Як приготувати долму по-азербайджанськи в домашніх умовах

Долма по-азербайджанськи – цікаве і смачне блюдо, яке можна подати не тільки в будні, а й на святковий стіл. Для начинки використовується м’якоть баранини і велику кількість пряної зелені, тому блюдо виходить соковитим і ароматним.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 20 хвДрук
  • Зелень помийте і дрібно наріжте.
  • Додайте зелень до фаршу з баранини і перемішайте.
  • Рис зваріть до напівготовності, злийте воду і промийте його. Цибулю ріпчасту очистіть і дрібно наріжте. Додайте до фаршу рис і цибулю, ще раз добре перемішайте.
  • Також в фарш додайте нарізане кубиками вершкове масло, сіль і перець за смаком, перемішайте. Начинка для долми готова.
  • Листя винограду помийте. Якщо вони дуже жорсткі, то залийте їх на 10-15 хвилин окропом.
  • У виноградне листя загорніть начинку з фаршу і зелені.
  • Викладіть долму в каструлю з товстим дном, щільно притискаючи згортки один до одного. На долму покладіть тарілку, вона не дасть листю розвернутися. Влийте гарячу воду в такій кількості, щоб вона не повністю покривала долму.
  • Варіть долму до тих пір, поки вода не випарується.

Подавайте страву з натуральним йогуртом або сметаною.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь