Грибний суп хороший тим, що його можна приготувати в будь-який час року. Влітку і восени в хід підуть свіжі гриби (найкраще, звичайно, білі гриби), взимку – сушені або печериці, які можна придбати чи не в будь-якому супермаркеті.

Як приготувати грибний суп

Перед використанням в супі гриби перебирають, миють і чистять. Великі ріжуть на частини, дрібні можна відправляти в бульйон цілком. Якщо після приготування бульйону виловити гриби і обсмажити, а потім знову закинути в суп, він вийде дуже ароматним. Однак якщо ви є прихильником здорового, дієтичного харчування або збираєтеся годувати супом дітей, краще обійтися без обсмажування. Якщо для супу використовуються сушені гриби, слід попередньо замочити їх у воді на три-чотири години, а вже потім варити. Врахуйте, що сушених грибів потрібно класти в суп вдвічі менше.

Грибний суп варять з додаванням картоплі або локшини. Вишуканий суп-пюре можна приготувати з додаванням вершків, борошна і часнику. У суп з підберезників і підосичників рекомендується додавати плавлений сирок. Це поліпшить колір страви.

Ароматним грибний суп зроблять часник, лавровий лист (його потрібно додати в кінці, а при виключенні супу відразу вийняти), перець, різноманітна зелень.

Кращим доповненням до грибного супу будуть домашні сухарики з пшеничного хліба, підсмажені на олії і рубана зелень.

Оксамитовий грибний суп
50 хв60210
У моєму холодильнику завжди є гриби. Адже такий універсальний продукт і в суп, і в салат, і в пиріг, і в гарнір можна додавати. Цей інгредієнт надає страві...
45 хв60196
Які аромати гуляли по холодних залах славного Камелота і що з творінь придворних куховарів найбільше любив сам Артур — невідомо. Але факт: будь-який мешканець
Юшка грибна по закарпатськи з сухих грибів
60 хв160249
Як приготувати домашню юшку грибну по закарпатськи з сухих грибів український рецепт.
Грибний суп із заморожених грибів
60 хв0406
Із заморожених грибів можна приготувати дуже смачний ароматний і корисний суп, скориставшись найкращим простим рецептом з покроковими фото.