Калорійність на 100 грам (кбжу):
3.7 г.
Білки
0.4 г.
Жири
8.0 г.
Вуглеводи
49
ккал

М’ята — одна з найпоширеніших пряних трав, використовуваних в кулінарії. Ось кращі рецепти зі свіжою м’ятою. Вона прекрасно поєднується практично з будь-якими продуктами і скрізь, де з’являється, вносить нотку приємно підбадьорливої свіжості. А подекуди, наприклад в стравах з баранини, м’ята практично незамінна. Головне — не боятися експериментувати. Спробуйте, наприклад, додати трохи свіжої м’яти в ваші улюблені м’ясні страви або салати — і ви побачите, як вони перетворяться.

Що приготувати з свіжою м’ятою

У деяких стравах м’ята не приправа, а основний інгредієнт. Найвідоміший приклад — м’ятний чай: на Сході заварюють окропом цілий пучок свіжої м’яти, зовсім не додаючи чайного листя. Такий “чай” освіжає, прекрасно втамовує спрагу і трохи заспокоює, можна сказати, повертає душевну рівновагу. Але чай — це чай, ми про нього давно знаємо. А ось м’ятний суп може стати для вас дивним відкриттям. Ідеальне поєднання для такого супу — м’ята, зелений горошок і вершки. Подавати його можна як холодним, так і гарячим — в залежності від пори року.

25 хв5
М’ята будь-якому напою додає характерної свіжості та приємного аромату. З березовим соком ця трава поєднується особливо добре. Також пропонуємо додати пару кружальців апельсина
60 хв4
Гарбуз однаково добре підходить як для приготування основних блюд, так і для десертів. Гарбузова панна-котта з карамеллю виходить неймовірно ніжною, ароматною та яскравою.
20 хв1
Страпацада (Strapatsada / στραπατσάδα) – популярна страва грецької кухні. Базовими інгредієнтами страпацади є яйця, помідори та оливкова олія. Через доступність і низьку вартість цих
3 год 2 хв4
Мандаринова панна котта – легкий, освіжаючий та дуже смачний святковий десерт. Процес приготування Мандаринова панна котта – простий, невигадливий у приготуванні та дуже апетитний святковий десерт.
1 год 40 хв3
Геміста (Yemista / gemista) – традиційна страва грецької кухні. Геміста є овочами, фаршированими рисом. Найчастіше це солодкий перець та помідори, але також фарширують кабачки, цукіні чи картоплю.
1 год 15 хв2
Персики та вершки – основні продукти в цьому райському десерті, готується який просто і нехитро, але при цьому виходить дуже ефектним. Два вершкові шари, а між ними –...
30 хв2
Яйця по-панагюрськи (Panagyurski eggs) – традиційна болгарська страва, що сформувалася під впливом старовинної османської страви чилбир. Яйця по-панагюрськи є яйцями-пашотами, подані в соусі з “
1 год 30 хв10
Сирні рогалики з повидлом – це частування, яке прикрасить ваш святковий стіл або легко урізноманітнить ваше сімейне чаювання. Ніжне тісто, приготоване на основі сиру, відмінно
15 хв4
Вгамувати спрагу в спекотний літній день – легко, компот зі слив прийде вам на виручку! Коли під руками є сливи та пару гілочок м’яти – у вас вийде...
3 год 30 хв2
Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Блюдо прекрасно поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів
3 год 20 хв5
Долма по-азербайджанськи – цікаве і смачне блюдо, яке можна подати не тільки в будні, а й на святковий стіл. Для начинки використовується м’якоть баранини і велику кількість пряної...
варення з полуниці з апельсином на зиму
1 год 30 хв4
Цей рецепт для любителів незвичайних смаків. Урізноманітнити улюблене варення можна додавши апельсин. Легка цитрусова нотка добре поєднується з полуничним ароматом.
1 год 20 хв12
Приготувати варення з ревеню на зиму дуже просто, при цьому існує величезна кількість поєднань з різними ягодами, фруктами та іншими добавками. Свіжа м’ята додасть особливий аромат вашому варення.
30 хв2
До огірків з селерою відправляється заправка з соку лайма, перцю чилі, коричневого цукру, чорного меленого перцю, соєвого соусу, кунжутної олії, м’яти і солі.
60 хв6
Змусити моїх синів їсти суп вкрай важко. Він повинен бути привабливим не тільки за смаком, але і по консистенції, і на зовнішній вигляд. Наприклад, борщ їм здається занадто...
60 хв3
Компот Мохіто з агрусу з м’ятою і лимоном – це дуже смачний і ароматний напій, який ідеально освіжає і втамовує спрагу. Готовий продукт порадує своїм цікавим смаком і...
45 хв2
Чай з обліпихи з м’ятою порадує вас своїм дивним смаком і ароматом. Подавайте домашній зігріваючий напій холодними вечорами або під час зустрічей з близькими та друзями. Для приготування...
25 хв4
Чай обліпихи як у ресторані – це те, що вам обов’язково потрібно спробувати. Приготувати яскравий ароматний напій у домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений
Імбірний чай з м'ятою
20 хв2
Імбірний чай з м’ятою оцінять любителі зігрівальних напоїв. Незвичайними ароматами наповниться весь простір навколо та створить затишну атмосферу. Гарячий напій зігріє холодними
Сінабон з консервованим манго
3 год 10 хв6
Сінабони – неймовірно смачні булочки з корицею. Вперше синобони з’явилися в Америці в однойменній мережі пекарень «Cinnabon». Незабаром вони так усім полюбилися, що стали