Калорійність на 100 грам (кбжу):
6.5 г.
Білки
0.5 г.
Жири
29.9 г.
Вуглеводи
143
ккал

Практично у всіх людей в перевазі залишається їжа, яка не є прісної. Сіль і інші спеції нерозлучні з приготовленою їжею. Незважаючи на різноманіття інгредієнтів, що володіють яскраво вираженим смаком і запахом, хотілося б особливо виділити часник.

Часник, як інгредієнти

Цей маленький і пахучий «товариш» є важливою складовою кухонь світу. У будь-якої домашньої господині або у професійного кухаря цей продукт є невід’ємною частиною кухонного реквізиту.

В незалежності від того, що приготувати з часнику якесь блюдо без використання інших компонентів не вийде (крім маринованого), він відіграє важливу роль в кулінарії. Майже кожен рецепт (не рахуючи десертів, зрозуміло) включає в себе використання часнику. Він допомагає додати страві особливий пікантний смак і аромат. Якщо в кафе додати часник в замовлений борщ, то вже буде смачно як вдома.

Безумовно, завдяки цьому інгредієнту, з’являється можливість приготувати різні частування. Він прекрасно поєднується з усіма видами супів, доповнює своїм амбре м’ясо, а салати набувають приємні нотки гостроти. Будь-яка закуска стане з ним сильною, а гості ніколи не підуть засмученими. Використовувати цей компонент під час приготування не тільки не забороняється, але і навіть вітається.

30 хв3
Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування
15 хв1
Піца маринара або піца алла марінара (Pizza Marinara) – традиційна страва італійської кухні. Піца маринара є різновидом неаполітанської піци і являє собою піцу, покриту лише томатним
5 год 5 хв4
Соус для піци (Pizza sauce) – традиційний італійський соус із томатів, який використовується для приготування піци. Соус для піци зазвичай готують із свіжих або консервованих помідорів з додаванням.
60 хв4
Це простий та універсальний рецепт соусу для піци зі свіжих томатів. Помідори найкраще взяти сорту Сан Марцано або інші сливоподібні, тому що в них більше м’якоті та нижче...
30 хв4
Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами.
2 год 25 хв4
Рагу (Ragù) – традиційна страва італійської кухні. Коли в Італії говорять про рагу, мають на увазі саме м’ясне рагу. Італійське рагу є густим, насиченим соусом, приготованим з м’
20 хв5
Паста аль помодоро (Pasta al pomodoro) – традиційна страва італійської кухні з пасти. Паста аль помодоро є швидким варіантом приготування пасти в томатному соусі. Пасту аль помодоро можна.
30 хв4
Паста з гарбузом та грибами (Pasta zucca e funghi) – один з вегетаріанських варіантів приготування класичної італійської пасти. Нижче ми наводимо італійський рецепт пасти з гарбузом та грибами.
40 хв3
Курка алла путанеска (Pollo alla puttanesca)  – швидка італійська страва з курки.  Готується за тим же принципом, що і страва з незвичайною легендою  «Спагетті алла путанеска» , тобто
40 хв6
Паста боскайола (Pasta alla boscaiola) – традиційна італійська страва з пасти. Паста боскайола являє собою пасту з печерицями та білими грибами. Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт пасти.
25 хв3
Спагетті алла путанеска (Spagetti alla puttanesca) – один з варіантів приготування італійської пасти. Рецепт спагетті алла путанеска цікавий не лише своїм смаком та легкістю приготування
50 хв5
Лазання з броколі (Lasagne con broccoli) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви лазіння. Лазання являє собою запіканку з широких пластів пасти з сиром та різними соусами та наповнювачами.
1 год 45 хв6
Лазанья (Lasagne) – традиційна страва італійської кухні. Лазання є запіканкою, яка готується з широких пластів пасти, що чергуються з соусами, м’ясом і сиром.
капоната
35 хв4
Капоната (Caponata) – сицилійське рагу з баклажанів у кисло-солодкому соусі. Існує безліч місцевих варіацій із використанням різних інгредієнтів. Основними для капонати є баклажани
40 хв2
Скалопіні алла піцайола (Scaloppine con salsa alla pizzaiola) – скалопіні з томатним соусом для піци. Взагалі скалопіні (Scaloppine) – зменшувальне у множині від італійського
60 хв4
Намазка з баклажанів являє собою приголомшливу закуску. Апетитне частування не тільки урізноманітнить повсякденне меню, а й прикрасить святкове гуляння. Ароматну намазку подають із
15 хв15
Бутерброди з ківі – це вишукане частування, яке легко прикрасить ваш святковий стіл своїми яскравими фарбами і ефектним зовнішнім виглядом. Частки солодкого фрукта чудово поєднуються з сумішшю з.
10 хв2
Бутерброди з в’яленими помідорами і вершковим сиром – це класика італійської кухні, яку можна подати як аперитив перед основною стравою або ситно перекусити. Такі брускетти обов’
20 хв2
Бутерброди з баклажанами – це тепла страва, що ідеально підходить для поживного і корисного перекусу або сніданку. Для яскравості аромату та балансу смаку, крім баклажана додамо на скибочку.
15 хв8
Бутерброди з яйцем – це варіант ситного перекушування на швидку руку, який можна приготувати за лічені хвилини, особливо якщо заздалегідь відварити і остудити курячі яйця.