Всіляка зелень — то, з чого господині готують найрізноманітніші смачні і корисні страви. І це не тільки весняні салати з першими листочками кропу, петрушки і зеленої цибулі. Найрізноманітніші зелені мешканці городів виявляються на столі у вигляді тих чи інших страв.

Що приготувати з зеленню

Шпинат, салатні листя, кропива, бадилля моркви і буряка, кінза, селера, рукола, базилік, пагони часнику, фенхель і багато інших всім знайомі або рідкісні гості українських грядок допомагають зберігати здоров’я, надають звичайним стравам новий смак і красивий вигляд. Рецептів страв із зеленню існує безліч. Це супи-пюре, чудові запіканки і омлети, рулети, начинки для пиріжків, поживні смузі і т.д. у гарячі страви зелень додають в кінці варіння, щоб вона віддала весь свій аромат і не втратила корисних властивостей. А всілякі закуски прикрашають тільки що зірваною зеленню.

Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв40119
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку.
суп-пюре з брокколі і шпинату
55 хв3097
Дуже корисний суп – просто джерело цінних речовин для організму. Готувати можна в будь-який час року: заморожені овочі ідеально підходять для такого супу.
1 год 5 хв2082
Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини.
Крем-суп з брокколі і цвітної капусти
60 хв2088
Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить
Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці
1 год 10 хв40103
Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу.
1 год 20 хв41101
Прекрасна закуска для літніх пікніків з шашликами – закуска, приготована з сезонних стиглих овочів. Готувати дане блюдо рекомендується саме з домашніх
30 хв41121
Баклажани – дуже універсальний овоч, з якого роблять і ікру, і рулетики і консервацію. Але зараз ми зупинимося на оригінальній закусці “
40 хв4086
Ефектна і оригінальна закуска, приготована з овочів, з легкістю може прикрасити стіл своєю незвичайною подачею. В даному рецепті можна використовувати
акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80107
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський
Маринований часник цільними головками на зиму
55 хв3054
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі
Гарбузові оладки з сиром і часником
1 год 40 хв4092
Ще один рецепт смачних гарбузових оладок, проте в цей раз блюдо не буде солодким. Гарбуз є універсальним овочем, тому навіть в поєднанні з часником і сиром
60 хв6074
Ніжний і ароматний гарбузовий крем-суп виходить з додаванням вершків і сиру. Подавайте поживне частування до обіду, прикрасивши свіжою зеленню.
рецепт крем-супу з гарбуза з вершками
1 год 20 хв60110
Традиційний гарбузовий крем-суп з вершками – це смачне і поживне блюдо для вашого обіду. Порадуйте себе і домашніх оригінальною кулінарною ідеєю.
Солодкий гарбуз з медом на десерт
40 хв40152
Оригінальна закуска з гарбуза з медом, часником і розмарином. Карамелізований гарбуз виходить ніжним, ароматним і з яскравим смаком. Таке блюдо підходить
рецепт гарбуза зі сметаною
40 хв20171
Гарбуз можна приготувати в ніжному соусі, і тоді смак цього овоча відкриється по-новому. Добре відтіняє аромат гарбуза сметано-часниковий соус із зеленню.
гарбуз смажений з часником на сковороді
50 хв20218
Часник робить страви з гарбузом більш пікантними і ароматними. Хрусткі, підсмажені скибочки гарбуза, щедро присмачені часником, підійдуть і в якості закуски
40 хв10126
Буряк і майонез – завжди відмінне поєднання. Використовуємо цей соус і в заготівлі. Така ікра відмінно підійде в ролі салату до гарячих страв.
1 год 40 хв10136
Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках.
1 год 5 хв21172
Для того щоб відчути запах Франції багато не треба! Досить мати трохи гарбуза, прованські трави і півгодини вільного часу. В результаті ми отримаємо дуже
55 хв30117
Чи знаєте ви секрет приготування ніжного і пряного гарбуза всередині і хрусткого зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато