Традиційний обід обов’язково включає в себе першу страву. Це може бути звичайний бульйон, всіма улюблена локшина, борщ або ж вишуканий гаспачо. Портал Смачного запрошує всіх шанувальників смачного і здорового харчування. У нашій коморі зібрані тисячі найрізноманітніших рецептів: від перших страв до десертів. Максимально простий виклад процесу приготування дозволить впоратися з найскладнішим частуванням навіть тим, хто тільки знайомиться зі світом професійної кулінарії.

Перші страви – це ідеальний баланс поживних речовин. За рахунок великої кількості овочів в них багато вітамінів, клітковини і мінералів. М’ясо наповнює бульйон необхідним тваринним білком. Одним словом, вживання перших страв забезпечує нам здоров’я, підтримує сили і зміцнює імунітет.

Що приготувати на перше

Кожен рецепт на порталі має детальну покрокову інструкцію з фотографіями. Це робить процес ще більш зрозумілим і простим. Крім того, наші користувачі можуть залишати корисні коментарі, ділитися думками, пропонувати вдале доповнення у вигляді гарніру або соусу.

Всі рецепти перших страв додають користувачі, це означає, що і ви можете розповісти про свої знахідки на порталі! Спілкуйтеся, знайомтеся і вдосконалюйте власні кулінарні навички.

20 хв20
Холодний борщ по-литовськи досить популярний не тільки в Литві, і є різні варіанти зі зміною його інгредієнтів. Незмінними для такого борщу залишаються варений буряк і заливка овочевої нарізки.
1 год 10 хв30
Національні кухні світу мають багато рецептів холодних супів: окрошки, таратори, борщики, ботвіньї, холодники та інші. Варіантом легкого і освіжаючого супу для літнього столу може бути у вас холодний.
1 год 20 хв50
Литовський холодний борщ традиційно готується на жирному кефірі, але не всім кефір подобається. У цьому рецепті готуємо цей суп на сметані і воді. Наповнюючі інгредієнти залишаються такими ж,.
Холодний литовський борщ на кефірі
10 хв40
Класика холодного литовського борщу, або “шалтиборщая”, передбачає основою супу кефір, відварений, запечений або маринований буряк і додавання свіжого огірка, яєць і зелені.
Пісний суп-пюре з білих грибів з гречкою
50 хв80
Грибні супи ідеально підходять для пісного меню. Вони смачні і ароматні, цього цілком достатньо, щоб забезпечити сім’ї повноцінний обід. Доповнивши тарілочку першого парочкою
український капусняк
1 год 50 хв80
Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же.
український зелений борщ із щавлем та кропивою
1 год 20 хв80
До редакції «Смачного» часто пишуть читачки не тільки для того, щоб висловити подяку, а й поділитися традиційними рецептами їхнього рідного краю. З останніх найдивовижнішим мені здалося блюдо хазяйки.
Суп з галушками з капусти
40 хв61287
Наш шлунок постійно страждає від неправильного харчування. Швидкі перекушування всухом’ятку викликають здуття, гастрити і нетравлення. Тому так важливо якомога частіше балувати
Суп з брокколі на курячому бульйоні
1 год 25 хв41231
Ароматний наваристий суп на основі курячого бульйону, і в той же час легкий. У ньому велика кількість овочів, куряче м’ясо, запашні спеції – ідеальне перша страва для обідньої...
Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв40160
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку. Якщо ви не любите страви...
рецепт приготування супу з брокколі і печериць
55 хв40172
Додайте до брокколі трохи печериць – і суп-пюре проявить вже зовсім інший смак. Щоб посилити грибну нотку, печериці попередньо обсмажуємо. Подавайте суп з пшеничними сухариками і зеленню –.
суп-пюре з брокколі і шпинату
55 хв30170
Дуже корисний суп – просто джерело цінних речовин для організму. Готувати можна в будь-який час року: заморожені овочі ідеально підходять для такого супу. За рахунок обсмаженого у вершковому.
Як приготувати смачний крем-суп з брокколі і кабачків
55 хв20144
Простий рецепт овочевого супу всього з трьох інгредієнтів – брокколі, кабачки і ріпчастої цибулі. Для ситості і смакових відтінків також додамо кедрові горішки, оливкову олію та італійські трави.
Дуже смачний суп-пюре з брокколі з сиром
1 год 10 хв40141
Сир дуже добре гармонує з брокколі. У цьому рецепті додамо сир і в суп, і подамо до супу окремо трохи сирного соусу в якості прикраси – він добре...
1 год 5 хв20115
Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини. Пропонуємо приготувати
1 год 30 хв40133
Ситний і поживний суп-пюре: до відвареної брокколі додаємо курку, сир і бульйон. “Пов’язуємо” інгредієнти ніжними вершками і пробиваємо блендером. Нічого складного –
Крем-суп з брокколі і цвітної капусти
60 хв20140
Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп.
35 хв40119
Тануча в роті текстура, густа консистенція, ніжний смак і пікантний аромат – таким виходить цей суп. Для густоти додамо трохи картоплі, для м’якості смаку – вершки. А щоб...
суп-пюре з гарбуза з вершками і селерою
1 год 15 хв60151
Смачний і корисний гарбузовий крем-суп можна приготувати з додаванням селери. Порадуйте себе і близьких цікавим вітамінним обідом. Можна подавати з хлібом або сухариками.
суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
1 год 40 хв60142
Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними