його соусом.
  • Викладіть наступний млинець, змастіть соусом, а зверху розподіліть обсмажені печериці.
  • Таким чином, зберіть печінковий торт, добре промазуючи шари соусом і чергуючи начинку.
  • Верхній печінковий млинець змастіть соусом. За допомогою вилки намалюйте візерунок, по колу торта закусочного розкладіть скибочки печериць, і прикрасьте зеленню, попередньо вимитою і висушеною. Печінковий торт поставте охолоджуватися в холодильник на кілька годин. За цей час він добре просочиться.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь