Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.9 г.
Білки
0.1 г.
Жири
3.0 г.
Вуглеводи
16
ккал

Кращий в світі противірусний, антисептичний, судинозміцнюючий і протизапальний засіб – це лимон, природний імуномодулятор, антибіотик і вишукана приправа. Рецепти приготування смачних страв з лимоном дають можливість їсти корисний плід кожен день, оскільки в чистому вигляді його можуть вживати не всі. Пікантний кислуватий відтінок з легкими нотками гіркоти робить страви більш яскравими, і багато людей прив’язуються до цього смаку. Втім, любов до лимона – хороша залежність, сприятлива для здоров’я!

Що приготувати з лимоном

Сік лимона використовується для підкислення салатів, других страв і напоїв, для гасіння соди у випічці і ароматизації кондитерських виробів. Оцет в рецептах можна сміливо замінювати лимоном – це не тільки покращує смак страв, але і робить їх корисніше. Простими, але вишуканими стравами з лимонів насолоджувалися жителі стародавньої Індії, де ці цитрусові плоди, які росли біля підніжжя Гімалаїв, використовувалися для приготування соусів чатні, лимонного рису, супів і овочевого рагу сабджі. З лимона варять варення і джем, роблять цукати, мармелад, цукерки, а лимонним соком збризкують порізані овочі і фрукти для того, щоб вони не темніли. Багато господинь використовують цитрусові для декорування столу, і якщо ви хочете дізнатися, як прикрасити лимоном блюдо, необхідно знати деякі тонкощі, про які вам розкажуть експерти сайту «Смачного».

Коли звірствує епідемія грипу на тлі авітамінозу і ослаблення імунітету, доводиться замислюватися про те, що приготувати з лимона, щоб захистити себе від хвороб. Малинове желе з лимоном, м’ятою і бергамотом перетворить процес лікування застуди в приємне задоволення. Не варто відмовлятися і від гірчично-лимонних курячих шашличків, свинячих реберець під вишнево-лимонним соусом, сирно-лимонного кексу і обліпихового чаю з м’ятою і лимоном. Рецепти страв з лимонів з фотографіями спростять ваш вибір. З такими “ліками” і хворіти не страшно!

60 хв1
Варення із чорноплідної горобини або аронії з лимоном буде у вас не тільки смачним, а й корисним лікувальним десертом. Кисло-солодкі з терпкістю ягоди аронії довго зберігаються, тому варення.
45 хв8
Желе з лохини на зиму – це солодкий ароматний та корисний конфітюр домашнього приготування. Має приємний насичений смак із легкою цитрусовою кислинкою. Залізоподібна консистенція виходить
45 хв1
Джем із журавлини порадує вас насиченим смаком із приємною кислинкою. Також такий продукт виходить дуже яскравим та привабливим. Його можна подавати до чаю, їсти з білим хлібом або...
48 год 0 хв1
Якщо ви не встигли зварити полуничне варення, але ви маєте заморожену полуницю – ми ділимося з вами рецептом чудового полуничного джему. Готується він за лічені хвилини, як і...
1 год 20 хв2
Черешня не особливо підходить для заморожування. Однак із свіжих плодів виходить дуже смачний напій, особливо якщо змішати черешню з іншими інгредієнтами – ягодами та фруктами.
5 год 0 хв1
Всі ласуни люблять полуничне варення п’ятихвилинка з лимоном. Полуниця – ароматна ягода, смачна сама по собі, але рідко трапляється можливість зберегти її у свіжому вигляді на зиму.
40 хв4
Набридло традиційне полуничне варення? Є спосіб урізноманітнити звичні ласощі і додати до нього кілька свіжих ноток. Це можна зробити за допомогою листя базиліка та м’
6 год 0 хв3
Полуничне варення – одне з найпопулярніших домашніх ласощів у дітей та дорослих. А додавання м’яти додасть йому нових цікавих ноток. Варення втратить зайву нудотність і набуде
30 хв3
Паста з креветками (Pasta con gamberoni) – традиційна страва італійської кухні. Рецептів пасти з креветками в Італії безліч. Найпопулярніші рецепти пасти з креветками припускають приготування
1 год 10 хв6
Торта делла нонна (Torta della nonna) – традиційна страва італійської кухні. Торта делла нонна є солодким пиогом з пісочного тіста з начинкою із заварного крему. Зверху пиріг неодмінно...
30 хв4
Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами.
2 год 30 хв3
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.
10 хв3
Бутерброди з креветками і лимоном – це ніжне за смаком, поживне та привабливе частування для домашнього свята або фуршету. Така закуска стане справжньою окрасою вашого столу та нікого...
10 хв4
Бутерброди з авокадо виходять неймовірно смачними, поживними та корисними. З таким частуванням можна почати свій ранок або подавати їх як апетитний перекус. Для швидкого та нескладного
15 хв8
Бутерброди з червоною рибою – це проста у виконанні, неймовірно смачна та яскрава закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята чи фуршету.
15 хв3
Бутерброди з авокадо на сніданок виглядають шалено апетитно. Добре збалансований сніданок із таким частуванням стане чудовим початком дня і надовго надасть організму насичення.
10 хв3
Апельсиновий чай зігріє і наповнить силами навіть у похмурий день. Імбир у складі чаю зробить смак ще оригінальнішим з легким пікантним відтінком. Як основа для чаю можна взяти...
20 хв2
Насолоджуватися березовим соком можна не лише навесні, а й у будь-яку пору року, якщо законсервувати його. Робиться такий напій за дві секунди. Для ароматизації та легкої кислинки додаємо лимон –.
20 хв1
Чимось такий сік нагадуватиме лимонад: у ньому є і цитрусова кислинка, і ароматна апельсинова нотка. Закатати березовий сік у такий спосіб можна досить швидко. Загалом і потрібно, що довести його.