Суп з заморожених лісових грибів з картоплею

Грибний суп із заморожених лісових грибів з картоплею – це прекрасна, ароматна і смачна перша страва. 

Використання лісових грибів у кулінарії слов’янських народів веде свій початок з незапам’ятних часів. В основному гриби сушили, але з розвитком техніки (використання морозильників) заготівля грибів стала набагато простішою. Головне в заготівлі лісових грибів знати, які гриби їстівні (їх можна заготовляти), а які їстівні. Якщо ви не знаєтеся на грибах, то краще не заготовляйте їх, тому що отруєння грибами бувають дуже важкими (аж до летальних наслідків). Збирачі, які знаються на грибах, чудово знають, які гриби можна брати, щоб не пошкодити своєму здоров’ю, а які не можна.

Технологія приготування супу із заморожених лісових грибів залежить від того, як були заморожені гриби. Є два основні способи – перед заморожуванням гриби відварюють чи не відварюють. Якщо гриби відварені – їх розморожують та додають у суп наприкінці приготування. Якщо гриби заморожені свіжими, їх кладуть у бульйон на початку приготування.

Для супу, крім картоплі, використовують моркву та цибулю для надання смаку. З|із| цибулі і моркви можна приготувати «зажарку» для супу, або варити ці овочі разом з іншими інгредієнтами. Обидва способи мають право життя і як вчинити, кожен кулінар вирішує сам.

Крім картоплі (як наповнювач) для грибного супу використовують різні крупи (перловку, рис, булгур). Без м’яса в супі, крупи додають грибному супу «нажеристості» (суп виходить більш ситним).

Як спеції для грибного супу використовують класичний перець горошком (чорний), сіль і трохи лаврового листа. Спеції використовують у мінімальній кількості, щоб не перебивати смак та аромат приготовлених грибів. З цієї ж причини обмежують застосування пряної зелені (петрушки, кропу, пір’я зеленої цибулі), хоча в невеликих кількостях використовувати їх можна.

Отже – у вас є заморожені лісові гриби і велике бажання зварити грибний суп.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 26 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 4.9 г
Кроки
55 хвДрук
  • Для приготування грибного супу із заморожених лісових грибів із картоплею, необхідно, для початку, розморозити гриби. Для цього залиште їх на нижній полиці холодильника на ніч. Гриби розморозяться природним чином. Вимийте їх після розморожування.
  • Я зазвичай заморожую, нарізані шматочками білі гриби не відварюючи, тож хід дій такий. Візьміть каструлю відповідного об’єму (не менше трьох літрів), налийте в неї воду (приблизно два літри) і встановіть на конфорку плити з увімкненим максимальним нагріванням. Покладіть у воду вимиті гриби.
  • Доведіть воду із грибами до кипіння. Зменшіть нагрівання до середнього. Знімайте піну, що утворилася при кипінні, за допомогою столової ложки. Варити гриби 20 хвилин.
  • Почистіть картоплю від шкірки. Добре вимийте його. Наріжте кубиком або часточками розміром 1,5х1,5 сантиметра (приблизно).
  • Очистіть від лушпиння цибулю. Дрібно наріжте її (можна кубиком приблизно 5х5 міліметрів).
  • Коли пройде 20 хвилин відварювання грибів, додайте в бульйон нарізану картоплю та цибулю. Посоліть суп за смаком. Варіть ще 20 хвилин.
  • Моркву очистіть від шкірки і добре вимийте. Наріжте моркву гострим ножем кубиками розміром 5-7 міліметрів (приблизно). Після закінчення зазначеного вище часу додайте моркву до супу. Перець та лист лавра додайте разом із морквою. Продегустуйте суп. Якщо потрібно – додайте сіль. Варіть його ще 10-15 хвилин (до готовності моркви). Потім вимкніть нагрівання. Накриту кришкою каструлю залиште на плиті на 15 хвилин.
  • Подавайте грибний суп до столу гарячим, розлитим порційно по тарілках.

При подачі додайте в суп столову ложку сметани та зелень до смаку.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь