Молочний суп можна готувати, використовуючи будь-які гриби. Ідеальним варіантом будуть лісові лисички, однак, якщо їх немає під рукою, то підійдуть навіть печериці. Молочний суп все одно буде смачним і дуже ароматним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печериці свіжі 400 гр.
- Картопля 300 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Чебрець 1 ч. л.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Петрушка ½ пучка
- Вода (гаряча) або грибний бульйон 600 мл.
Кроки
- Овочі та гриби помийте і очистіть. Печериці наріжте часточками, картоплю, моркву і цибулю – кубиками.
- Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її, влийте трохи рослинної олії. Часник дуже дрібно наріжте. Викладіть на сковороду часник і чебрець, прогрійте спеції.
- Потім викладіть на сковороду овочі і печериці. Смажте до м’якості картоплі.
- У каструлю влийте гарячу воду або грибний бульйон. Викладіть в каструлю зажарку і варіть до готовності картоплі.
- Коли картопля буде готова, влийте молоко і додайте нарізану петрушку, перемішайте і доведіть суп до кипіння.
Молочний суп з грибами готовий. При бажанні можна пюрировать його блендером, тоді ви отримаєте суп-пюре. В обох випадках ви отримаєте смачне і ароматне блюдо до обіду.