Французька кухня поділяється на традиційно-народну і вишукано-ресторанну. У свою чергу, в народній кухні є регіональні страви французької кухні.
Поділ на народну і аристократичну кухню, а також неприйняття страв фаст-фуду, ось, мабуть, головні особливості французької кухні. Від інших європейських кухонь французьку кухню також відрізняє вживання в їжу досить екзотичних продуктів — равликів, жаб. Можна сказати, що у нас навіть більше відома аристократична або ресторанна французька кухня, рецепти якої беруть свій початок від кухонь придворних кухарів. Рататуй, фламбе, фуагра, цибульний суп, пиріг татен, консоме — широко відомі страви французької кухні. Ну і звичайно французькі сири і вино, без яких важко уявити французьку кухню. Рецепти французької кухні також рясніють соусами, різними методами приготування продуктів. Меню французької кухні дуже різноманітно, тому що може включати страви нормандської, прованської, південній або середземноморської кухні. Дійсно багато смачних і оригінальних страв подарувала нам французька кухня, салати — одні з таких страв. Справжня гордість французів — десерти французької кухні. Крем-брюле, безе, профітролі, тістечко макаронів пропонує нам французька кухня. Фото цих кулінарних шедеврів радують одним своїм виглядом. До речі, важлива складова страв французької кухні, це їх естетика. Оформлення і подачі страв французи як справжні естети приділяють велику увагу, цьому варто повчитися і вам, якщо вас цікавить французька кухня. Рецепти з фото в цій справі будуть надійним помічником.
20 хв4
Старий добрий пломбір з ідеальним вершковим смаком і дражливим запахом ванілі зараз став справжньою легендою. Через десятиліття вже дорослі ласуни з ностальгією згадують це культове морозиво.
25 хв6270
Салат Нісуаз родом з Франції. У перекладі його назва означає, що блюдо приготовлено так, як в Ніцці. У нас закуска не так популярна, як Цезар або грецький салат....
2 год 20 хв1057
Чи знаєте ви, що слово “шарлотка” прийшло до нас з Франції і буквально означає “яблука, запечені в тісті”? Звичайно, з часом рецепт максимально спростили, але смак і зовнішній.
1 год 30 хв857
Шарлотка, приготована на основі кефіру і печена в мультиварці, напевно, порадує любителів «мокрих» пирогів, так як десерт виходить дуже ніжною і танучою в роті. Зробивши один раз шарлотку...
1 год 40 хв8163
Для того щоб приготувати пишний і ароматний яблучний пиріг не обов’язково витрачати багато часу і сил. На допомогу приходить мультиварка і процес настільки спрощується, що від вас вимагається.
1 год 5 хв2356
Для того щоб відчути запах Франції багато не треба! Досить мати трохи гарбуза, прованські трави і півгодини вільного часу. В результаті ми отримаємо дуже смачне і ніжне блюдо...
5 хв1323
Смачна, ароматна, незвичайна заправка, яка змусить навіть самий банальний салатик заграти новими фарбами. Зерниста гірчиця дає неймовірний аромат і незвичайні лопаючі на язику кульки
55 хв331
Ще один цікавий рецепт бісквіта. Він виходить пористим і повітряним навіть без використання розпушувача або соди. Основну роль тут відіграють добре збиті яйця. Трохи вологий, немов шифоновий, він.
60 хв257
Якщо ви давно хочете спробувати справжній Французький цибулевий суп, але побоюєтеся, що вам не сподобається саме консистенція самої цибулі, цей рецепт для вас. Тут всі складові на фінальному...
1 год 10 хв209
Класичний Французький цибульний суп з білим вином і сиромЯкщо ви ніколи не пробували справжній Французький цибулевий суп, зупиніться на цьому рецепті. Ароматний, ситний, просто неймовірно смачний – він.
30 хв5609
Працювати з печінкою — справа непроста. Щоб зробити цей делікатний продукт ідеальним за текстурою і смаком, слід оволодіти деякими хитрощами. Або ж знати рецепт, за яким яловича печінка виходить.
1 год 40 хв8308
Мені дуже подобається крем-брюле, але протягом багатьох років у мене все ніяк не доходили руки приготувати його вдома. Все тому, що цілого набору порційних формочок у мене немає,...
45 хв10371
Побувавши пару років тому у Франції, я вперше спробувала закусочний флан. Це ніжний заливний пиріг з овочами, який там подають у багатьох ресторанах. Приїхавши додому, я відразу ж...
30 хв4678
Коли я готую буряковий салат, саму буряк волію використовувати сирим. Мені подобається його соковитість і хрустка текстура. Але іноді без термообробки не обійтися.
50 хв8313
Починаємо готуватися до Нового року – оновлена добірка святкових рецептів вже висить на головній сторінці блогу, буду потихеньку постачати вас новими рецептами. Почну з холодної закуски –
60 хв1.6к.
Приготуйте відбивні зі свинини, запечені в духовці з помідорами і сиром. Повірте, від такого обіду будуть всі в захваті, ситі і задоволені. Всі рецепти описані покроково та з...
60 хв474
Профітролі – кулінарні вироби з заварного тіста, які легко і просто приготувати в домашніх умовах. Пропонуємо декілька покрокових рецептів з фото порожнистих булочок з різною начинкою.