Пепероната

Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами. В Італії пепероната найбільш типова для Лігурії та південних регіонів, але при цьому у різних варіантах її їдять по всій країні.

Пепероната підходить для будь-якої пори року. Влітку її подають у холодному вигляді як закуску, а взимку – у гарячому вигляді як гарнір або основну страву. Пепероната добре поєднується з фрикадельками, м’ясом, рибою, полентою, пастою, кускусом або підсмаженим хлібом, наприклад з брускеттою.

Нижче наводимо традиційний італійський рецепт пеперонати, типової для Калабрії. Для гарного кольору страви солодкий перець зазвичай беруть різні кольори: жовтий, червоний, зелений. Якщо є можливість, помідори краще взяти домашні, сортові, різних кольорів: червоні, бурі, жовті. Так перероната виглядатиме ще яскравіше.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Цибулю очистити від лушпиння і нарізати на великі шматки близько 2-3 см.
  • У велику сковороду налити 3 ст. ложки оливкової олії та розігріти на середньому вогні.
  • Покласти цибулю та смажити до появи золотистого кольору.
  • Болгарський перець вимити, видалити плодоніжку та насіння та нарізати на скибочки близько 2-3 см.
  • Додати перець до цибулі і смажити близько 10 хвилин, поки перець не почне підрум’янюватися.
  • Помідори вимити та нарізати на шматки близько 2-3 см.
  • Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Додати до сковороди до овочів і смажити близько 30 секунд.
  • Потім додати до сковороди помідори, посипати сіллю, накрити кришкою і тушкувати близько 5 хвилин, поки помідори не пустять сік.
  • Витиснути в сковороду сік половини та лимона та сіль за смаком.
  • Вимкнути вогонь, збризкати пеперонату оливковою олією і посипати свіжим базиліком.
  • Подавати пеперонату з хрумким хлібом, полентою, пастою або м’ясом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь