Рецепти страв з картоплі
Картопля — це бульби трав’янистої рослини сімейства пасльонових, з однойменною назвою. Цей коренеплід займає одне з перших місць в харчовому раціоні людей більшості країн світу, найбільшу популярність він придбав в Америці, Китаї та країнах СНД. У кулінарії існує маса рецептів приготування найрізноманітніших страв з картоплі. Цей овоч має велику кількість корисних властивостей, здатний знижувати рівень поганого холестерину, рекомендується при гастритах і виразках, захворюваннях серця і нирок. Тарілка вареної картоплі повністю забезпечує потребу організму у вуглеводах, калії і фосфорі.
Як вибрати картоплю
Бульби хорошої картоплі повинні бути щільними і твердими. Шкірочка-рівною і гладкою без зелених плям і пророслих корінців. Вологі бульбини це ознака наявності гнилі або великої кількості нітратів.