Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.9 г.
Білки
0.1 г.
Жири
3.0 г.
Вуглеводи
16
ккал

Кращий в світі противірусний, антисептичний, судинозміцнюючий і протизапальний засіб – це лимон, природний імуномодулятор, антибіотик і вишукана приправа. Рецепти приготування смачних страв з лимоном дають можливість їсти корисний плід кожен день, оскільки в чистому вигляді його можуть вживати не всі. Пікантний кислуватий відтінок з легкими нотками гіркоти робить страви більш яскравими, і багато людей прив’язуються до цього смаку. Втім, любов до лимона – хороша залежність, сприятлива для здоров’я!

Що приготувати з лимоном

Сік лимона використовується для підкислення салатів, других страв і напоїв, для гасіння соди у випічці і ароматизації кондитерських виробів. Оцет в рецептах можна сміливо замінювати лимоном – це не тільки покращує смак страв, але і робить їх корисніше. Простими, але вишуканими стравами з лимонів насолоджувалися жителі стародавньої Індії, де ці цитрусові плоди, які росли біля підніжжя Гімалаїв, використовувалися для приготування соусів чатні, лимонного рису, супів і овочевого рагу сабджі. З лимона варять варення і джем, роблять цукати, мармелад, цукерки, а лимонним соком збризкують порізані овочі і фрукти для того, щоб вони не темніли. Багато господинь використовують цитрусові для декорування столу, і якщо ви хочете дізнатися, як прикрасити лимоном блюдо, необхідно знати деякі тонкощі, про які вам розкажуть експерти сайту «Смачного».

Коли звірствує епідемія грипу на тлі авітамінозу і ослаблення імунітету, доводиться замислюватися про те, що приготувати з лимона, щоб захистити себе від хвороб. Малинове желе з лимоном, м’ятою і бергамотом перетворить процес лікування застуди в приємне задоволення. Не варто відмовлятися і від гірчично-лимонних курячих шашличків, свинячих реберець під вишнево-лимонним соусом, сирно-лимонного кексу і обліпихового чаю з м’ятою і лимоном. Рецепти страв з лимонів з фотографіями спростять ваш вибір. З такими “ліками” і хворіти не страшно!

6 год 0 хв3
Полуничне варення – одне з найпопулярніших домашніх ласощів у дітей та дорослих. А додавання м’яти додасть йому нових цікавих ноток. Варення втратить зайву нудотність і набуде
30 хв3
Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування
1 год 10 хв6
Торта делла нонна (Torta della nonna) – традиційна страва італійської кухні. Торта делла нонна є солодким пиогом з пісочного тіста з начинкою із заварного крему. Зверху пиріг неодмінно...
30 хв4
Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами.
2 год 30 хв3
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
10 хв3
Бутерброди з креветками і лимоном – це ніжне за смаком, поживне та привабливе частування для домашнього свята або фуршету. Така закуска стане справжньою окрасою вашого столу та нікого...
10 хв4
Бутерброди з авокадо виходять неймовірно смачними, поживними та корисними. З таким частуванням можна почати свій ранок або подавати їх як апетитний перекус. Для швидкого та нескладного
15 хв8
Бутерброди з червоною рибою – це проста у виконанні, неймовірно смачна та яскрава закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята чи фуршету.
15 хв3
Бутерброди з авокадо на сніданок виглядають шалено апетитно. Добре збалансований сніданок із таким частуванням стане чудовим початком дня і надовго надасть організму насичення.
10 хв3
Апельсиновий чай зігріє і наповнить силами навіть у похмурий день. Імбир у складі чаю зробить смак ще оригінальнішим з легким пікантним відтінком. Як основа для чаю можна взяти...
20 хв2
Насолоджуватися березовим соком можна не лише навесні, а й у будь-яку пору року, якщо законсервувати його. Робиться такий напій за дві секунди. Для ароматизації та легкої кислинки додаємо лимон –.
20 хв1
Чимось такий сік нагадуватиме лимонад: у ньому є і цитрусова кислинка, і ароматна апельсинова нотка. Закатати березовий сік у такий спосіб можна досить швидко. Загалом і потрібно, що довести його.
2 год 15 хв4
Кріадільяс або Кріадіас (Criadillas) – страва з бичачих яєць, родом з регіону Андалусія. Назва кріадіас так і перекладається з іспанської – бичачі яйця. Готуються бичачі яйця дуже просто,...
20 хв8
Справжня сангрія (яка отримала свою назву від свого червоного кольору – de sangre іспанською) – легка, проста і швидка підготовка. Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченому і міцному.
1 год 5 хв8
 Верх торта прикрашають цукровою пудрою та створюють силует меча або хреста Святого Джеймса. Цей чудовий мигдальний торт названий на честь Сантьяго (Святого Джеймса), покровителя Іспанії.
1 год 15 хв4
Тішпішті (Tishpishti) – традиційний десерт, який сефардські євреї готують під час таких свят як Рош ха-Шана (Єврейський Новий рік) чи Песах. Особливо популярний тішпішті серед сефардських євреїв у.
2 год 10 хв6
Королева пудингів (Queen of puddings) – традиційна страва британської кухні. Королева пудингів є десертом, що традиційно складається з трьох шарів. Як перший шар запікаються мелені
1 год 15 хв4
Галатопіта (Galatopita) – традиційна страва грецької кухні. Галатопіта або, як її ще називають, галопіта (galopita) є пиріг із запеченого заварного крему. 
1 год 20 хв4
Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.