Сухофрукти незамінні в зимовий час. Найбільш популярними серед них вважають курагу, чорнослив, родзинки, яблука, груші, вишні та фініки. Великим попитом користуються різні ягоди (шипшина, горобина, журавлина, і т.д.) вони прекрасно зберігаються тривалий час, як раз завдяки тому, що абсолютно зневоднені. Добре висушені плоди незамінні в країнах з дуже холодним кліматом. У багатьох країнах люблять готувати страви із сухофруктів.

Що приготувати з сухофруктами

Особливо часто вони застосовуються в кухні східних країн. Проте рецепти із сухофруктів у великій кількості можна знайти в східноєвропейському регіоні. У кожній родині обов’язково є запас сухофруктів, які без труднощів можна купити в магазинах або привезти з далеких країн.

Особливо добре вони поєднуються з м’ясними стравами. Чого варта страва з індички з чорносливом, або курка, запечена з курагою? Із сухофруктів можна приготувати «вітамінну бомбу», якщо перекрутити курагу, родзинки і волоський горіх з додаванням травневого меду. Щоранку, з’їдаючи по чайній ложечці цієї суміші, Ви отримуєте заряд бадьорості на цілий день.

Про те, що можна приготувати з сухофруктів, ми поділимося з вами в нашій тематичній добірці. Читайте і дізнавайтеся нові рецепти, і ви побачите, що приготування сухофруктів в домашніх умовах — це дуже просто!

Олександрійське тісто для пасок на вершках
14 год 20 хв80
Додавання вершків в Олександрійське тісто робить його ще більш ніжним і дозволяє зберегти свіжість випічки на довгий час. Вершки обов’язково повинні бути натуральними, а не рослинного походження.
паска з родзинками на олександрійському тісті
16 год 20 хв120
Олександрійське тісто відрізняється від будь-якого іншого дріжджового тіста тим, що опара вистоюється від 8 до 12 годин. Паски виходять м’якими, пишними, з ароматом топленого молока.
16 год 30 хв160
У кожної господині є свій улюблений рецепт паски і часто це Олександрійське тісто. Завдяки замісу тіста в два етапи воно добре піднімається і м’якуш виходить дуже м’
тісто з топленим молоком для пасок на Великдень
16 год 30 хв120
Пасок смачніше, ніж із здобного Олександрійського тіста, ви точно не пробували. Тісто замішується за певною технологією і його не потрібно довго вимішувати. Загалом всіх його принад не описати.
16 год 30 хв120
Вся підготовка до Великодня супроводжується чудовим ароматом пишної випічки. Пропонуємо вам приготувати Олександрійське тісто на 1 літр молока. Воно замішується за технологією тривалого
Олександрійське тісто для паски на сухих дріжджах
16 год 30 хв120
Олександрійське тісто має дуже просту і зручну технологію приготування. Паски виходять ідеальними: м’якими, рум’яними і ароматними. Рецепт приготування Олександрійського
16 год 30 хв180
Приголомшлива випічка, яка порадує ваших близьких і послужить прикрасою святкового застілля. Додавання в тісто благородного алкоголю зробить аромат випічки ще більш тонким і вишуканим.
Олександрійське тісто для пасок на топленому молоці
60 хв60
Це тісто сподобається тим, хто любить аромат топленого молока. Паски з Олександрійського тіста на топленому молоці вважаються найбагатшими за смаком і ароматом.
Бананові кекси без яєць
30 хв60
Пісні страви можуть бути різноманітними і оригінальними! Можете в цьому навіть не сумніватися. Більш того, приготувати смачну випічку, не використовуючи при цьому заборонені в пост
Хліб чорнобаївський
2 год 20 хв60
Про Чорнобаївку, селище в Херсонській області, За останній місяць ЗМІ згадували частіше, ніж за весь час її існування. А все завдяки одному повторюваному інциденту.
3 год 30 хв40
Пекти Великодні частування для мене справа нова і цікава. Пристрастилася Я до нього зовсім недавно, коли доньці було трохи більше року. За цей час спекла неймовірно смачні краффіни,...
Класичний узвар по-українськи
30 хв100
Узвар-один з найулюбленіших напоїв для українців. Це не звичайний компот зі свіжих фруктів, а узвар із сухофруктів засушених і тому дуже ароматних. Саме тому у нього концентрований запах.
штрудель з яблуками з листкового тіста
2 год 25 хв40
Смачний і ароматний штрудель, приготований за даним рецептом, можна подати з чашкою кави або чаю, кулькою морозива або розтопленим шоколадом.
Калита
45 хв100300
Калита — солодкий обрядовий корж з діркою посередині, який випікається спеціально на свято Андрія (13 Грудня). Це дуже давнє ритуальне блюдо української кухні, що йде своїм корінням в.
Салат Різдвяна ніч
60 хв5038
Ну, а тепер друзі, ще один рецептик, який буде не витратним за часом. Пробувала я його в цьому році вперше, моїй родині сподобалося. Тому показую і вам цю...
50 хв40133
Нескінченні карантини і обмеження внесли корективи в наше повсякденне життя. Багато закладів закриті або по ряду причин обмежені в кількості відвідувачів. Це ми до чого? Саме час творити...
запечені яблука в духовці часточками
1 год 15 хв4050
Цікавий і корисний десерт для домашнього столу – яблука, запечені часточками. Таке частування вийде соковитим і ніжним. Готувати його легко і просто. Беріть на замітку яскравий кулінарний рецепт.
Яблука, запечені в тісті
2 год 0 хв3026
Яскравий і поживний домашній десерт, який приємно здивує всіх гостей — яблука, запечені в тісті. Використовуйте нескладну кулінарну ідею для вашого сімейного столу.
яблука з горіхами в духовці
1 год 20 хв3021
Цікавий варіант приготування запечених яблук – з горіхами. Домашній десерт порадує своїм яскравим смаком, ароматом і корисними властивостями. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт!
запечені яблука в духовці з медом
45 хв60159
Солодкий і ароматний мед ідеально доповнює частування з запечених яблук. Оцініть простий рецепт в домашніх умовах, з яким впораються навіть новачки. Порадуйте себе і своїх близьких!