Риба займає важливу частину в харчуванні людини, проте абсолютно незаслужено відсунута на задній план м'ясом і птахом. Насправді, риба набагато корисніше, ніж яловичина, курятина і тим більше свинина. Наочне тому підтвердження – японці, чиє харчування засноване на рибі, і завдяки якому жителі Країни висхідного сонця славляться довгим життям і активністю навіть в літньому віці. Тому набагато логічніше буде оголосити не один, три-чотири рибних дні на тиждень.

Що приготувати з риби

Гідність у вигляді високої харчової цінності різних видів риб доповнюється кулінарними перевагами – рибу можна легко готувати різними способами, до того ж, вона дуже смачна.

Так, рибу можна однаково успішно варити, смажити, тушкувати, запікати. Страви з риби дуже легко засвоюються організмом, тому риба – продукт в тому числі дитячого раціону.

З риби варять різні супи, в тому числі юшку. На друге рибу можна варити, смажити, тушкувати, фарширувати, пекти котлети. З риби готують різноманітні салати. В якості закуски завжди на “ура” йде в'ялена риба. Рибу використовують і в якості начинки при приготуванні пирогів і пиріжків, а також фарширують нею овочі (наприклад, баклажани, фаршировані тунцем).

Смак готових страв з риби покращують такі продукти як огірки (солоні, мариновані), оливки, маслини і каперси, цибуля, хрін, лимон, щавель і шпинат. Вони можуть служити не тільки вдалим доповненням до страв з риби, але і використовуватися для прикраси.

Популярними соусами до риби є тартар, майонез, гострий томатний і соус «Південний». Втім, Риба і сама може стати основою для смачного соусу, який прекрасно підходить до пасти (наприклад, рибний соус можна приготувати з тріски).

Смажену рибу можна подавати з будь-яким салатом. До деяких видів риб відмінно підходить сметана з зеленню (наприклад, до карасів).

40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
60 хв4
Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної...
50 хв2
Порційний салат-коктейль є чудовим рішенням для подачі закуски на фуршетах та домашніх гуляннях. А підібраний нами рецепт і збалансований склад продуктів, з печінкою минтаю у складі
1 год 30 хв4
Створіть справжній кулінарний шедевр на новорічному столі, перетворивши класичний оселедець під шубою на дивовижне видовище! Цей милий дракон не тільки порадує ваших гостей, а й стане символом 2024.
50 хв6
Юшка з морського окуня готується швидко. У принципі за цим рецептом можна приготувати юшку з будь-якої риби, крім «потрійної» та «царської» юшки. Там трохи інші технології приготування.
1 год 10 хв4
Неймовірно популярний рибний суп або «уха по-албанськи». Готують леврек із морського окуня чи лаврака (сибас) з додаванням овочів. Незважаючи на те, що страва неймовірна ситна, вона зовсім нежирна.
60 хв6
Юшка з товстолобика – дуже смачна, ароматна і корисна страва. Юшка вважається прародителькою всіх перших страв Київської Русі. Готували юшку з найдавніших часів, оскільки поселення
60 хв4
Юшка з голови та хвоста форелі – досить бюджетний і корисний варіант приготування юшки з форелі. Процес приготування даної юшки дуже простий і не забере багато часу, а...
60 хв2
Фіш енд чіпс (Fish and chips) — національна англійська страва, яка вважається негласним символом Англії. Являє собою філе білої риби, обсмажене в клярі, яке подається з обсмаженою у...
1 год 50 хв6
Юшка з пшоном в домашніх умовах виходить не такою ароматною, як приготована на відкритому вогні, але все ж таки дуже апетитною. Похлебка готується нескладно, з процесом впорається будь-який...
1 год 15 хв4
Навариста юшка з щуки – максимально простий і апетитний спосіб нагодувати рідних та близьких. Якщо у вашій родині є рибалки, то, швидше за все, ви знаєте не один...
2 год 0 хв4
Рибні нагетси в домашніх умовах виходять максимально смачними та ситними. На відміну від інших рибних страв, наггетси завжди мають велику популярність серед дітей.
30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
40 хв5
Юшка з горбуші в домашніх умовах підкорить вас. Страву втілить у життя навіть дилетант. Яскравий насичений суп виходить ситним та мега апетитним. Готується просто –
1 год 15 хв5
Домашня юшка з голови сьомги готується без особливих складнощів і виходить неймовірно апетитною. З процесом впорається навіть той, хто не знає, з якого боку підходити до плити. Наваристий...
1 год 10 хв2
Олів’є з червоною рибою на святковий стіл – це смачне та просте у виконанні частування, яке точно урізноманітнить меню. Ваші близькі та гості оцінять яскравий смак та апетитний...
30 хв6
Класичний оселедець під шубою – це всіма улюблена страва, яка зазвичай готувалась лише до святкового столу. Однак зараз таку закуску можна запросто приготувати і до звичайної вечері, адже.
60 хв2
Коли немає часу для приготування м’яса, вас допоможе варіант простої і швидкої шаурми з сосисками, а приготувати її для швидкого перекусу може і дитина. У цьому рецепті сосиски...
2 год 30 хв7
Оселедець під шубою з яйцем і морквою – це вишукана страва, яка поєднує в собі ніжне рибне філе і дрібні кубики корисних овочів. Для гармонії всіх компонентів закуска...
2 год 15 хв4
Салат “Оселедець під шубою” з яблуками – це закуска, яка підкорить ваші смакові рецептори своїм вдалим поєднанням компонентів. Дрібна фруктова стружка балансує насичений