Риба займає важливу частину в харчуванні людини, проте абсолютно незаслужено відсунута на задній план м’ясом і птахом. Насправді, риба набагато корисніше, ніж яловичина, курятина і тим більше свинина. Наочне тому підтвердження – японці, чиє харчування засноване на рибі, і завдяки якому жителі Країни висхідного сонця славляться довгим життям і активністю навіть в літньому віці. Тому набагато логічніше буде оголосити не один, три-чотири рибних дні на тиждень.

Що приготувати з риби

Гідність у вигляді високої харчової цінності різних видів риб доповнюється кулінарними перевагами – рибу можна легко готувати різними способами, до того ж, вона дуже смачна.

Так, рибу можна однаково успішно варити, смажити, тушкувати, запікати. Страви з риби дуже легко засвоюються організмом, тому риба – продукт в тому числі дитячого раціону.

З риби варять різні супи, в тому числі юшку. На друге рибу можна варити, смажити, тушкувати, фарширувати, пекти котлети. З риби готують різноманітні салати. В якості закуски завжди на “ура” йде в’ялена риба. Рибу використовують і в якості начинки при приготуванні пирогів і пиріжків, а також фарширують нею овочі (наприклад, баклажани, фаршировані тунцем).

Смак готових страв з риби покращують такі продукти як огірки (солоні, мариновані), оливки, маслини і каперси, цибуля, хрін, лимон, щавель і шпинат. Вони можуть служити не тільки вдалим доповненням до страв з риби, але і використовуватися для прикраси.

Популярними соусами до риби є тартар, майонез, гострий томатний і соус «Південний». Втім, Риба і сама може стати основою для смачного соусу, який прекрасно підходить до пасти (наприклад, рибний соус можна приготувати з тріски).

Смажену рибу можна подавати з будь-яким салатом. До деяких видів риб відмінно підходить сметана з зеленню (наприклад, до карасів).

15 хв40147
Цей салат – справжня знахідка для любителів оселедця. Це відмінна закуска до картопельки. Салатик дуже смачний, з ніжним смаком оселедця, який дійсно
50 хв0223
Ароматна, м’яка, ніжна рибка з легкою кислинкою лимона і яскравим смаком завдяки великій кількості приправ. Тут кожна спеція на своєму місці – всі
45 хв0208
Цілісна запечена риба – завжди виглядає красиво. Звичайно, буде потрібна певна вправність, щоб акуратно видалити кістку з риби. Якщо ви побоюєтеся, що
Як смачно приготувати соковиту скумбрію на мангалі в фользі
50 хв40278
Неймовірно соковита ароматна рибка у фользі з мінімумом інгредієнтів. За рахунок того, що вона готується у фользі, жирна соковита скумбрія на мангалі виходить
1 год 20 хв0202
Соковитий, ніжний, смачний, з легкою скоринкою шашлик зі скумбрії буде у вас на столі, якщо ви візьмете за основу цей рецепт. Імбир є чи не ключовою складовою маринаду.
2 год 15 хв40279
За цим рецептом у вас вийде дивовижна рибка-ніжна, смачна і неймовірно ароматна. Соус дасть їй дуже цікавий солодко-кислий, в чомусь навіть злегка медовий
1 год 30 хв30192
Тут, на відміну від минулих рецептів, скумбрію потрібно готувати на шампурах, тому рибка нарізається шматками. Ніжна, соковита – з мінімумом спецій
Скумбрія на решітці
50 хв40195
Ніжна ароматна рибка, яка змусить вас облизувати пальчики в прямому сенсі цього слова. Соковита, ситна, м’яка – кожен шматочок буквально тане в роті.
скумбрія на мангалі
55 хв40170
Для приготування скумбрії на мангалі за цим рецептом вам знадобиться мінімальний набір продуктів і сама рибка. Рецепт з категорії швидко і просто.
рулет з лаваша з вершковим сиром і червоною рибою
15 хв0263
Звичайно такий рулет можна скрутити і в звичайний день, наприклад, на сніданок або легку вечерю. Хороший він і в якості закуски. Але на святковому столі
паста з брокколі і лососем
1 год 10 хв0203
Прекрасний приклад того як поєднувати вершковий соус і рибу в простих стравах. Паста з лососем і брокколі дуже легка в приготуванні і неймовірно смачна.
Брускета з сьомгою, вершковим сиром і овочами
30 хв0191
Це просто неймовірно красиві і не менш смачні брускетти. Яскраві, соковиті, ситні, з ніжним вершковим смаком сиру і рибки, свіжістю овочів і легкою гіркуватістю
Брускета з червоною рибою і авокадо
20 хв0271
Це просто нереально простий рецепт дійсно дуже смачних брускетт. Поєднання слабосоленої рибки і авокадо вважається одним з кращих в кулінарії.
брускетта з печінкою тріски
30 хв50235
Вишукані дуже смачні, соковиті і красиві брускетти стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Тут всі інгредієнти підібрані дуже ретельно, і кожен з
25 хв60179
Серед моїх знайомих любителів червоної риби не злічити. В основному, звичайно, купують малосольну або солону, на салат або на бутерброди.
50 хв50289
У нашої сім’ї різні часи бували: і відносного достатку, і такі, коли доводилося тугіше затягувати пояси. Але навіть у такі складні періоди моя винахідлива
Салат з оселедцем і буряком
40 хв40195
Час йде, а радянський салат «Оселедець під шубою» все так же популярний. Зізнаюся, сама готую його пару раз на рік. Але це заняття клопітке і вимагає багато часу.
Фінський салат з оселедцем і буряком
10 хв60192
Фінський салат — це суміш наших вінегрету і оселедця під шубою, приправлена кислими зеленими яблуками. Цей інгредієнт несподівано вдало уживається з іншими продуктами.
Салат Росолье
30 хв40245
Я вже повним ходом складаю меню на новорічний стіл. Цього разу у мене буде велика компанія з друзів і родичів, тому їжі буде багато. Звичайно, страви повинні бути.
40 хв60227
Без «Мімоза» в будинку у моїх батьків не обходився жоден Новий Рік. Скільки себе пам’ятаю, брат ріже продукти кубиком на олів’