Французька кухня поділяється на традиційно-народну і вишукано-ресторанну. У свою чергу, в народній кухні є регіональні страви французької кухні.

Поділ на народну і аристократичну кухню, а також неприйняття страв фаст-фуду, ось, мабуть, головні особливості французької кухні. Від інших європейських кухонь французьку кухню також відрізняє вживання в їжу досить екзотичних продуктів — равликів, жаб. Можна сказати, що у нас навіть більше відома аристократична або ресторанна французька кухня, рецепти якої беруть свій початок від кухонь придворних кухарів. Рататуй, фламбе, фуагра, цибульний суп, пиріг татен, консоме — широко відомі страви французької кухні. Ну і звичайно французькі сири і вино, без яких важко уявити французьку кухню. Рецепти французької кухні також рясніють соусами, різними методами приготування продуктів. Меню французької кухні дуже різноманітно, тому що може включати страви нормандської, прованської, південній або середземноморської кухні. Дійсно багато смачних і оригінальних страв подарувала нам французька кухня, салати — одні з таких страв. Справжня гордість французів — десерти французької кухні. Крем-брюле, безе, профітролі, тістечко макаронів пропонує нам французька кухня. Фото цих кулінарних шедеврів радують одним своїм виглядом. До речі, важлива складова страв французької кухні, це їх естетика. Оформлення і подачі страв французи як справжні естети приділяють велику увагу, цьому варто повчитися і вам, якщо вас цікавить французька кухня. Рецепти з фото в цій справі будуть надійним помічником.

60 хв2
Суп «Рататуй», як страва французької кухні, готується подібно до овочевого рагу з таким же ім’ям, але до нього додаються курячий бульйон з консервованою квасолею.
6 хв2
Смак соусу досить нейтральний вершковий, дуже нагадує класичний соус бешамель, лише з невеликою кислинкою. Так само до соусу можна додати вершкове масло для посилення вершкового смаку.
35 хв2
Крокети – кулінарна страва циліндричної або округлої форми з м’ясного фаршу або овочів, обвалених у сухарях та обсмажених у фритюрі. Як начинка іноді використовується картопляне пюре.
1 год 10 хв2
Сирний мус – десерт, гідний найвишуканішого ресторанного меню. Однак його може приготувати на власній кухні навіть новачок у кулінарії. Як основу для десерту використовують ніжні сирно-вершкові сири.
25 хв2
Омлет з помідорами на сковороді – чудовий сніданок. Як блюдо, омлет придуманий французькими кулінарами, але розійшовшись по всьому світу, став воістину міжнародною стравою.
30 хв8
Пишний омлет у духовці – це завжди смачний сніданок для всієї родини. Приготувати такий омлет дуже просто, варто лише дотримуватися лише кількох основних правил. Приготування омлету в духовці.
Террін з яловичини
2 год 30 хв1
Террін з яловичини – дуже смачний, соковитий і ніжний, що чимось нагадує запіканку. До того ж – ця французька страва з особливою історією, відома ще з 17 століття,...
15 хв10
Пишний омлет із молоком на сковороді – це дуже смачна, ситна страва, яка ідеально підходить для сімейного сніданку. Завдяки молоку омлет стає повітряним та ніжним.
3 год 0 хв8
Шоколадний мус – чудовий невагомий десерт. У перекладі з французької «мус» означає «піна». Його можна робити на основі вершків чи яєчних білків. У першому випадку мус буде калорійнішим....
рецепт рататуя з куркою
2 год 10 хв6
Рататуй з куркою або ж з філе з курячої грудки – це дуже насичене і різноманітне за смаковими відчуттями блюдо, просто ідеальне для обіду або вечері. Звичайно ж,...
рататуй з сиром
1 год 40 хв5
Рататуй з сиром – ще одна варіація цієї смачної та легкої овочевої страви з півдня Франції, а соковита сирна скоринка надає їй додаткового аромату та смаку. Якщо вам...
круасани з листкового тіста з бананом
50 хв8
Банан – одна з цікавих і незвичайних начинок для домашніх круасанів. Фрукт злегка підпікаєтся в духовці і стає м’яким і тане, що чудово доповнює пишне листкове тісто.
60 хв12
Рум’яні і хрусткі круасани з сиром з листкового тіста ідеально підійдуть для домашнього сніданку. Приготуйте десерт по простому і швидкому рецептом в духовці.
2 год 20 хв6
Легке, як хмара, з ароматом ванілі суфле pino подарує справжню насолоду. Цей чудовий французький десерт готується з доступного набору продуктів за досить зрозумілою і простою технологією.
4 год 25 хв3
Така знаменита страва французької кухні, як террін з лосося, однозначно заслуговує на вашу увагу. Адже розкішний вигляд і приголомшливий смак цієї закуски підкорили серця багатьох поціновувачів вишуканих страв.
круасани з листкового тіста з шоколадом
58 хв12
Круасани з шоколадною начинкою на сніданок – найкраще рішення, щоб почати день з гарного настрою. Приготуйте домашній десерт за лічені хвилини. Порадуйте себе і близьких пишним тістом і.
рататуй по-французьки в духовці
1 год 45 хв4
Рататуй по-французьки можна приготувати у вигляді змішаного овочевого рагу, яке тушкується в духовці або на плиті на повільному вогні, а можна і викласти його кружечками і запекти –...
1 год 25 хв2
Насичений шоколадний смак і невагома консистенція суфле підкорить вас з першої ложки. Причому приготувати суфле самостійно в домашніх умовах є цілком посильним завданням для кожної господині.
45 хв3
Ще один рецепт для любителів насиченого бананового смаку і аромату. Суфле має ніжну повітряну структуру, яка чудово гармонує з бананами. Подавати його краще в теплому вигляді, прямо з.
рецепт круасанів з листкового бездріжджового тіста
2 год 5 хв18
Листкове бездріжджове тісто для круасанів – це більш швидкий і простий в приготуванні в продукт. Але не дивлячись на відсутність дріжджів, випічка виходить пишною і рум’