Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.9 г.
Білки
0.1 г.
Жири
3.0 г.
Вуглеводи
16
ккал

Кращий в світі противірусний, антисептичний, судинозміцнюючий і протизапальний засіб – це лимон, природний імуномодулятор, антибіотик і вишукана приправа. Рецепти приготування смачних страв з лимоном дають можливість їсти корисний плід кожен день, оскільки в чистому вигляді його можуть вживати не всі. Пікантний кислуватий відтінок з легкими нотками гіркоти робить страви більш яскравими, і багато людей прив’язуються до цього смаку. Втім, любов до лимона – хороша залежність, сприятлива для здоров’я!

Що приготувати з лимоном

Сік лимона використовується для підкислення салатів, других страв і напоїв, для гасіння соди у випічці і ароматизації кондитерських виробів. Оцет в рецептах можна сміливо замінювати лимоном – це не тільки покращує смак страв, але і робить їх корисніше. Простими, але вишуканими стравами з лимонів насолоджувалися жителі стародавньої Індії, де ці цитрусові плоди, які росли біля підніжжя Гімалаїв, використовувалися для приготування соусів чатні, лимонного рису, супів і овочевого рагу сабджі. З лимона варять варення і джем, роблять цукати, мармелад, цукерки, а лимонним соком збризкують порізані овочі і фрукти для того, щоб вони не темніли. Багато господинь використовують цитрусові для декорування столу, і якщо ви хочете дізнатися, як прикрасити лимоном блюдо, необхідно знати деякі тонкощі, про які вам розкажуть експерти сайту «Смачного».

Коли звірствує епідемія грипу на тлі авітамінозу і ослаблення імунітету, доводиться замислюватися про те, що приготувати з лимона, щоб захистити себе від хвороб. Малинове желе з лимоном, м’ятою і бергамотом перетворить процес лікування застуди в приємне задоволення. Не варто відмовлятися і від гірчично-лимонних курячих шашличків, свинячих реберець під вишнево-лимонним соусом, сирно-лимонного кексу і обліпихового чаю з м’ятою і лимоном. Рецепти страв з лимонів з фотографіями спростять ваш вибір. З такими “ліками” і хворіти не страшно!

10 хв3
Апельсиновий чай зігріє і наповнить силами навіть у похмурий день. Імбир у складі чаю зробить смак ще оригінальнішим з легким пікантним відтінком. Як основа для чаю можна взяти...
20 хв2
Насолоджуватися березовим соком можна не лише навесні, а й у будь-яку пору року, якщо законсервувати його. Робиться такий напій за дві секунди. Для ароматизації та легкої кислинки додаємо лимон –.
20 хв1
Чимось такий сік нагадуватиме лимонад: у ньому є і цитрусова кислинка, і ароматна апельсинова нотка. Закатати березовий сік у такий спосіб можна досить швидко. Загалом і потрібно, що довести його.
2 год 15 хв4
Кріадільяс або Кріадіас (Criadillas) – страва з бичачих яєць, родом з регіону Андалусія. Назва кріадіас так і перекладається з іспанської – бичачі яйця. Готуються бичачі яйця дуже просто,...
20 хв8
Справжня сангрія (яка отримала свою назву від свого червоного кольору – de sangre іспанською) – легка, проста і швидка підготовка. Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому і міцному.
1 год 5 хв8
 Верх торта прикрашають цукровою пудрою та створюють силует меча або хреста Святого Джеймса. Цей чудовий мигдальний торт названий на честь Сантьяго (Святого Джеймса), покровителя Іспанії.
1 год 15 хв4
Тішпішті (Tishpishti) – традиційний десерт, який сефардські євреї готують під час таких свят як Рош ха-Шана (Єврейський Новий рік) чи Песах. Особливо популярний тішпішті серед сефардських євреїв у.
2 год 10 хв6
Королева пудингів (Queen of puddings) – традиційна страва британської кухні. Королева пудингів є десертом, що традиційно складається з трьох шарів. Як перший шар запікаються мелені
1 год 15 хв4
Галатопіта (Galatopita) – традиційна страва грецької кухні. Галатопіта або, як її ще називають, галопіта (galopita) є пиріг із запеченого заварного крему. 
1 год 20 хв4
Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.
1 год 20 хв5
Ревані (Revani) – класичний десерт, який є присутнім у турецькій кухні з часів Османської імперії. Також іноді його називають рабані (Rabani). Існує думка, що назву ревані десерт отримав, коли.
2 год 40 хв4
Відварений яловичий язик вважається дієтичною стравою. А у салаті, у поєднанні зі свіжими овочами, ще й дуже корисним. Такий салат можна комбінувати з різними соусами та приправами на.
24 год 0 хв5
Нарізані яблука разом з апельсинами, лимонами, цедрою та цукром вирушають у каструлю та залишаються там на ніч. Далі посуд ставиться на вогонь і вариться у 3-4 підходи по...
60 хв5
Яблучний крамбл (Apple crumble) – традиційна страва англійської кухні. Крамбл є запіканка під розсипчастою крихтою з борошна з вершковим маслом і цукром. Найчастіше крамбл роблять із фруктів, і.
2 год 30 хв4
Салат з язиком та помідорами готується тривалий час, але результат того вартий. Такий салат не готуватимеш щодня через трудомісткий процес, але для святкового столу він просто ідеальний.
48 год 0 хв3
Лимонний сік не тільки сприяє кращій консервації, але також дозволяє варенню залишатися прозорішим і зберігає смак яблук яскравим та насиченим. Почнемо готувати варення з яблук часточками
30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
30 хв6
Тунець стане чудовим доповненням до класичного грецького салату. Він не тільки створить неповторне смакове поєднання, але також зробить салат набагато кориснішим.
2 год 0 хв1
Ароматне домашнє варення з яблук та груш у мультиварці на зиму виходить солодким та наваристим. Такий простий процес значно заощадить ваш час. Приступимо до приготування варення з яблук...
5 год 10 хв2
Варення із гарбуза з медом – чудовий варіант для тих господарок, які люблять експерименти. По праву гарбуз вважається одним з найкорисніших і найсмачніших овочів, розхвалювати його переваги можна.