Рецепти грибних супів
Грибний суп хороший тим, що його можна приготувати в будь-який час року. Влітку і восени в хід підуть свіжі гриби (найкраще, звичайно, білі гриби), взимку – сушені або печериці, які можна придбати чи не в будь-якому супермаркеті.
Як приготувати грибний суп
Перед використанням в супі гриби перебирають, миють і чистять. Великі ріжуть на частини, дрібні можна відправляти в бульйон цілком. Якщо після приготування бульйону виловити гриби і обсмажити, а потім знову закинути в суп, він вийде дуже ароматним. Однак якщо ви є прихильником здорового, дієтичного харчування або збираєтеся годувати супом дітей, краще обійтися без обсмажування. Якщо для супу використовуються сушені гриби, слід попередньо замочити їх у воді на три-чотири години, а вже потім варити. Врахуйте, що сушених грибів потрібно класти в суп вдвічі менше.
Грибний суп варять з додаванням картоплі або локшини. Вишуканий суп-пюре можна приготувати з додаванням вершків, борошна і часнику. У суп з підберезників і підосичників рекомендується додавати плавлений сирок. Це поліпшить колір страви.
Ароматним грибний суп зроблять часник, лавровий лист (його потрібно додати в кінці, а при виключенні супу відразу вийняти), перець, різноманітна зелень.
Кращим доповненням до грибного супу будуть домашні сухарики з пшеничного хліба, підсмажені на олії і рубана зелень.