Варення з гарбуза і волоських горіхів

Варення з гарбуза з волоськими горіхами – максимум користі та смаку. Таке оригінальне поєднання продуктів дозволяє отримати дивовижні ласощі для чайних посиденьок. За бажання можна навіть додати прянощі: аніс, корицю, гвоздику або ваніль.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
48 год 40 хвДрук
  • Візьміть солодкий гарбуз із соковитою м’якоттю, очистіть його від шкірки і наріжте кубиками.
  • У каструлі зваріть сироп із води та цукру. Спочатку доведіть до кипіння, потім варіть на помірному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. В отриманий сироп перекладіть гарбузову м’якоть. Залишіть масу остигати на ніч.
  • На наступний день процідіть сироп, шматочки гарбуза залиште в каструлі, а сироп знову закип’ятіть і залийте гарбуз, залиште до повного остигання. Таку процедуру проціджування та настоювання сиропу повторіть ще двічі.
  • Востаннє поставте каструлю на плиту вже разом із гарбузом і кип’ятіть протягом 5 хвилин. Такий процес варіння дозволить зберегти шматочки гарбуза цілими і зробить їх трохи схожими на цукати. Додайте в варення рубані волоські горіхи і нарізаний кубиками лимон. Готове варення розкладіть у стерилізовані баночки.
  • Щільно закрийте банки металевими кришками. Переверніть закочення догори дном, переконайтеся, що кришки герметичні.

Зберігайте гарбузове варення з горіхами в темному холодному місці. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь