Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.4 г.
Білки
0.0 г.
Жири
10.4 г.
Вуглеводи
47
ккал

Страви з ріпчастою цибулею мають особливий смак. Більшість господинь охоче кладуть цей овоч в свої страви. Неможливо уявити собі французьку кухню без знаменитого цибулевого супу. Також цибуля може бути прекрасним інгредієнтом в більшості рецептів або бути основою для приготування окремих страв. Прекрасною закускою є цибуля маринована, фарширована, обсмажена в тісті. Ці рецепти з цибулею — мала частина її використання в кулінарії.

Що приготувати з ріпчастою цибулею

Особливо багато рецептів приготування цибулі як самостійного гарніру присутня у французькій кухні. Цибулю, смажена півкільцями, попередньо замочену в молоці, подають, як гарнір, використовують для начинки в пироги. У нашій кухні господині використовують цибулю в перших, других і м’ясних стравах. Вона є рівноправним компонентом овочевих салатів. Замаринувати дрібну ріпчасту цибулю можна по-грецьки або згадати давні слов’янські рецепти. Досвідчена господиня прекрасно знає, що можна приготувати з цибулею, але, незважаючи на це, у вас є можливість скористатися цікавими рецептами, які розташовані в спеціальній добірці нашого сайту. Тоді приготування смачної страви з цибулею урізноманітнить Ваш раціон і зробить щоденне меню більш насиченим.

1 год 10 хв10
Хорошим і смачним варіантом приготування картоплі як гарніру або самостійного блюда буде у вас картопля, запечена часточками в сметано-часниковому соусі. Сметана робить картоплю соковитою, м’
1 год 17 хв20
Запечена в духовці картопля з беконом у вершках – блюдо калорійне, але неймовірно смачне і іноді їм можна урізноманітнити домашній раціон, а якщо їсти в міру, то шкоди...
5 год 0 хв40
Варіантом простого і смачного маринаду для свинячого шашлику може бути у вас маринад на мінеральній воді з цибулею і оцтом або лимоном. Вуглекислий газ мінералки відмінно розпушує волокна...
Маринад з оцтом, цибулею і лимоном для м'якого шашлику
13 год 0 хв100
Хорошим варіантом маринаду для шашлику є лимонно-цибульний маринад, особливо якщо будуть їсти діти. Фруктова кислота лимона добре розм’якшує м’ясні волокна, робить шашлик
Маринад з оцтом, цибулею і майонезом для шашлику
11 год 0 хв100
Майонез, доповнений столовим оцтом, робить м’ясо шашлику неймовірно ніжним і м’яким, та й при смаженні утворює рум’яну скоринку, що зберігає соковитість м’
3 год 20 хв50
Для оцтово-цибулевого маринаду використовують різний оцет, але поряд зі стандартним столовим (коли його просто немає) можна взяти і 70% оцтову есенцію. Її або розводять водою до концентрації 9%,.
3 год 20 хв70
З безлічі маринадів для шашлику, варіант з лука і 9%-ного оцту вважається найпростішим і швидким. Оцет за 2 години робить м’ясо більш пухким, м’яким, і воно добре просочується...
Пісний суп-пюре з білих грибів з гречкою
50 хв80
Грибні супи ідеально підходять для пісного меню. Вони смачні і ароматні, цього цілком достатньо, щоб забезпечити сім’ї повноцінний обід. Доповнивши тарілочку першого парочкою
Домашній паштет з курячої печінки
45 хв200
Весь останній місяць я зайнятий виведенням формули ідеального паштету з курячої печінки в домашніх умовах. Набридло купувати в кулінарії і переплачувати в три-чотири рази.
реберця з картоплею в банці
1 год 20 хв40
Радію, як дитина, коли бачу чоловіка, що наминає моє куховарство за обидві щоки. Адже догодити йому ой як складно. Довгий час він працював в одному дуже хорошому закладі...
український капусняк
1 год 50 хв80
Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же.
Маринад для шашлику без оцту і майонезу
40 хв40
Теплі безвітряні дні, яскраве світло сонця і особливий весняний запах в повітрі нагадує про те, що літо вже не за горами. Зовсім скоро відкриється сезон відпочинку на природі...
60 хв60
Страви, на приготування яких йде трохи часу, зайняті господині просто обожнюють. Коржі з м’ясом-яскравий приклад швидкої і ситної закуски, від якої без розуму і діти, і дорослі.
Домашній м'ясний хлібець в духовці
50 хв80
У нашій родині прийнято на Великдень завжди готувати м’ясний хлібець в духовці. Та й інші свята рідко без нього обходяться. Але ми настільки полюбили це блюдо з фаршу,...
Котлети під шубою з картоплі і сиру в духовці
1 год 20 хв80
Позавчора забігла в м’ясний з надією знайти свіжого фаршу. Так захотілося котлет, що очі затуманилися. І ось щастя, якраз підвезли провіант. З початку війни не всі категорії продуктів...
1 год 20 хв60
Серед інших представників слов’янської кухні Польща відрізняється гарячою любов’ю до капусти, особливо квашеної. Ви напевно чули про їх чудовий бігос, який вважається національним блюдом.
український зелений борщ із щавлем та кропивою
1 год 20 хв80
До редакції «Смачного» часто пишуть читачки не тільки для того, щоб висловити подяку, а й поділитися традиційними рецептами їхнього рідного краю. З останніх найдивовижнішим мені здалося блюдо хазяйки.
60 хв60
Картопляні книдлі – це кульки з картопляного тіста. Вони можуть бути як із начинкою, так і без неї. Крім того, книдлі можна подавати як самостійне блюдо або додавати...
40 хв51
Для початку, на сковороді обсмажуються яєчні млинці, а потім окремо – ріпчасту цибулю. Далі все відправляється в салатницю разом з маринованими печерицями, заправляється майонезом і перемішується.
2 год 10 хв20
Швидко і смачно запекти рибу з картоплею можна в рукаві. Такий спосіб зробить продукти соковитими і більш ароматними. Забирайте яскраву кулінарну ідею для вашого обіду або вечері.