Представляємо рецепт смачного наваристого супу з опеньками та сметаною на курячому бульйоні. Від такого обіду важко відмовитись. Особливо смачно виходить, якщо додати багато свіжого кропу та петрушки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 1 шт.
- Опеньки свіжі (заморожені) 250 гр.
- Картопля 6 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Олія соняшникова 40 мл.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Зелень за смаком
- Сметана 30% за смаком
- Вода 2 л.
На порцію
Калорії: 42 ккал
Білки: 3.1 г
Жири: 1.3 г
Вуглеводи: 4.6 г
Кроки
- Почнемо готувати суп із опеньками та куркою. У каструлю покладіть грудку, попередньо промиту у холодній воді. Влити близько 2 л. води, довести до кипіння, знімаючи піну.
- Почистити цибулю, покласти повністю в бульйон.
- Додати лавровий лист, сіль, приправи.
- Опеньки попередньо зварити окремо в каструлі протягом 5 хв., потім перекласти в м’ясний бульйон і варити разом 20 хв.
- Почистити дрібну картоплю, порізати кубиками і додати в бульйон, довести до кипіння. Варити близько 15 хв. на середньому вогні.
- Моркву почистити, помити і натерти на тертці.
- У сковороду влити олію, додати моркву і обсмажувати до золотистості.
- Готове м’ясо перекласти на тарілку, дати охолонути і зняти з кістки, порізати шматочками.
- Додати моркву до супу, поварити ще 5 хв. За 2 хв. до закінчення приготування додати м’ясо в суп, поварити і вимкнути, дати настоятися близько 6-7 хв.
Подавати суп можна зі сметаною та свіжою зеленню.