Варення з гарбуза з волоськими горіхами – максимум користі та смаку. Таке оригінальне поєднання продуктів дозволяє отримати дивовижні ласощі для чайних посиденьок. За бажання можна навіть додати прянощі: аніс, корицю, гвоздику або ваніль.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз очищений 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Волоський горіх 1 ст.
- Вода 2 ст.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Візьміть солодкий гарбуз із соковитою м’якоттю, очистіть його від шкірки і наріжте кубиками.
- У каструлі зваріть сироп із води та цукру. Спочатку доведіть до кипіння, потім варіть на помірному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. В отриманий сироп перекладіть гарбузову м’якоть. Залишіть масу остигати на ніч.
- На наступний день процідіть сироп, шматочки гарбуза залиште в каструлі, а сироп знову закип’ятіть і залийте гарбуз, залиште до повного остигання. Таку процедуру проціджування та настоювання сиропу повторіть ще двічі.
- Востаннє поставте каструлю на плиту вже разом із гарбузом і кип’ятіть протягом 5 хвилин. Такий процес варіння дозволить зберегти шматочки гарбуза цілими і зробить їх трохи схожими на цукати. Додайте в варення рубані волоські горіхи і нарізаний кубиками лимон. Готове варення розкладіть у стерилізовані баночки.
- Щільно закрийте банки металевими кришками. Переверніть закочення догори дном, переконайтеся, що кришки герметичні.
Зберігайте гарбузове варення з горіхами в темному холодному місці. Смачного!