Гарбузове варення з курагою на зиму рецепт пальчики оближеш

На приготування гарбузового варення з курагою знадобиться чимало часу, оскільки рецепт вимагає варіння інгредієнтів кілька разів. Зате потім ви отримаєте гарний густий десерт із форменими шматочками гарбуза, аромат та смак якого запам’ятовується на довгий час. Варення можна легко намазувати на свіжий білий хліб і їсти вприкуску з чаєм.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
20 год 0 хвДрук
  • Готуємо гарбуз: промиваємо овоч під проточною водою, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину з насінням і волокнистою частиною.
  • М’якоть, що залишилася, нарізаємо дрібними шматочками і складаємо їх шарами в товстодонну каструлю, чергуючи з шарами цукрового піску. Залишаємо інгредієнти за кімнатної температури на пару годин, щоб дати вийти гарбузовому соку. Порада: щоб процес приготування варення здавався швидше, зробіть цей етап увечері, залишивши гарбуз із цукром на ніч.
  • Промиваємо курагу за допомогою дуршлагу, пересипаємо в миску і заливаємо водою, давши постояти сухофруктам 1 годину.
  • Після висушуємо шматочки за допомогою паперових рушників або серветок і дрібно нарізаємо.
  • Каструлю, в якій виділився сік, ставимо на слабкий вогонь і доводимо рідину до кипіння, а потім відразу додаємо подрібнену курагу. Акуратно перемішуємо інгредієнти та залишаємо на 15 хвилин.
  • Після закінчення часу знімаємо каструлю з плити і даємо охолонути її при кімнатній температурі. На це зазвичай потрібно близько 3 годин.
  • Коли гарбуз із курагою охолонуть, знову відправляємо варення на плиту, а потім остуджуємо близько 6 годин. Це потрібно для того, щоб надати густини та красивого зовнішнього вигляду десерту. Порада: якщо вам не цікавий зовнішній вигляд варення, то можна не варити його вдруге, а просто збільшити перше ще на 15 хвилин
  • У заздалегідь простерилізовані банки укладаємо гарбузове варення з курагою, герметично закручуємо кришками і даємо продукту охолонути при кімнатній температурі.

Гарбузове варення з курагою на зиму готове! Воно дуже добре зберігається у льоху та інших прохолодних місцях. Їжте з насолодою та задоволенням!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь