Така знаменита страва французької кухні, як террін з лосося, однозначно заслуговує на вашу увагу. Адже розкішний вигляд і приголомшливий смак цієї закуски підкорили серця багатьох поціновувачів вишуканих страв. Готують террін не тільки з червоної риби, а й популярністю користуються м’ясо та овочі. Основний інгредієнт нарізають скибочками або перемелюють у фарш.
Сьогодні ж ви зможете ознайомитись із некласичним способом приготування цієї страви. Такий рецепт зовсім не складний. Вам вдасться здивувати гостей холодною закускою ресторанного рівня, не докладаючи особливих зусиль. Ідеально!
Як приготувати террін з лосося
Щоб закуска мала апетитний вигляд, варто взяти форму розміром 16 на 8 см. Також можна додати більше желатину. Тоді структура на зрізі буде неймовірно гладкою. Але є можливість, що почне відчуватися желатин. Тому будьте обережні, збільшуючи кількість цього інгредієнта.
- Заливаємо желатин водою. Залишаємо його на 15 хвилин для набухання. Підігріваємо желатин (не кип’ятимо) і даємо охолонути.
- Застилаємо форму харчовою плівкою, залишаючи вільні краї звисаючими. Викладаємо скибочки слабосоленого лосося внахлест. Краї риби мають звисати з бортиків.
- Лосось, що залишився, нарізаємо дрібним кубиком. Добре миємо свіжий огірок. Нарізаємо його як рибку.
- Ретельно миємо кріп. Подрібнюємо його. Змішуємо вершковий сир із зеленню.
- Додаємо желатин, нарізані кубиками лосось та огірок. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
- Вершкову масу викладаємо у форму, акуратно її утрамбовуючи. Накриваємо начинку вільними кінчиками лосося.
- Потім накриваємо все харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 4 години, помістивши зверху невеликий вантаж.
Яскрава закуска із слабосоленого лосося готова! Акуратно наріжте її та презентуйте гостям. За бажання подайте лосось із вершковим сиром разом із солоними крекерами. Так буде ще смачніше! Спробуйте приготувати терін цим способом та поділіться своїми враженнями.