Французька кухня поділяється на традиційно-народну і вишукано-ресторанну. У свою чергу, в народній кухні є регіональні страви французької кухні.

Поділ на народну і аристократичну кухню, а також неприйняття страв фаст-фуду, ось, мабуть, головні особливості французької кухні. Від інших європейських кухонь французьку кухню також відрізняє вживання в їжу досить екзотичних продуктів — равликів, жаб. Можна сказати, що у нас навіть більше відома аристократична або ресторанна французька кухня, рецепти якої беруть свій початок від кухонь придворних кухарів. Рататуй, фламбе, фуагра, цибульний суп, пиріг татен, консоме — широко відомі страви французької кухні. Ну і звичайно французькі сири і вино, без яких важко уявити французьку кухню. Рецепти французької кухні також рясніють соусами, різними методами приготування продуктів. Меню французької кухні дуже різноманітно, тому що може включати страви нормандської, прованської, південній або середземноморської кухні. Дійсно багато смачних і оригінальних страв подарувала нам французька кухня, салати — одні з таких страв. Справжня гордість французів — десерти французької кухні. Крем-брюле, безе, профітролі, тістечко макаронів пропонує нам французька кухня. Фото цих кулінарних шедеврів радують одним своїм виглядом. До речі, важлива складова страв французької кухні, це їх естетика. Оформлення і подачі страв французи як справжні естети приділяють велику увагу, цьому варто повчитися і вам, якщо вас цікавить французька кухня. Рецепти з фото в цій справі будуть надійним помічником.

французька заправка для салатів
5 хв1023
Смачна, ароматна, незвичайна заправка, яка змусить навіть самий банальний салатик заграти новими фарбами. Зерниста гірчиця дає неймовірний аромат і незвичайні
бісквіт Женуаз
55 хв051
Ще один цікавий рецепт бісквіта. Він виходить пористим і повітряним навіть без використання розпушувача або соди. Основну роль тут відіграють добре збиті яйця.
цибулевий суп-пюре з плавленим сиром
60 хв050
Якщо ви давно хочете спробувати справжній Французький цибулевий суп, але побоюєтеся, що вам не сподобається саме консистенція самої цибулі, цей рецепт для вас.
Класичний Французький цибулевий суп з білим вином і сиром
1 год 10 хв042
Класичний Французький цибульний суп з білим вином і сиромЯкщо ви ніколи не пробували справжній Французький цибулевий суп, зупиніться на цьому рецепті.
Печінка по-французьки в духовці
30 хв5089
Працювати з печінкою — справа непроста. Щоб зробити цей делікатний продукт ідеальним за текстурою і смаком, слід оволодіти деякими хитрощами.
Пиріг Крем-брюле
1 год 40 хв80114
Мені дуже подобається крем-брюле, але протягом багатьох років у мене все ніяк не доходили руки приготувати його вдома. Все тому, що цілого набору порційних
Заливний пиріг з овочами
45 хв100179
Побувавши пару років тому у Франції, я вперше спробувала закусочний флан. Це ніжний заливний пиріг з овочами, який там подають у багатьох ресторанах.
30 хв40544
Коли я готую буряковий салат, саму буряк волію використовувати сирим. Мені подобається його соковитість і хрустка текстура. Але іноді без термообробки не обійтися.
Террін зі свинини з сухофруктами
50 хв80196
Починаємо готуватися до Нового року – оновлена добірка святкових рецептів вже висить на головній сторінці блогу, буду потихеньку постачати вас новими рецептами.
Відбивні зі свинини в духовці рецепти
60 хв0969
Приготуйте відбивні зі свинини, запечені в духовці з помідорами і сиром. Повірте, від такого обіду будуть всі в захваті, ситі і задоволені.
профітролі рецепти
60 хв0305
Профітролі – кулінарні вироби з заварного тіста, які легко і просто приготувати в домашніх умовах. Пропонуємо декілька покрокових рецептів з фото порожнистих